Su faturası nereye şikayet edilir?

Su faturası fazla geldi ne yapmalıyım?

SU FATURAM ÇOK YÜKSEK GELİYOR

  1. Dairenize gelen ve ana su borusu üzerinde olan dairenizn ana su vanasını kapatın. …
  2. Diğer bir kontrol yöntemi ise eviniz de bulunan musluk, batara, tuvalet sifonu, klozet gibi malzemeler de her hangi bir su kaçağı yada su sızıntısı varmı.

Su faturaları bu ay neden yüksek?

Su tesisatında kaçak varsa faturanızın yüksek gelmesine sebep olabilir. Su saatiniz dönüyor ise su tesisatlarında kaçak var yada su sayacınız arızalı demektir. Saatin dönmesi bazen tuvalet yada banyodaki klozet veya gömme rezervuarın içerisine kaçırmasından dolayı da olabilir.

Iski su faturası itiraz nasıl yapılır?

Fark var ise yani su faturasında son okuma 1553 ama su sayacınızda 1545 gözüküyorsa iski fatura itiraz için alo 185 veya https://esube.iski.gov.tr/giris.aspx şubesine üye olup itiraz edebilirsiniz. Ertesi gün tekrar sayaç okumak için geleceklerdir. ALO185’i arayarak faturanızda hata olduğunu iletebilirsiniz.

Fazla gelen internet faturası nereye şikayet edilir?

BTK Tüketici Sitesi. BTK Bilgi ve İhbar Merkezi’ne 120 Numaralı Telefon Kanalıyla Ulaşılabilmektedir. BTK Bilgi ve İhbar Merkezi’ne 120 Numaralı Telefon Kanalıyla Ulaşılabilmektedir.

Su faturası 1 kademe 2 kademe nedir?

Genel Kurul’da kabul edilen tarifeler çerçevesinde Mersin merkez ve ilçelerde daha önce 0-10 metreküp olan birinci kademe 0-15 metreküp, 11-20 olan ikinci kademe 16-30 metreküp, 21-75 metreküp olan üçüncü kademe 31-75 metreküp, dördüncü kademe ise 76 metreküp ve üzeri olarak belirlendi.

Damlayan su faturaya yansır mı?

Çoğu zaman “bir damladan ne çıkar” düşüncesiyle tamir ettirilmeyen bozuk musluk ve rezervuarlardan damla şeklinde akan su, ayda 5 ton fazladan su harcanması, faturanın da 10 YTL artması anlamına geliyor.

Su faturası kaç ayda bir gelir?

Sayaçlar aylık periyotlar halinde okunmakta ve abonelere su faturası bildirimi bırakılmaktadır. Aboneye sayaç okumasından sonraki günden başlamak üzere 10 günlük ödeme süresi verilir.

Su faturası geçmiş dönem borcu nedir?

Vadesi geçmiş borçlarınızı dönemler halinde veya taksitlendirerek ödeyebilirsiniz. Geçmiş dönem fatura borçlarınızı ödemediğiniz takdirde suyunuz kapatılacaktır. Suyu kapatılan aboneler borçları ile birlikte su açma bedelini de ödemek zorundadırlar.

İnternet faturası neden yüksek geliyor?

Kotanızı Aşmayın: İnternet kullanımında sınırları zorlamayın. İnternet üzerinden görüntülemek istediğiniz her şey (web siteleri, videolar, müzikler, online oyunlar) boyutuna bağlı olarak kotanızı etkilemektedir. Şikayet: “İnternet aboneliğine her ay kota aşım mazereti yüzünden yüksek fatura geliyor..

İnternet faturasına nasıl itiraz edilir?

Bu yöntemlerden bazıları şöyledir:

  1. İlgili kuruma dilekçe yazmak.
  2. Hakem heyetine dilekçe yazmak.
  3. Çağrı merkezi ile iletişime geçmek.
  4. Online işlemler üzerinden itiraz etmek.
  5. Şubeye giderek sözlü itirazda bulunmak.

8 Tem 2021

Su faturası kademe ne demek?

Meclise sunulacak kademeli tarifeye göre 10 metreküpe kadar suyun birim fiyatında değişim yapılmazken, 10 metreküp üzeri kullanımda ise il merkezinde aylık su ve atık su birim ücreti toplam olarak -0-10 metreküp arası 5 TL, -11-15 metreküp arası 7,5 TL, -15 metreküp ve üzeri 9 TL olacak.

Kademeli fatura nedir?

1 Ocak 2022 itibarıyla, mesken abonelerinin elektrik tüketimlerinin günlük 5 kWh’a kadar olan kullanımları “düşük kademeli” tarifeden, bunun üzerindeki kısım ise “yüksek kademeli” tarifeden faturalandırılıyor. Vergi, fon ve pay hariç tarifeler, alt kademede 112, üst kademede 167 kuruş.

Damlayan musluk bir günde kaç litre su harcar?

Su sızdıran musluklar: Sızıntı yapan damlayan bir musluktan ayda yaklaşık 900 litre yanı 1 tona yakın su boşa akabilir. Bu tip damlayan bir musluğun altında bir kahve fincanı 10 dakikada doluyorsa, boşa harcanan su miktarı yılda 15.000 litre eder.

Çeşme neden damlar?

Bataryalara bağlı onlara su gelmesini sağlayan iki adet ya da bir adet spiral vardır. Bu spiraller patlayabilir contası su sızdırabilir. Bunun sonucunda az ya da çok musluğunuz su sızdırmaya başlayacaktır. Bunun çözümü için spirallerin contası aşınmışsa conta değişimi yapılabilir.

Su faturası kaç günde bir kesilir?

Su faturası düzenli bir şekilde ödenmediği takdirde 3 ay boyunca su kesilmez ve vatandaşların yeniden ödeme yapması için 10 gün müsaade edilir. O süreçte de ödeme yapılmazsa su kesilir ve sayaç mühürlenir. Bu gibi cezalarla karşılaşmamak için fatura ödemelerinin günü gününe yapılması tavsiye edilir.