Selçuk Üniversitesi Özel mi devlet mi?

Selçuk Üniversitesi geçme notu kaç?

Öğrencinin bir dersten doğrudan ve ya şartlı geçebilmesi için, final ve ya bütünleme sınavından 100 tam puan üzerinden en az 30 puan almış olması gerekir.

Selçuk Üniversitesi hangi bölümler var?

Bölümler / Programlar

Bölüm Puan Türü Burs Türü
» İngiliz Dili ve Edebiyatı (İngilizce) (İÖ) DİL Ücretsiz
» Karşılaştırmalı Edebiyat DİL Ücretsiz
» Psikoloji EA Ücretsiz
» Rus Dili ve Edebiyatı (Rusça) DİL Ücretsiz

Konya Selçuk Üniversitesi hangi semtte?

Selçuk Üniversitesi 38.022152 enlem ve 32.513088 boylamda yer almaktadır. Semt/Mahalle olarak Ardıçlı Mh. ve Selçuklu ilçesine bağlıdır. Selçuk Üniversitesi haritası Konya ili içinde nerede olduğu harita merkezinde gösterilmektedir. Selçuk Üniversitesi posta kodu 42000.

Selçuk Üniversitesi Devlet nerede?

Selçuk Üniversitesi; Konya’nın Selçuklu ilçesine bağlı Ardıçlı Mahallesinde bulunur. Diğer bir deyişle Alaeddin Keykubat Kampüsü, şehir merkezinden yaklaşık 20 km uzaklıkta, Afyon yolu üzerinde bulunur.

Çana hangi notlar girmez?

Çan eğrisi not hesaplaması için sınıfın en yüksek ve en düşük puanları devre dışı bırakılır. Bu durum tüm üniversiteler için geçerlidir. Örneğin, sınıfta en yüksek puan 90 ve en düşük puan 20 ise her iki puan da ortalamaya dahil edilmez.

Selçuk Üniversitesi Sınıfta kalma var mi?

Tek ders sınavına dersi hiç almamış olan veya devamsızlıktan kalan öğrenciler giremez. Bu sınavlarda alınan not, ara sınav şartı aranmadan en az CC ise öğrenci başarılı sayılır. d) Mazeret sınavı: Mazeret sınav hakkı, mazereti nedeniyle ara sınavlara giremeyen öğrencilere tanınır.

Selçuk Üniversitesi kaçıncı sırada?

İşte Türkiye’nin En İyi Üniversiteleri Sıralaması:

Türkiye Sıralaması Üniversite Adı Toplam Puan
20 Selçuk Üniversitesi 585,07
21 Çukurova Üniversitesi 583,11
22 Fırat Üniversitesi 582,70
23 Karadeniz Teknik Üniversitesi 578,42

•11 Oca 2021

Konya Üniversitesi hangi bölümler var?

  • İstatistik. (Fen Fakültesi) SAY.
  • İşletme. (Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi) EA.
  • İşletme. (İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi) EA.
  • İşletme. (Akşehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi) EA.
  • İşletme (İÖ) (İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi) EA.
  • Karşılaştırmalı Edebiyat. …
  • Kimya. …
  • Makine Mühendisliği.

Konya’da Selçuklu Üniversitesi nerede?

Selçuk Üniversitesi
Öğrenciler 85,000
Akademik birimler 23 Fakülte 1 Devlet Konservatuvarı 5 Yüksekokul 22 Meslek Yüksekokulu 6 Enstitü 20 Araştırma ve Uygulama Merkezi
Konum Konya, Türkiye38.026366°K 32.509595°D
Yerleşke Alaeddin Keykubat Kampüsü

Selçuk Üniversitesi Konya merkezde mi?

Yüksekokulumuz, Konya şehir merkezine 50 km ve Üniversitemizin Alaaddin Keykubat Kampusu’ne 30 Km. uzaklıktadır. Okulumuza İstanbul yolu ve Ankara Yolu üzerinden Sarayönü yol ayrımlarından kolaylıkla ulaşılmakta olup Sarayönün’de bulunana Tren garı vasıtasıyla tren ile de kolaylıkla ulaşım sağlanmaktadır.

Selçuk Üniversitesi hangi şehir?

Selçuk Üniversitesi, 11 Nisan 1975 tarihinde Konya’da kurulmuş olan bir devlet üniversitesidir.

Selçuk Üniversitesi Kampüs alanı kaç dönüm?

Dolayısı ile 1 milyon 700 bin metrekare alan Selçuk Teknokent’in arkasına doğru bir alanı kapsayacak şekilde esas kampüs alanı burada, Üniversite-Sanayi işbirliğinin ortaya konabileceği sanayideki 200 bin metrekare alanla birlikte toplamda yaklaşık 2 milyon metrekarelik bir alan geniş katılımlı bir komisyon toplantısı …

Çan eğrisinde geçme notu kaç?

AÖF çan eğrisi hesaplama konusunda ders ve öğrenci sayısı fark etmeksizin geçme puanı 35’tir. Öğrenciler 30 – 49 puan aralığında bir not aldığında ise ortalamaya göre dersten geçip geçmediği belirlenir. 0 – 32 puan, harf notu ile FF ortalamaya sahip olan öğrenciler ise dersten kalıyor.

Bütünlemeden sonra harf notu değişir mi?

Bütünleme sınavı sonundaki ders başarı notu sınava girmeden önceki nottan daha düşük olsa bile o döneme ait son not olarak kesinleşir. Transkriptinize ve Genel Not Ortalamasına bu not yansıtılır.

Selçuk Üniversitesi dönem ortalaması kaç olmalı?

Bu eğitimin esasları Senatoca belirlenir. başarı ile tamamlaması ve mezuniyet ağırlıklı not ortalamasının en az 2.00 olması gerekir.