Tedrisat ne demek TDK?

Tedrisat yapmak ne demek?

Öğrenmeyi kolaylaştıracak etkinlikleri düzenleme, gereçleri sağlama ve kılavuzluk etme işi. Belli bir amaca göre gereken şeyleri öğretme işi. … Öğrenmeyi kolaylaştıracak etkinlikleri düzenleme, gereçleri sağlama ve kılavuzluk etme eylemi.

Orta Tedrisat ne demek?

İlköğretimden sonra öğrenimini sürdürmek isteyen öğrencileri üniversiteye veya teknik ve meslek alanlarında hazırlamak için planlanan öğretim dönemi, lise, orta tedrisat.

Saltanat ne anlama geliyor?

Osmanlı İmparatorluğu döneminde yönetim şekline verilen addır. Osmanlı İmparatorluğu döneminde kullanılan yönetim şekline verilen addır. Yönetim şekli Osmanlı Hanedanı mensubu padişahın görünüşte mutlak egemen olmasına dayalıdır. Saltanat kelimesi Türkçe’de gösteriş ve zenginlik anlamında da kullanılır.

Teçhizat tanımı nedir?

Dilimize Arapçadan geçmiş olan teçhizat kelimesi, teçhiz kelimesine getirilen -at ekiyle oluşturulmuştur. Arapçada -at -et ekleri çoğul eki olarak kullanılır. Teçhizat da donatımlar, malzemeler, ekipmanlar anlamlarına gelir. Bir yapı ya da oluşum için gerekli olan birimlerden her birine teçhizat adı verilir.

Türk Medeni Kanunu’nun tanımı nedir?

Medeni Hukuk, vatandaşların birbirleriyle aralarındaki ilişkileri bakımından uygulanan hukuk anlamına gelmek üzere kullanılan bir tamlamadır.

Milli egemenlik ne anlama gelir?

Ulusal Egemenlik ya da millî hâkimiyet, devletin gücü olan egemenliğin doğrudan doğruya ulusa ait olmasıdır. Millî egemenlik, ulus egemenliği ya da hâkimiyetimilliye olarak da adlandırılır. Ulusal egemenliğin var olduğu devletlerde, kurucu ve yönetici güç bazı kişilerde ya da belli gruplarda değil halktadır.

Rahle i tedrisat ne demektir?

Üzerine ders verilen veya alınan rahle. Bir âlimden alınan ders.

Tevhidi tedrisat ne demek TDK?

Tevhid-i Tedrisat Kanunu (Öğretim Birliği Yasası), Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 3 Mart 1924 tarih ve 430 Kanun Numarası ile kabul edilmiş olan ve ülkedeki bütün eğitim kurumlarının Maarif Vekaleti’ne (Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı’na) bağlanmasını öngören yasadır.

Saltanat nedir babadan oğula?

Saltanat, kelime anlamı olarak padişahlık veya hükümdarlık olarak tanımlanabilir. Osmanlı Devleti açısından bakıldığında saltanatın bir yönetim şekli olduğu görülür. Bu yönetim şeklinde sahip olunan hükümdarlık babadan oğula geçmekteydi. Buna göre tahtın sahibi padişah ve ailesi oluyordu.

Saltanat yönetimi ne demek?

Monarşi, bir hükümdarın devlet başkanı olduğu bir yönetim biçimidir. Saltanatın bir başka adıdır. Seçim dışı yöntemler kullanılır. Bu hükümdar, Türkçede kral, imparator, şah, padişah, prens, emir, kağan, hakan gibi çeşitli adlar alabilir.

Teçhizat ne demek örnek?

ç. a. (teçhi:za:tı) Silah dışındaki savaş gereçleri, donatı: “Silahını, teçhizatını ve hatta başındaki şapkasını bırakıp kaçıyor.” -R. E. Ünaydın. teçhizat, 8 karakter ile yazılır.

Makine ve teçhizat ne demek?

Makine: Herhangi bir enerji türünü başka bir enerjiye dönüştürmek, belli bir güçten yararlanarak bir işi yapmak veya etki oluşturmak için çeşitli mekanik parçalardan oluşan düzenekler bütününe makine denir. Teçhizat: Araç-gereç donanım anlamına gelmektedir.

Medeni ne demek tarih?

Medeni kelimesi tarihte bilinen ilk kez “1. şehirli, 2. Medine’li” İrşadü’l-Mülûk ve’s-Selâtîn (1387)”uygar, sivil, sivilize” [ Ahmet Vefik Paşa, Lugat-ı Osmani (1876) ] eserinde yer almıştır.

Milli Egemenlik Nedir Ne Demek?

Milli egemenlik, Egemenliğin, yani devleti kuran, yöneten en üstün gücün, kişilere veya belli zümrelere değil, doğrudan doğruya millete ait olmasıdır.

Milli bağımsızlık ne demektir?

Bağımsızlık veya istiklâl, bir milletin veya bir devletin, kendi vatandaşları veya nüfusu tarafından erkince yönetilebilmesidir. Yani egemenlik haklarının başkası bir milletin veya bir devletin elinde olmamasıdır.