Süspansiyon tanımı nedir?

Süspansiyon nedir kısa tanım?

Süspansiyon ya da Türkçe adıyla Katı Asıltı herhangi bir sıvı içerisinde katı bir maddenin çözünmeden kalmasıdır. Yani bir fazın diğer faz içerisinde dağılmasıyla elde edilen heterojen karışımdır.

Süspansiyon ne demek TDK?

Süspansiyon » Biyoloji Terimi Katı bir maddenin parçacıklarının sıvı ya da yine katı bir madde içinde, onun parçacıkları ile erimeksizin karışması.

Süspansiyon nedir amortisör?

Amortisör aracın süspansiyon parçalarından birisidir. … Amortisörlerin asıl görevi yayların salınımını azaltmak ve çukura düşüldüğünde ve bir tümsekten geçildiğinde defalarca yaylanarak lastiklerin yol tutuşunun azalması ve hakimiyetin kaybolmasını engellemektir. Amortisör küçük olmasına rağmen, çok etkili parçadır.

Süspanse ne demek tıp?

>> ANLAMI-AÇIKLAMASI: Dengelemek, yerine koymak, telafi etmek, yerini doldurmak, karşılamak. Tıpta son derece sık kullanılan sözcüklerden birisidir.

Suspension ne demek tıp?

Suspension teriminin tıbbi anlamı; n. 1. Yerinden kaymış veya sarkmış bir organın diğer bir oluşuma dikişle tesbiti; 2. Herhangi bir şeyin geçici olarak durması veay kesilmesi; 3. Bir maddenin sıvı içinde erimeden küçük tanecikler halinde dağılması hali; 4.

Süspansiyon nedir Farmakoloji?

Süspansiyon: Katı ilaç maddesinin bir sıvı içerisinde ufak partiküller halinde dağılmasıyla elde edilir. Bekleyince katı madde dibe çöker, kullanmadan önce çalkalanmalıdır. Oral yoldan ve parenteral yoldan kullanılan biçimleri vardır.

Süspansiyon ne demek Fizik?

– Herhangi bir sıvı içerisinde katı maddenin çözünmeden asılı olarak kalmasıdır. Yani bir fazın diğer fazın içerisinde dağılmasıyla elde edilen karışımdır.

Süspansiyon karışım ne demek?

Süspansiyon: Bir sıvıda çözünmeyen katının heterojen olarak dağılmış şeklidir. Su–kum karışımı, su–tebeşir tozu karışımı gibi. Kolloid: Bir maddenin sıvı içerisinde asılı kalmasıyla oluşan karışımlara denir.

Amortisör ve süspansiyon aynı şey mi?

amortisör süspansiyon sisteminin elemanıdır. salıncak rot rotil vs. ön takım grubuna girer. sarsıntıya hepsi sebep olabilir. yumuşak süspansiyonda araç daha çok yaylanır sarsıntılar daha az hissedilir. ama yol tutuş azalır.

Süspansiyon sistemi ne işe yarar?

Süspansiyon sistemi ile çukur, kasis ya da engebe bulunan yollar üzerindeki sürüş sırasında araçta meydana gelen titreşimi en aza indirmek, sert virajlarda ve dönemeçlerde savrulmasını önlemek ve böylelikle hem olası bir kaza riskinin önüne geçmek hem de yolcuları sarsıntıdan korumak amaçlanır.

Sübvanse etmek ne demek?

sıf. (Sübvansiyon’dan Türkçe’de türetilmiştir) (Devletin bir iş kolunun gelişmesini) Para yardımı, vergi indirimi gibi şeylerle desteklemesi anlamına gelen sübvanse etmek söyleyişinde geçer.

Tıpta Ramus ne demek?

Ramus teriminin tıbbi anlamı; n. (pl. rami). Dal (sinir, ven veya arter).

Süspansiyon ilaç ne demek?

Süspansiyonlar katı ilaç partiküllerinin sıvı faz içinde dağıtılmasıyla oluşur1,2. Süspansiyonlar kullanıma hazır sıvı halde veya kullanılacakları zaman su- landırılan kuru süspansiyon (rekonstîtüye-yeniden oluşturulan süspansi- yon) şeklinde bulunurlar. Süspansiyonlar günlük hayatta pek çok alanda kullanılmaktadır.

Süspansiyon nedir Eczacılık?

Farmasötik süspansiyonlar arasında en büyük oranda hazırlanan oral süspansiyonlardır. Sıvı halde veya kullanılacağında sulandırılmak üzere (rekonstitüe süspansiyonlar) kuru toz halinde hazırlanabilirler. Rekonstitüe süspansiyonlar etkin maddenin dayanıksız olduğu durumlarda hazırlanır.

Süspansiyon nedir karışımlar?

Süspansiyon: Bir sıvıda çözünmeyen katının heterojen olarak dağılmış şeklidir. Su–kum karışımı, su–tebeşir tozu karışımı gibi. Kolloid: Bir maddenin sıvı içerisinde asılı kalmasıyla oluşan karışımlara denir.