Tortum Şelalesi nereye yakın?

Tortum Şelalesi hangi ilde?

Tortum Şelalesi, Erzurum/Tortum Tortum Çayı’nın üzerinde oluşan Tortum Gölü’nün sonunda bulunan bir şelaledir.

Erzurum merkezden Tortuma nasıl gidilir?

Tortum Şelalesi’ne gitmek için Erzurum Doğu Semt Garajı’ndan düzenli olarak hareket eden Uzundere dolmuşlarına binebilirsiniz. Tortum Şelalesi’ne kendi aracınızla gitmek için; sırasıyla ErzurumTortum – Uzundere – Balıklı Köyü – Tortum Şelalesi istikametini kullanarak gidebilirsiniz.

Tortum Şelalesi Erzurum arasi kac km?

Tortum Şelalesi‘ne 1952-1960 yılları arasında hidroelektrik santrali yapılmış ve Türkiye’nin elektrik arzına katkıda bulunmaya başlamıştır. Uzundere ilçesinde bulunan bu doğa harikası, Erzurum ilinin 100 km kuzeyinde, Uzundere ilçesine 16 km mesafede ve Tortum Gölü’nün kuzey kenarında yer almaktadır.

Tortum Gölü nerededir?

Tortum Gölü, Erzurum ilinin Uzundere ilçesi sınırlarında Tortum Çayı üzerinde 18. yüzyılda oluşmuş, Heyelan set gölüdür.

Tortum hangi ilde?

Tortum, Erzurum ilinin bir ilçesi ve bu ilçenin merkezidir.

Türkiye’nin en büyük şelalesi nerede?

Erzurum’un Uzundere ilçesinde yer alan Tortum Şelalesi, Türkiye’nin en büyük şelalesi olarak biliniyor. 21 m genişliğinde bir alana yayılan şelalenin 48 m yükseklikten dökülüşünü izlemek tam bir görsel şölen.

Tortum Şelalesi Dünya’da kaçıncı?

Afrika’daki Zambezi Nehri üzerindeki Vietorio Şelalesi 120 metre yükseklik ile dünyanın en yüksek şelalesi, A.B.D. ‘nde Erie Gölü ile Ontario Gölü arasındaki Niagara Şelalesi 51 metre yükseklik ile ikinci, 48 metre yükseklik ile dünyanın üçüncü yüksek şelalesi Uzundere ilçesindeki Tortum Şelalesidir.

Dünyanın en büyük şelalesi nerededir?

Kerepakupai Meru Şelalesi (İspanyolca: El salto Ángel), Venezuela’da bulunan dünyanın en yüksek çağlayanıdır. National Geographic ekibi tarafından 1949 yılında yapılan resmî ölçüme göre 979 m yüksekliğindedir.

Erzurum Yedigöller arası kaç km?

Erzurum‘a 115 km, Rize merkezden 125 km uzaklıkta yer alan Yedigöller‘e, Çayırözü köyünden 21 kilometrelik stabilize yolla ulaşılabilir.

Erzurum Tortum şelalesi nasıl gidilir?

Tortum şelalesine Balıklı Köyü ve Tortum Gölündeki gibi aynı yol üzerinden gidilebilir. Ayrıca Tortum Şelalesine gitmek için Erzurum ilindeki Doğu Semt Garajından Düzenli olarak Uzundere dolmuşları hareket etmektedir. Buradan dolmuşlarla Tortum Şelalesine girmek mümkündür.

Tortumgölü nasıl oluşmuştur?

Tortum Gölü, 1700’lü yılların ortalarında bugünkü Balıklı Köyü batısında bulunan bir dağın heyelan sonucu Tortum çayının önünü kapatmasıyla oluşmuş bir göldür. Tortum Şelalesi,Tortum Gölü‘nün Tev Vadisi ile gölün kuzey ucu arasındaki heyelan kütlesini arşarak dökülmesiyle oluşmaktadır.

Erzurum Tortum kürt mu?

Merkez’de bir mahalle hariç tamamında Türkler çoğunluktadır. Pazaryolu, İspir, Tortum, Uzundere, Olur, Oltu, Narman, Aşkale, Pasinler, Aziziye, Palandöken, Yakutiye, Şenkaya, Köprüköy, Horosan ve Çat ilçeleri Türklerin çoğunluk olduğu ilcelerdir.

Erzurum Tortum Şelalesi dünyada kaçıncı?

Afrika’daki Zambezi Nehri üzerindeki Vietorio Şelalesi 120 metre yükseklik ile dünyanın en yüksek şelalesi, A.B.D. ‘nde Erie Gölü ile Ontario Gölü arasındaki Niagara Şelalesi 51 metre yükseklik ile ikinci, 48 metre yükseklik ile dünyanın üçüncü yüksek şelalesi Uzundere ilçesindeki Tortum Şelalesidir.

Türkiye’nin en büyük şelalesi nin adı nedir?

Erzurum’un Uzundere ilçesinde yer alan Tortum Şelalesi, Türkiyenin en büyük şelalesi olarak biliniyor. 21 m genişliğinde bir alana yayılan şelalenin 48 m yükseklikten dökülüşünü izlemek tam bir görsel şölen.

Türkiye’de en güzel şelale nerede?

Güzeldere Şelalesi, doğal peyzaj bitki örtüsü, piknik alanları, düzenlenmiş orman içi dinlenme yerleri ve yürüyüş parkurları ile bölgenin önemli dinlenme merkezlerindendir. Kastamonu Pınarbaşı’na 12 km uzaklıkta Ilıca Köyü sınırlarında olan Ilıca Şelalesi, 15 metre yükseklikten dökülmektedir.