Çiftlik bankta ne oldu?

Tosuncuk kaç yıl ceza aldı?

Ardından hazırlanan ikinci iddianamede 11 bin 140 yıl daha hapis istenmişti. Böylece Aydın için istenen toplam ceza miktarı 89 bin yıl oldu. Mehmet Aydın, Çiftlikbank’ı kurarak binlerce kişiyi milyonlarca lira dolandırmakla suçlanıyor. 3 yıllık firarı boyunca İnterpol’ün ‘Most Wanted’ (En Çok Arananlar) listesindeydi.

Tosuncuk davası ne oldu?

DUVAR – Çiftlik Bank ana davasında tutuklu bulunan ‘Tosuncuk‘ lakaplı ‘Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın’ın da aralarında bulunduğu 20 sanıklı davada, iki kardeşin tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Tosuncuk vurgunu kaç TL?

Soruşturma kapsamında şirket yetkilileri hakkında yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol tedbirleri uygulanırken, bu sistem sayesinde birikip suçtan elde edildiği anlaşılan 3 milyon 90 bin 340 liraya, ayrıca 16 şüpheli ile sistemde işlem yapan 3 firmanın malvarlıklarına da el konuldu.

Çiftlik Bank mağdurları ne yapmalı?

Mağdurların suç duyurusunda bulunması lazım. Ellerindeki dekontları sunmaları lazım. Bunlar gösterildikten sonra savcılık hızlıca iddianameyi hazırlayacaktır. Cezai sisteme göre kaç kişiyi dolandırsa o kişiler için ayrı ayrı iddianame hazırlanıp birleştirilip buna göre ceza verilecektir.

Tosuncuk kaç kişiyi dolandırdı?

Sermaye Piyasası Kurulu’nun raporuna göre 77 bin 843 kişiden 511 milyon TL toplandı. 62 bin 877 kişiye 393 .3 milyon TL ödeme yapıldı. Kalan para ise Kıbrıs’a ve Çiftlik Bank CEO’su Mehmet Aydın ile eşinin hesabına aktarıldı. Mehmet Aydın’ın 1 milyar 139 milyon lira dolandırdığı biliniyor.

Tosuncuk Mehmet Kaç Yaşında?

Mehmet Aydın (d. 31 Mayıs 1991), nitelikli dolandırıcılık suçundan kırmızı bülten ile aranmış Türk girişimcidir.

Çiftlik Bank güvenilir mi?

Çiftlik Bank yasal mıdır? +Başlangıçta devlet teşvikiyle başlamış olup tüm resmi belgeleri olan ve tamamıyla yasal ve kurumsal bir şirkettir.

Mehmet Aydın hangi okul mezunu?

Aslen Giresunlu olan Mehmet Aydın, 31 Mayıs 1991 yılında doğdu. İlk ve ortaokulu Bursa’da tamamladı. .

Çiftlik Bank kaç para dolandırdı?

Çiftlik Bank üzerinden 500 milyon lira vurgun yapan Mehmet Aydın, Brezilya Sao Paulo kentinde Türk Başkonsolosluğu’na teslim oldu. Aydın, avukatları aracılığıyla dün akşam saatlerinde Sözcü gazetesine gönderdiği videoda ”Kendi hür irademle en kısa sürede Türk yargısına teslim olacağım” demişti.

Çiftlik Bank paraları ödenecek mi?

PARALAR ÖDENECEK Mİ? Gül, Çiftlik Bank‘a kayyım atanması halinde sahip olduğu varlıklarla hak sahiplerine ödeme yapılabileceğini söyledi. Bakan Gül, “İmkan neyse bu husustaki tüm enstrümanlar değerlendiriliyor.” dedi.

Tosuncuk suçu nedir?

TOSUNCUK (MEHMET AYDIN) KİMDİR? Mehmet Aydın 31 Mayıs 1991, nitelikli dolandırıcılık suçundan kırmızı bülten ile aranan Türk girişimcidir.

Mehmet Aydın ne zaman kaçtı?

Mehmet Aydın (1991 doğumlu)

Mehmet Aydın
Aranmaya başlanması 12 Mart 2018
Kaçış 24 Ocak 2018
Kaçış sonu 1 Temmuz 2021
Uğraşı Çiftlik Bank

Mehmet Aydın kaç yaşında?

30 yaşında (31 Mayıs 1991)Mehmet Aydın / Yaş

Kuşum Aydın kaç yaşında?

Aydın Uğurlular (Kuşum Aydın), tam adı Muharrem Aydın Uğurlular’dır. 1 Temmuz 1966 tarihinde İstanbul’da ailesinin tek çocuğu olarak doğmuştur.

Çiftlik Bank sahibi öldü mü?

Çiftlik Bank‘ın kurucusu ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın teslim oldu.