Slash ne icin kullanilir?

Slash ne için kullanılır?

Eğik çizgi / veya slaş (Slash, İngilizceden), bir çizgiye eğim verilerek oluşturulmuş, yatay noktalama işaretidir. Bölme ve kesirleri ifade etmek için, tarih gösterirken noktaların yerine gelen eğik çizgi, dışlayıcı veya kapsayıcı özelliğiyle de kullanılmaktadır.

Eğik çizgi nerelerde kullanılır örnek cümleler?

Eğik Çizgi (/) / Noktalama İşaretleri Yan yana yazılması gereken durumlarda mısraların arasına konur. Örnek: Memleket isterim /Yaşamak sevmek gibi gönülden olsun; /Olursa bir şikâyet ölümden olsun. (Cahit Sıtkı Tarancı).

Konuşma çizgisi nedir nerelerde kullanılır?

Yazıda satır başına alınan konuşmaları göstermek için kullanılır. Buna konuşma çizgisi de denir. Karşılıklı konuşmalarda konuşmanın ve konuşmacının değiştiğini belirtmek için cümlelerin başında (satır başında) kullanılır.

Slash nasıl kullanılır?

Eğik Çizgi ( / ) ve Kullanıldığı Yerler

  1. Yan yana yazılması gereken durumlarda mısraların arasına konur: …
  2. Adres yazarken apartman numarası ile daire numarası arasına ve semt ile şehir arasına konur: …
  3. 3. Tarihlerin yazılışında gün, ay ve yılı gösteren sayıları birbirinden ayırmak için konur:

Başka bir kimseden aktarılan sözler için ne kullanılır?

TDK Yazım Kılavuzu’na göre tırnak işaretinin ( “ ” ) kullanıldığı yerler şöyle sıralanmıştır: “1. Başka bir kimseden veya yazıdan olduğu gibi aktarılan sözler tır nak içine alınır: Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesinin ön cephesinde Atatürk’ün “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.” vecizesi yer almaktadır.

Yamuk çizgi nasıl yapılır?

Eğik Çizgi adıyla da bilinen slash işaretini yapmak için ikili tuş kombinasyonu yapılmalı. (/) yapmak için önce Shift sonra 7 tuşuna basmak yeterlidir. Not: Klavyelerin hem üst hem de sağ kısmında numaralar yer alır. Slaş işareti yapmak için num lock yani sağ taraftaki değil üst kısımdaki 7 rakamına basılmalıdır.

Eğik çizgi ile adres nasıl yazılır?

Adres yazarken en fazla tercih edilen noktala işaretidir. Apartman numarası ve daire numarası arasına sırasıyla yazıldıktan sonra eğik çizgi eklenmektedir. Ayrıca önce İlçe ve il arasına da eğik çizgi eklenmektedir. Eğik çizgi bazen cümle içinde de kullanılabilir.

Kısa çizgi nerelerde kullanılır ve örnekler?

  • Satıra sığmayan kelimeler bölünürken satır sonuna konur: …
  • Cümle içinde ara sözleri veya ara cümleleri ayırmak için ara sözlerin veya ara cümlelerin başına ve sonuna konur, bitişik yazılır: …
  • Kelimelerin kökleri, gövdeleri ve eklerini birbirinden ayırmak için kullanılır: al-ış, dur-ak, gör-gü-süz-lük vb.

Konuşma cümlelerinin başında ne kullanılır?

Uzun Çizgi ( __ ) İşareti ve Kullanıldığı Yerler Karşılıklı konuşmalarda konuşmanın ve konuşmacının değiştiğini belirtmek için cümlelerin başında (satır başında) kullanılır. Konuşma çizgisi de denir.

Çizgi Nerelerde Kullanılır?

  • Satıra sığmayan kelimeler bölünürken satır sonuna konur: …
  • Cümle içinde ara sözleri veya ara cümleleri ayırmak için ara sözlerin veya ara cümlelerin başına ve sonuna konur, bitişik yazılır: …
  • Kelimelerin kökleri, gövdeleri ve eklerini birbirinden ayırmak için kullanılır: al-ış, dur-ak, gör-gü-süz-lük vb.

Sola doğru eğik çizgi nasıl yapılır?

Sola yatık slash işareti yani ters slash yapmak için (\) klavyenizde space tuşunun sağında bulunan AltGr (ya da Alt) tuşuna basılı tutarken, soru işareti tuşuna basmanız yeterli olacaktır.

Eğik çizgi işaretinden sonra boşluk bırakılır mı?

“Noktalama işaretlerinden nokta, noktalı virgül, iki nokta, üç nokta, virgül, soru, ünlem, tırnak ve ayraç ait oldukları kelimelere bitişik olarak yazılır ve kendilerinden sonra bir harf boşluğu ara verilir. Şiir dizelerinin arasını ayırma kullanımı dışında eğik çizgiden (/) önce ve sonra boşluk bırakılmaz.

Başkalarından aktarılan sözler hangi noktalama işareti ile belirtilir?

TDK’de tırnak işareti başkasında alınan sözleri ifade etmek için ve önem belirten söz gruplarında kullanımı tercih edilen noktalama işaretine tırnak işareti adı verilmektedir, şeklinde tanımlanmıştır.

Özel olarak vurgulanmak istenen sözlerde ne kullanılır?

Özel olarak vurgulanmak istenen sözler tırnak içine alınır. Örnek: Bu adam tam bir ”iyilik meleği” idi.

(~) Ne anlama gelir?

Yaklaşık (~) Yorumlaması Bir sözcük bir tırnaksız yaklaşık (~) karakteri ile başlıyorsa ve tırnaksız ilk / karakterine kadar olan tüm karakterler (veya tırnaksız bir / yoksa tüm karakterler) bir yaklaşık-öneki kabul edilir.