THY kargo Başkanı kim?

THY başında kim var?

Türk Hava Yolları’nda (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı olarak istifa eden İlker Aycı’nın yerine göreve THY Yatırım ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Bolat getirildi.

Cargo tr kimin?

Dünyanın 132 ülkesine hizmet sağlayan ve en hızlı büyüyen hava kargo markası olan Turkish Cargo, Türkiye’nin “yükselen değeri” Türk Hava Yolları’nın 1933 yılından beri hava kargo taşıma faaliyetlerini yürütmektedir.

THY kargo müdür?

THY Kargo‘nun faaliyetlerine ayrı bir şirket olarak devam etme kararının ardından genel müdür olarak atanan Erhan Gök, görevi bırakmak zorunda kaldı. Görevi bırakmasının ardından aracı ve telefonu elinden alınan Erhan Gök, daha önce görev yaptığı pilotluğa geri döndü.

Murat Şeker Kimdir THY?

Yönetim Kurulu Üyesi / Genel Müdür (Mali) Yardımcısı Murat Şeker, 2002 yılında Sabancı Üniversitesi’nden Ekonomi Master derecesini ve 2008 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde Minnesota Üniversitesi’nden Ekonomi alanında doktora derecesini almıştır.

Türk Hava Yolları kim kurdu?

Sedat Simavi Halefleri, Haldun ve Erol Simavi Kolektif Şirketi.

Ilker avcı nereli?

İstanbul, Türkiyeİlker Aycı / Doğum yeri

Turkish Cargo dünyada kaçıncı sırada?

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği IATA’nın (International Air Transport Association) yayınladığı verilere göre geçtiğimiz yılın aynı döneminde 6’ıncı sırada yer alan hava kargo markası; 2021 yılı haziran ayında Amerika, Avrupa ve Uzakdoğu’nun en büyük markalarını geride bırakarak 3’üncü sıraya yükseldi.

ULS Cargo kimin?

Cebrail Karaarslan – Owner – Uls Airlines Cargo | LinkedIn.

THY de kaç tane müdür var?

THY‘nin toplam 350 civarı uçağı var 700 müdürü var” açıklamasını yapmıştı. Kıdık, “Biz THY‘de müdürlükler azaltılsın, tasarruf olsun her uçulan ülkeye birer müdür şehirlerine şef makamı verin derken, adamlar her gün müdürlük üretme derdinde. THY müdür üretme fabrikası gibi” demişti.

THY Kargo ayrılıyor mu?

Kargo operasyonu, iştirak modeliyle kolaylaştırılmış usulde kısmî bölünme yöntemiyle ayrılacak. Kargo birimi, tüm malvarlığı ve operasyonu, aktif ve pasif kalemleriyle THY‘den ayrılarak yeni şirkete devredilecek. Yapılan başvuruya göre yeni şirketin adı “THY Hava Kargo Taşımacılığı Anonim Şirketi” şeklinde belirlendi.

THY Murat Şeker nereli?

Murat Şeker (d. 25 Haziran 1973, İstanbul), Türk film yapımcısı ve yönetmeni.

Türk Hava Yolları özel mi devlet mi?

Türk Hava Kurumu, devlete bağlı bir kurum değildir. Kurum, 16 Şubat 1925 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’ün emriyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin havacılık sanayisini kurmak; askeri, sivil, sportif ve turistik havacılığın gelişmesini sağlamak amacıyla kurtulmuştur.

Thy’nin ortakları kimler?

Ortaklık Yapısı

Hissedar Nominal Pay Tutarı (TL) Pay Adedi
Türkiye Varlık Fonu (A Grubu Nama) 677.884.849 67.788.484.857
T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (C Grubu Nama) 0,01 1
Halka Açık A Grubu 702.115.151 70.211.515.142
TOPLAM 1.380.000.000 138.000.000.000

İlker Aycı kaç dil biliyor?

İngilizce ve Rusça bilen M. İlker AYCI, 2015 yılından bu yana Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanlığı yapmaktadır.

İlker Aycı Hangi üniversite mezunu?

Marmara Üniversitesi1997
Bilkent Üniversitesi1994
İlker Aycı/Eğitim