Susurluk tostu nasıl olur?

Susurluk tostu nasıl yapılır?

Susurluk tostu için; İlk olarak ekmek dilimlerini tost makinesine yerleştirin ve 30 saniye kadar bastırın. Ardından bir dilimin üzerine domates salçasını sürün. Salçanın üzerine mihaliç peynirlerini yerleştirin ve diğer tost ekmeğini üzerine kapatın. Bu şekilde peynirler eriyinceye kadar kızartın.

Susurluk tostu neden meşhur?

Susurluk Tostu henüz büyük yol üstü dinlenme tesisleri kurulmazdan evvel garın etrafındaki kahvehanelerde acıkanlara acil atıştırmalık olarak geliştirilmiştir. Susurluk kahvehanelerinde meşhur olan bu lezzet tüm Susurluk genelinde Susurluk ayranı ile eşleştirilen bir öğündür.

Balıkesir tostu nasıl yapılır?

Nasıl yapılır

  1. ▢ 1 tost ekmeğinin üzerine domates salçası sürün. Peynirleri yerleştirin.
  2. ▢ Diğer tost ekmeğini üzerine kapatın. Tost makinesinde peynirler iyice eriyinceye kadar kızartın. Tost makinesinden çıkartıp yanında Susurluk ayranı ile servis yapın.

Ayvalık tostu içinde ne var?

Ayvalık Tostu Tarifi İçin Malzemeler

  • Dilimlenmiş köy ekmeği.
  • Kaşar peyniri.
  • Sucuk.
  • Sosis.
  • Salam.
  • Kornişon turşu.
  • 1 adet domates.
  • Ketçap.

Susurluk ayranı nasıl yapılır?

10 yemek kaşığı dolusu yoğurdu mutfak robotu içine koyun. Üzerine 3 su bardağı su koyup, iyice karıştırın. Daha sonra yarım su bardağı süt ve tuz ekleyip, köpürene kadar karıştırın. Rondo yerine blender ile de yapabilirsiniz.

En iyi Susurluk ayranı nerede içilir?

Susurluk yolu üzerinde yer alan Yasa Dinlenme Tesisleri, yörenin sevilen lezzetlerinden Susurluk tostunun ve bol köpüklü ayranının merkezi haline gelmiştir.

Susurluk tostu içinde ne var?

Susurluk Tostu iki ekmek dilimi arasına peynir ve/veya sucuk konarak tost makinesinde gevretilip kızartılarak ve dışına yağ sürülerek yapılır. Susurluk Tostu kendine özgü lezzetini kullanılan tost makinesinin özelliği ile ekmeğinden, dana sucuğu ve/veya çok az tuzlu kelle peynirinden almaktadır.

Susurluk tostu meşhur mu?

Özel olarak hazırlanan ekmeği ve peyniri sayesinde, bilinen diğer tostlardan farkını ortaya koymuştur. Balıkesir’in Susurluk ilçesinde meşhur olup ününü neredeyse tüm ülkeye yaymış olan Susurluk tostu, çalışanların ve öğrencilerin öğle molalarının vazgeçilmez birer yemeği haline gelmiştir.

Ayvalık tostu nasıl yapılır?

Ayvalık tostu yapılışı:

  1. Sosis ve salamları uzun ince bir şekilde doğrayın.
  2. Kaşar peyniri ve domatesi de doğrayıp bir kenara koyun.
  3. Salatalık turşunu uzun ince doğrayın.
  4. Sucukları halka şeklinde kesin.
  5. Bir tava içerisinde salam, sosis ve sucukları rengi değişene kadar kavurun.

Turşulu tost nasıl yapılır?

Öncelikle sosis ve salamları ince uzun, jülyen olarak doğrayın. Kaşar peynirini ve domatesi de dilimleyin bir kenara alın. Salatalık turşusunu da jülyen olarak doğrayın ve sucukları halka halka dilimleyin. Bir tavaya zeytinyağını alın ve içine doğradığınız; salam, sucuk ve sosisleri ekleyin.

Susurluk Ayranı özelliği nedir?

Ürünün içinde herhangi bir katkı maddesi yoktur. Sadece yoğurt ile mayalanan doğal yoğurt, tuz ve suyun uygun oranlarda karışımı yapılarak hazırlanmakta olan Susurluk Ayranının en önemli özelliği köpüğüdür. Yoğurdun kendi yağı ve kaymağı alınmadan yapılması köpüğünün oluşmasındaki en önemli etkendir.

Susurluk Ayranı nedir?

Susurluk ayranı, Balıkesir’in Susurluk ilçesine özgü, yapımı ve tadı klasik ayrana göre farklılık gösteren Türk mutfağına ait bir çeşit yöresel ayran. 1950’li yıllarda meşhur olmaya başlamıştır. … Bu devirdaim sürecinde ayranın yağı, ayran üzerinde köpük oluşturur. Ayrıca tuz miktarı da daha azdır.

Susurluk Ayranı nerede içilir?

Susurluk yolu üzerinde yer alan Yasa Dinlenme Tesisleri, yörenin sevilen lezzetlerinden Susurluk tostunun ve bol köpüklü ayranının merkezi haline gelmiştir.

Susurluk Ayranı nerede bulunur?

Susurluk ayranı

Tip Ayran
Köken Susurluk, Balıkesir, Türkiye
Alkol miktarı Alkolsüz
Renk Beyaz

Evde Susurluk ayranı nasıl yapılır?

10 yemek kaşığı dolusu yoğurdu mutfak robotu içine koyun. Üzerine 3 su bardağı su koyup, iyice karıştırın. Daha sonra yarım su bardağı süt ve tuz ekleyip, köpürene kadar karıştırın. Rondo yerine blender ile de yapabilirsiniz.