Sıcak kamara metal enjeksiyon nedir?

Sıcak enjeksiyon nedir?

Sıcak kamaralı enjeksiyon döküm prosesinde; pota içerisine monte edilmiş piston silindir mekanizması ile ergimiş metal itilerek kalıbın içerisine enjekte edilir. Bu sistemde ergimiş metal hava ile çok az temasta bulunacağı ve türbülans ortadan kalkacağı için döküm parçası oldukça kusursuz bir iç yapıya sahip olur.

Metal enjeksiyon makinesi ile neler yapılır?

Kurşun, kalay, bakır, alüminyum, çinko gibi demir dışı metallerin, yüksek hassasiyetli bitmiş durumda imalatını sağlayan bir yöntemdir. Sıvı metal yüksek basınç altında, sıcak iş çeliğinden yapılmış kalıba enjekte edilir. Bu yöntemde sıcak ve soğuk kamaralı makineler olmak üzere iki tür makine kullanılmaktadır.

Sıcak kamaralı basınçlı döküm nedir?

Sıcak Hazneli Basınçlı Döküm Makineleri Bu şekildeki makinelere “Sıcak Kamaralı Basınçlı Döküm Makineleri” de denir. Bu tip makinelerde ergime dereceleri düşük olan kalay, kurşun ve çinko alaşımları dökülür. Pistonlu ve sıcak hazneli basınçlı döküm makinelerinde alüminyum dökümü yapılamaz.

Alüminyum enjeksiyon ne demek?

Alüminyum yüksek basınç – alüminyum enjeksiyon döküm yöntemi ergimiş alüminyum hammaddenin çok yüksek basınç altında metalden yapılmış bir kalıba doldurulması esasına dayanır. Uygulanan yüksek basınç sayesinde fazla miktarda alüminyumun kalıba çok hızlı bir şekilde doldurulması sağlanır.

Soğuk Kamara nedir?

Soğuk kamaralı metal enjeksiyon makinesi Bunlar döküm alaşımı sıcak kamaralı makinelerde kullanılamadığında kullanılır; bunlar arasında alüminyum, alüminyum, magnezyum ve bakır bileşimine sahip çinko alaşımları bulunur. Bu makineler için süreç metalin ayrı bir fırında eritilmesi ile başlar.

Zamak malzemesi nedir?

Zamak bir metal alaşımdır ve ana bileşenlerini çinko, aluminyum, magnezyum ve bakır oluşturur. Bu metaller değişik sertlikte alaşımlarda, değişik zamaklarda (Zamak 3 – Zamak 5, vb.), degişik oranlarda bulunur.

Metal enjeksiyon kalıplama nedir?

Metal enjeksiyon kalıplama (MIM) teknolojisi, bir toz metalurjisi üretim yöntemi olup ilk zamanlarda geleneksel toz metalurjisi yöntemleriyle beraber kullanılmış, daha sonra kendi başına ayrı bir imalat yöntemi halini almıştır.

Metal Pres makinesi nedir?

Metal Pres Makina üstün teknolojisi ile 160 Ton ile 2000 Tona kadar Alüminyum, Zamak, Sarı ve Magnezyum dökümü yapabilen Soğuk Kamaralı Metal Enjeksiyon Makineleri İmalatı yapmaktadır.

Basınçlı döküm nedir?

Basınçlı döküm, malzemenin yüksek basınç altında kalıcı kalıp, yani kokil kalıba enjekte edilmesi işlemidir. Burada basınç seçimi önemli bir üretim parametresidir. Genellikle 300-350 MPa arasında değişmektedir.

Basınçlı döküm ne için kullanılır?

Yüksek sıcaklıkta ergiyen ve makinanın çalışan parçaları ile sürekli temas halinde bulunması sakıncalı olan alaşımlarda (bakır, alüminyum ve magnezyum alaşımları) soğuk hazneli basınçlı döküm yöntemi kullanılır. Kalay kurşun ve çinko gibi düşük sıcaklıkta eriyen metallerin dökümünde kullanılan yöntemdir.

Neden alüminyum döküm?

Bunun en büyük sebebi alüminyum döküm malzemenin yoğunluğunun demir ve çelik alaşımlı malzeme yoğunluklarının üçte biri kadar olmasıdır. Çelik alaşımlı ve demir malzemeler normal hava şartlarında korozyona uğrayarak paslanırken, Alüminyum döküm malzemenin korozyona karşı direnci çok yüksektir.

Alüminyum döküm olur mu?

Alüminyum döküm, demir ve çelikten sonra en çok kullanılan döküm yöntemidir. Alüminyum döküm, müşterinin isteğine göre çeşitli alaşımlarla birlikte dökülebilir.

Zamak nasıl yapılır?

Zamak külçeler halinde FT Metal Fabrikasına ulaşır ve değişik kapasitelerde Sıcak Kamara Döküm Makinalarında işlenir.

  1. Zamak külçeleri döküm makinasının eritme kazanına boşaltılır.
  2. Uygun sıcaklıkta eriyip sıvı haline gelen zamak kalıba basınç ile enjekte edilir.
  3. Kısa sürede soğuyup istenen şekli alan zamak dışarı atılır.

Zamak hammaddesi nedir?

Zamak bir metal alaşımdır ve ana bileşenlerini çinko, aluminyum, magnezyum ve bakır oluşturur.

Zamak metal kararır mı?

malzeme : metal zamak üzeri gümüş kaplamadır. oksitlenme ve kararma yapmaz.