Rojava Kürtçe ne demek?

Rojava ne demek sözlük anlamı?

rojova; insanların kurşuna dizildiği ve diğer insanların izlemekle yetindiği bir kürt coğrafyasıdır.

Her biji ne anlama gelir?

türkçe karşılığı kelime anlamıyla “çok yaşa” olan kürtçe söz grubu.

Kürtçe Rojhilat ne demek?

kürtçede doğu anlamına gelir. “roj” * ve hil+hatin * kelimelerinden oluşan bir birleşik kelimedir. iran devletinin sınırları içerisinde yer alan kürtlerin yaşadığı bölgeyi ifade etmek amacıyla da kullanılır.

Ava kürtçe ne demek?

ava teriminin Kürtçe Türkçe sözlükte anlamı Bravo!

Rojava kimin elinde?

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi ya da Rojava Özerk Yönetimi, Suriye’nin kuzeydoğu kesimindeki Suriye Kürdistanı’nda Arap, Çerkes, Kürt, Süryani ve Türkmenlerin yaşadığı, Ekim 2019 itibarıyla de facto özerk olan yönetim alanı.

Rojava olayı nedir?

Rojava Savaşı ya da Suriye Kürdistanı Çatışmaları, Suriye’nin kuzeyindeki taraflar arasındaki çatışmaları kapsamaktadır.

Her biji kürt ne demek?

kürtçe‘de “binlerce dansöz var” demek olan söz.

Her Biji PKK ne demek?

Biji kelimesi tarihte bilinen ilk kez m (1988) : Sanıklar hep bir ağızdan Kürtçe olarak “Biji PKK” (yaşasın PKK), “biji serxwebun” (yaşasın bağımsızlık) … “biji Apo” (yaşasın Apo) şeklinde sloganlar attılar.

Rojhilat nerede?

Doğu Kürdistan veya İran Kürdistanı (Kürtçe; Rojhilatê Kurdistanê) Kürdistan’ın İran’da kalan kısmına verilen ismidir. İran Kürdistan’ında bulunan başlıca bölgeler; Kürdistan Eyaleti, Kirmanşah Eyaleti, Batı Azerbaycan Eyaleti, İlam Eyaleti, Hemedan Eyaleti dir.

Kürtçe mala te ava ne demek?

KürtçeMala te ava be!” cümlesinin Türkçe karşılığı “evin şen olsun! “demektir.

Mala va ava ne demek?

Güzel bir söz demek için: ‘Mala te ava‘ de deniliyor: “Efradın yüksek olasın” demek. Ne güzel. Bir dile yeniden çocuk olmak, ne güzel.

Güney Kürdistan neresi oluyor?

Irak Kürdistanı ya da Güney Kürdistan (Kürtçe: باشووری کوردستان, Başûrê Kurdistanê, Arapça: إقليم كردستان), Kürt nüfusunun bulunduğu coğrafi ve kültürel bölge olan Kürdistan’ın, Irak’ta kalan kısmıdır.

Kobani kimin kontrolünde?

19 Temmuz 2012 tarihinde Kobani, Beşar Esad kuvvetlerinin; Şam’daki ihtiyaç nedeniyle Kuzey Suriye’den çekilmesiyle beraber YPG militanları tarafından kontrol altına alınmıştır.

Yekineyen Parastina Gel ne demek?

YPG tam adı ile Halk Koruma Birlikleri veya Halk Savunma Birlikleri (Arapça: وحدات حماية شعبية, romanize: Waḥdāt Ḥimāyat aš-Šaʽb, Kürtçe: Yekîneyên Parastina Gel), Suriye’de kurulan ve faaliyet gösteren, Kürt Yüksek Komitesine ve de facto özerk olan Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’ne bağlı silahlı örgüt.

KUZI Keri ne?

kürtçe “eşeğin amı” manasına gelir. ayrıca gündelik hayatta, hoş olmayan durumları anlatmak için kullanılır. misal: “dün gece çok içtim, baya kuzi keri oldum” gibi.