Teceddüd Osmanlıca ne demek?

Teveddüd ne demek?

(ﺗﻮﺩّﺩ) i. (Ar. vudd “sevmek”ten teveddud) Sevgi, dostluk.

Iştiyak ne demek osmanlica?

iştiyak / iştiyâk / اشتياق / اِشْتِيَاقْ Fazla arzu ve şevk. Tahassür. Hasret çekmek. Özlemek.

Iştiyak ne demek cümle içinde?

Iştiyak ne demek cümle içinde? (ﺍﺷﺘﻴﺎﻕ) i. (Ar. şevḳ “arzulamak”tan iştiyāḳ) Büyük arzu duyma, özleme, özleyiş: Magda asabî bir iştiyakla kocasının beline sarıldı (Ömer Seyfeddin). Bu hasret bende geçen yaz deniz iştiyâkıyle başladı (Rûşen E.

Türkçede Celep ne demek?

Celep koyun, keçi ve sığır gibi hayvanların ticaretini yapan kimse demektir.

Iştiyakli ne demek?

Göreceği gelme, özleme. Hasret çekmek. Fazla arzu ve şevk.

Celeb kime denir?

Celep kelimesi Arapçadan celeb kelimesinden türetilerek dilimizde yer almıştır. Celep koyun, keçi ve sığır gibi hayvanların ticaretini yapan kimse demektir.

Celeb ne demek TDK?

celeb ~ جلب celeb ::: (a. i.) : 1) sığır, daha çok koyun getirterek kasaplara satan büyük tüccar, [kelimenin aslı : “koyun, keçi, sığır” mânâsına gelir]. 2) tar.

Nahif insan ne demek?

Kibar şekilde davranan bir kişiye ne kadar naif denir. Naif kelimesi; tecrübesi olmayan, toy, deneyimsiz anlamlarına gelmektedir. Nahif ise; hassas, ince, kibar manalarını taşır. Yani bir kişiye sıfat şeklinde kibar demek amaçlı nahif kelimesini kullanmak daha doğru olur.

Intelijansiya ne demek TDK?

İntelijansiya (Latince: “intelligentia“, Rusça: “Ğ¸Ğ½Ñ‚ĞµĞ»Ğ»Ğ¸Ğ³ĞµĞ½Ñ†Ğ¸Ñ “), “aydınlar topluluğu” anlamına gelen bir terimdir. Fakat genellikle, kültürel ve siyasi etkinliğe sahip entelektüel topluluğu anlamında kullanılır.

Mabad ne anlama gelir?

Mabad ne anlama gelir? MÂBAD. (ﻣﺎﺑﻌﺪ) i. (Ar. mā “şey” ve ba’de > ba’d “sonra” ile mā-ba’d) Son, arka, devam.

Turkmence Celep ne demek?

koyun, keçi, sıgır gibi kesilecek hayvanların ticaretini yapan kimseye denir.

Arapçada Celep ne demek?

Arapçada Celep ne demek? celeb ~ جلب celeb ::: (a. i.) : 1) sığır, daha çok koyun getirterek kasaplara satan büyük tüccar, [kelimenin aslı : “koyun, keçi, sığır” mânâsına gelir]. 2) tar.

Naif ruhlu ne demek?

Kibar şekilde davranan bir kişiye ne kadar naif denir. Naif kelimesi; tecrübesi olmayan, toy, deneyimsiz anlamlarına gelmektedir. Nahif ise; hassas, ince, kibar manalarını taşır. Yani bir kişiye sıfat şeklinde kibar demek amaçlı nahif kelimesini kullanmak daha doğru olur.

Ince ruhlu olmak ne demek?

Düşünceli,zarif,kibar,sevgi dolu insanlara denir. Karşısındaki kişiyi kırmadan konuşabilen,söylediklerinin ne anlama geldiğini bilen bilinçli ve düşünceli insan ruhu. karşısındaki kadar bir nebze kendisini düşünse sorun olmayacaktır. Kibar nazik kırılgan duygusal kişiler ince ruhludur.

Intelijansiyamız ne demek?

“İntelijansiya nedir? Bir ülkede hür düşünmek isteyen insanlar topluluğu.” Berdiaev, bir tarikata benzetir intelijansiyayı. Bu tarikat ortodoksluğun mirasçısıdır.