SL hedefi nedir?

SL değeri nedir?

Hizmet seviyesi her zaman yüzde cinsinden hesaplanır. Müşteri Temsilcisi (Agent) ekranında genellikle SL yada SLA olarak gösterilir. Genellikle, bir hizmet seviyesi, öngörülen bir zaman çerçevesi içinde bir temsilci tarafından cevaplanan (canlı) gelen aramaların yüzdesidir.

SL süresi nedir?

servis düzeyi anlaşması demek. iki şirket ya da birimin birbirleri ile yapacakları işlerin kalitesi ve zamanlamasıyla ilgili anlaşmaya varmaları.  iyiymiş yüksek bir rakam demeden önce oturup hesaplamak lazım.  sla demek yılda 36 gün 12 saat 34 dakika 55 saniye hizmet alamamanız demektir.

Sl1 seviyesi nedir?

Pazar/Enstrüman Seviyesi Mesajlar Pazar seviyesindeki mesajlar pazara ya da enstrümanlara gelebilir. Durum bilgisi mesajındaki “Sl1” alanı bunu ifade etmektedir. Enstrümana pazar seviyesi durum mesajı gelmesi bu enstrümanın artık pazar seviyesindeki mesajlara göre durumunun belirleneceği manasına gelmektedir.

Service Level ne anlama gelir?

hizmet seviyesi. verilen hizmetin, hizmeti alan kisiye gore belirlenen kriterlere uygun olup olmadiginin olculmesidir.

Cevaplama oranı nedir?

AR (Answer Rate – Çağrı Karşılama Oranı) Müşteri temsilcisi tarafından cevaplanan çağrıların, müşteri temsilcisinin yanıtlamış olduğu toplam çağrı sayısına göre oranı için kullanılan terim.

Çağrı merkezi att ne demek?

Yandaki tabloda, çağrıların ortalama konuşma süresi (ATT) 180 saniye, çağrı sonrası iş süresi (ACW) 20 saniye olan ve yarım saatte 500 çağrı gelen bir çağrı merkezinde çağrıların 20 saniyeden önce yanıtlanmak istenildiği durum gösterilmektedir.

Çağrı yükü nedir?

Çağrı Yükü, belirlenen bir süre için, (Average Talk Time + Average After Call Work) x çağrı sayısıdır. Transaction (işlem) veya Customer Contact (Müşteri Teması) de denilir. Telefon çağrıları, video çağrıları, web ve diğer tip temasları ifade bir terimdir.

AHT nedir Çağrı Merkezi?

Genellikle AHT olarak kısaltılan ortalama işlem süresi, bir müşteriye yardımcı olmak için geçen süredir. Bir etkileşimin başlangıcından başlayarak, çağrı merkezi yazılımı, temsilcilerin bir müşteriye yardım etmeyi bitirmesinin ne kadar sürdüğünü izler. AHT, tüm müşteri etkileşimini içerir.

Çağrı Merkezi Verimlilik Nedir?

Müşterinin herhangi bir sebepten telefonu kapattığı aramaların toplamı, gelen aramalara oranla nedir? Firmanın geçmişine ya da sektör ortalamasına göre düşük bir kapatma oranı çağrı merkezinin verimli olduğu anlamına gelir.

Answer Rate ne demek?

cevaplama oranının ingilizcesi. çağrı merkezlerinde ar diye kısaltılır ve karşılanan çağrının (handled) gelen çağrıya (offered) oranına karşılık gelir.

Abandon oranı nedir?

Peki Bir Çağrı Merkezinde Kabul Edilebilir Kapanan Çağrı Oranı (Abandon Rate) Nedir? Kapanan çağrı oranı, birçok KPI’dan dolaylı olarak etkilenmektedir. %5 ila %8’lik vazgeçme oranı kabul edilebilir bir oran olmakla birlikte, bu sayının %10’lara ulaşması yüksek sayılabilmektedir.

Çağrı merkezinde müdürden sonra kim gelir?

Supervisor (SPV) / Call Center Müdür Yardımcısı / Yönetmen: Takım liderlerinin bağlı olduğu yöneticidir. Hem takım liderlerinin performansından hem de tüm müşteri temsilcilerinin performansından sorumludurlar. Çağrı merkezinde müdürden sonra gelen 2.yönetici olarak geçmektedirler.

Çağrı merkezi çalışanları ne kadar maaş alıyor?

2021 yılı asgari ücretin 2.825,90 TL olduğu düşünülürse 2021’de en düşük çağrı merkezi maaşı asgari ücretten düşük olamayacak. Genellikle 300 TL civarı yemek ve yol yardımı da ödenen çağrı merkezi personelleri 2021 yılında 3200-3400 lira aralığında maaş almaktadır.

Çağrı merkezi hangi sektöre girer?

Çağrı merkezleri finans, otomotiv, perakende, internet, medya, inşaat, gıda, sağlık, turizm, eğlence ve kamu gibi kurum ve sektörlerde faaliyet göstermektedir. Çağrı merkezleri ilk olarak artan maliyetlerini düşürmek isteyen bankacılık ve sigortacılık sektörlerinde uygulanmıştır.

ACD nin açılımı nedir?

Otomatik Çağrı Dağıtımı, sistem üzerinde önceden yapılmış tanımlar aracılığıyla, gelen çağrıların en kısa sürede en uygun şekilde dağıtımını yapan yazılımdır. Birçok yerde kısaca ACD (Automatic Call Distribution) olarak isimlendirilir.