Tosuncuk şu an nerede?

Tosuncuk kaç yıl ceza aldı?

Ardından hazırlanan ikinci iddianamede 11 bin 140 yıl daha hapis istenmişti. Böylece Aydın için istenen toplam ceza miktarı 89 bin yıl oldu. Mehmet Aydın, Çiftlikbank’ı kurarak binlerce kişiyi milyonlarca lira dolandırmakla suçlanıyor. 3 yıllık firarı boyunca İnterpol’ün ‘Most Wanted’ (En Çok Arananlar) listesindeydi.

Tosuncuk niye teslim oldu?

Bu gruplar bir taraftan onun saklanmasına yardım ederken diğer taraftan da peşine düşecek mafya gruplarına karşı da koruma sağlıyordu. Ayrıca Aydın bazı resmi görevlilere rüşvet de veriyordu. Bu durumun maliyeti ve beraberinde getirdiği stres de artık taşıyamadığı bir hale geldi. O yüzden çareyi teslim olmakta buldu.

Tosuncuk hangi ülkelere gitti?

Tosuncuk, Çiftlik Bank’ın yazılımcısı Cudi Cumhur Yurdakul ve üç kişilik ekibini 17 Temmuz 2017’de Arjantin’e taşıdı. ABD, Arjantin ve Uruguay’da tabeladan temsilcilikler açıldı. Buenos Aires’te lüks otelde konakladılar.

Tosuncuk vurgunu ne zaman oldu?

Bu çiftliklerde üretildiği ileri sürülen ürünler de şirketin bayilerinde satılıyordu. Mart 2018’de şirketin saadet zinciri prensibiyle çalıştığı ve suç örgütü olduğu iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında şirketin malvarlığına el kondu ve yetkilileri tutuklandı.

Tosuncuk kaç kişiyi dolandırdı?

Sermaye Piyasası Kurulu’nun raporuna göre 77 bin 843 kişiden 511 milyon TL toplandı. 62 bin 877 kişiye 393 .3 milyon TL ödeme yapıldı. Kalan para ise Kıbrıs’a ve Çiftlik Bank CEO’su Mehmet Aydın ile eşinin hesabına aktarıldı. Mehmet Aydın’ın 1 milyar 139 milyon lira dolandırdığı biliniyor.

Mehmet Aydın Tosuncuk kaç yaşında?

Aslen Giresunlu olan Mehmet Aydın, 31 Mayıs 1991 yılında doğdu. İlk ve ortaokulu Bursa’da tamamladı. . Çiftlik Bank’ı ilk etapta oyun olarak geliştiren Mehmet Aydın, biriken paralarla 4-5 ay sonra Bursa İnegöl’de 250 büyükbaş hayvan kapasiteli çiftliğini açtı.

Mehmet Aydın neden teslim?

“Çiftlik Bank” davası sanığı Mehmet Aydın, savcılıktaki ifadesinde, “En son basında adliyeye başvuran mağdurların zararının 64 milyon lira olduğunu öğrenince el konulan mal varlığımın bunu karşılamaya yeteceğini düşünerek teslim oldum.” dedi.

Tosuncuk ne suç isledi?

Mart 2018’de şirketin saadet zinciri prensibiyle çalıştığı ve suç örgütü olduğu iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında şirketin 130 bin üyesinden topladığı 511 milyon lira ile Uruguay’a kaçtığı öne sürülen ve “nitelikli dolandırıcılık” ile suçlanan Aydın’ın Türkiye’ye iadesi için kırmızı bülten çıkarıldı.

Çiftlik Bank Tosun hangi ülkede?

İlköğrenimini Bursa’da tamamladı. Bir dönem Egoman takma adıyla rap müzik yaptı. Ağustos 2016’da merkezi Kuzey Kıbrıs’ta bulunan Çiftlik Bank adlı şirketi kurdu. 2017’de evlendiği eşi Sıla Soysal’dan Ocak 2018’de boşandı.

Tosuncuk hangi ülkede yaşıyor?

Üç yıldır “firari” olan ve kırmızı bültenle aranan Çiftlik Bank kurucusu “Tosuncuk” lakaplı Mehmet Aydın’ın Brezilya’da teslim olmasının ardından bugün Türkiye’ye getirildi.

Mehmet Aydın ne zaman kaçtı?

Mehmet Aydın (1991 doğumlu)

Mehmet Aydın
Aranmaya başlanması 12 Mart 2018
Kaçış 24 Ocak 2018
Kaçış sonu 1 Temmuz 2021
Uğraşı Çiftlik Bank

Çiftlik Bank vurgunu kaç TL?

Soruşturma kapsamında şirket yetkilileri hakkında yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol tedbirleri uygulanırken, bu sistem sayesinde birikip suçtan elde edildiği anlaşılan 3 milyon 90 bin 340 liraya, ayrıca 16 şüpheli ile sistemde işlem yapan 3 firmanın malvarlıklarına da el konuldu.

Tosuncuk kaç TL ile kaçtı?

Sermaye Piyasası Kurulu’nun raporuna göre 77 bin 843 kişiden 511 milyon TL toplandı. 62 bin 877 kişiye 393 .3 milyon TL ödeme yapıldı. Kalan para ise Kıbrıs’a ve Çiftlik Bank CEO’su Mehmet Aydın ile eşinin hesabına aktarıldı.

Çiftlik Bank kaç yaşında?

Mehmet Aydın (d. 31 Mayıs 1991), nitelikli dolandırıcılık suçundan kırmızı bülten ile aranmış Türk girişimcidir.

Kuşum Aydın kaç yaşında?

Aydın Uğurlular (Kuşum Aydın), tam adı Muharrem Aydın Uğurlular’dır. 1 Temmuz 1966 tarihinde İstanbul’da ailesinin tek çocuğu olarak doğmuştur.