Kantaron otunun faydaları ve nasıl kullanılır?

Sarı kantaron otu hangi hastalıklara iyi gelir?

Faydaları

  • Sinirsel kaynaklı kekemeliklerde iyi neticeler verir.
  • Menepoz sıkıntılarına karşı rahatlatma yapar.
  • Adet sancılarını hafifletir, kas gevşetici etkisi vardır.
  • İshale karşı çok etkindir.
  • İyi bir balgam söktürücüdür.
  • Soğuk algınlığına iyi gelir.
  • Gribi iyileştirmede faydalıdır.

15 Nis 2016

Sarı kantaron çayı ne zaman içilmeli?

Yemeklerden önce tüketilen sarı kantaron çayı tok tutucu özelliğe sahiptir. Uzun süre mideyi terk etmeyen flavonoidler ve uçucu yağlar tokluk hissi yaratır. Sarı kantaron zayıflama konusunda vücudu destekler. Sabah ve akşam içilen sarı kantaron çayı ile yapılan sarı kantaron kürü kilo vermenize yardımcı olur.

Sarı kantaron otunu kimler kullanamaz?

Özellikle doğum kontrol hapı ve tansiyon, antidepresan, astım, kanser ilaçları kullananlar, organ nakli yapılan hastalar ile siroz hastaları tarafından kullanılmamalı.

Sarı kantaron otu çayı neye iyi gelir?

Sarı kantaron bitkisinin ciddi anlamda ağrı kesici özelliği vardır. Baş ağrısı, migren ağrıları, göğüs, bel, sırt, romatizma ve yaralardan kaynaklı ağrılarının giderilmesinde tavsiye edilir. İçerdiği antioksidan ve anti inflamatuar maddeler sayesinde eklem rahatsızlıklarına ve kas ağrılarına da iyi gelir.

Sarı kantaron ve Kırmızı Kantaron arasındaki fark nedir?

Kantaron yağı kullanımına başlayacak olan bireylerin karşısına iki farklı yağ türü çıkacaktır. Bunlar sarı ve kırmızı kantaron yağlarıdır. Temelde aynı kantaron bitkisinden elde edilen bu yağların farkı kırmızı kantaron yağının taze bitkilerden, sarı kantaron yağının ise kurutulmuş bitkilerden elde edilmiş olmasıdır.

Sarı kantaron uyutur mu?

Sarı kantaron çayı anti depresan özelliğe de sahiptir. Bunun yanı sıra uykusuzluk, kaygı ve korku gibi durumlarda da sarı kantaron çayı içilebilir. Antiseptik özelliği sayesinde sarı kantaron çayı vücudu da mikroplara karşı korur. O nedenle tüketilmesi önemlidir.

Kantaron yağı kaç günde etkisini gösterir?

Düzenli olarak kullanmaya devam ettiğinizde yaklaşık 1 ay sonra cilt renginizin açılmaya başladığını, lekelerin, siyah noktaların yok olmaya başladığını göreceksiniz.

Kantaron yağı kimler kullanamaz?

Hamilelik ve lohusalık dönemindeki kadınların, ciddi rahatsızlığı olanların kullanılması önerilmez. Aynı şekilde hassas bünyeye sahip olanların ve kronik rahatsızlığı olanların kullanmadan önce mutlaka doktora önermesi gerekir.

Sarı kantaron karaciğere zarar verir mi?

SARI KANTARONUN ZARARLARI – Başka ilaçlarla birlikte kullanımı karaciğer hasarı oluşturabilir. – Doğum kontrol, Antidepresan, astım, kanser ilaçları kullananlar ve organ nakli yapılan hastalar kullanmamalı.

Sarı kantaron çayı uyku yapar mı?

Doğanın uyku ilacı: Sarı kantaron St. John’s Wort ismiyle bilinen sarı kantaron, tüm dünyada kronik uykusuzluk probleminde kullanılıyor. Sarı kantaron bitkisinin çiçek ve yapraklarıyla hazırlayabileceğiniz çay uykuya dalmanıza yardımcı olacaktır.

Sarı kantaron mu iyi kırmızı kantaron mu?

Sarı ve Kırmızı Kantaron Yağı Arasındaki Fark Örneğin sarı kantaron yağı yanık izlerinde, cilt lekelerinde, yatak yaralarında, pişiklerde, ameliyat izlerinde kırmızı kantaron yağına kıyasla daha etkili bir çözüm sunar. Buna rağmen kırmızı kantaron ile hazırlana yağ da bu amaçlarla ciltte kullanılabilir.

Kırmızı kantaron yağı ne renk olur?

Kantaron yağı, kantaron bitkisinin zeytinyağında bekletilmesi ile oluşan bir yağdır. Taze kantaron bitkisinden yapılır ise rengi kırmızı (kırmızı kantaron yağı), kuru bitkiden yapılır ise rengi sarı (sarı kantaron yağı) olur.

Sarı kantaron suyu ne işe yarar?

İşte karşınızda sarı kantaronun faydaları: Antiseptik özellikler gösterdiğinden vücudu mikroplara karşı koruyor. İltihap önleyici etkiler göstererek vücutta oluşan iltihaplanmaların hızla iyileşmesine destek oluyor. Hücrelerin daha hızlı yenilenmesini sağladığından yaraların da hızla iyileşmesine yardımcı oluyor.

Sarı kantaron ile depresyon tedavisi nasıl yapılır?

Hafif şiddette depresyonda sarı kantaron otu ( St.John’s wort ) kullanılmak istenmesi durumunda çay şeklinde demlenerek, günde iki fincan içilmesi önerilir. Daha fazlasında yan etki gösterebilir.

Kantaron yağı ciltte ne kadar durmalı?

PEKİ KANTARON YAĞI CİLDE NASIL UYGULANIR? Güneş ışınlarından uzak bir yerde veya gece yatmadan önce temizlenmiş cildinize birkaç damla kantaron yağı sürerek masaj yaparak kullanabilirsiniz. 1 saat beklettikten sonra mutlaka temizlenmelidir.