Üniversitenin ilk gunu neler yapılır?

Üniversitenin ilk günü nasıl giyilir?

İlk gününüze topuklu veya resmi bir gömlekle gelirseniz, aşırıya kaçmış olursunuz. Kot pantolon ve basit bir üst gibi mutlu bir ortam bulmaya çalışın. Rahat olacaksın ve rahat üniversite kızı görünümünü yakalayacaksın. Ama resmi kıyafetlerini dolabınızda saklayın!

Üniversiteye gidince ne yapılır?

Üniversite Okurken Yapmanız Gereken 11 Şey

  1. 1. Sivil Toplum Kuruluşlarına Üye Olmak. …
  2. Haftalık ve Aylık Dergileri Takip Etmek. …
  3. 3. İlginizi Çeken Seminerlere Katılım. …
  4. Üniversitenizde Düzenlenen Söyleşilere Katılım. …
  5. Parti, Gezi Organizasyonlarına Katılım. …
  6. Radyo Programı Yapmak.

Üniversitede ilk hafta ders olur mu?

ilk hafta ekle/sil haftasıdır gidilmez denir.ikinci hafta da ben insiyatif kullanırım gitmem denir. böylelikle akademik takvimden 2 hafta sonra ders başı yapılır.

Üniversitenin ilk günü ders işlenir mi?

Üniversitelerde toplam 14 hafta ders işlenir. TR de öğrenciler ilk hafta gelmezler, vizeler 2 hafta sürer, vizeden sonra ve finalden önce 1 hafta asarlar, toplamda ancak 8 hafta ders işleyebiliyoruz.

Üniversitede haftada kaç saat ders olur?

İstersen derslerin hepsini bir araya toplar haftada 3-4 gün gidersin istersen de 5 güne yayarsın azar azar ders görürsün. Devamsızlık olayı okula ve hocaya bağlı.

Üniversitenin ilk günü ne yapılır?

Üniversitenin İlk Günü İçin Faydalı İpuçları

  1. İlk gün okula gitmekten kaçınmayın. …
  2. 2. Üniversitenize erken ulaşın. …
  3. 3. Kampüsü tanıyın. …
  4. Soru sormaktan korkmayın. …
  5. Öğrenci işlerine ulaşın. …
  6. Yalnız hissetmeyin. …
  7. Hazırlıklı olun. …
  8. 8. Faydası olacak arkadaşlar bulun.

Okul kaç ay sürer?

Genel olarak eylül ayında başlamak suretiyle aralık ayına kadar süren bu dönem, bazı üniversitelerde ocak ve hatta şubat ayına kadar uzayabiliyor. Bu sebepten dolayı yarıyıl tatilleri ocak ya da şubat dönemleri içerisinde gerçekleştirilir.

Üniversiteye ne zaman gidilir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz haftalardaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından normalleşme takvimi açıklamaları kapsamında, üniversitelerin, 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takviminin 13 Eylül itibarıyla başlayacağını bildirmişti.

Üni devamsızlık nasıl?

Üniversitelerde genel olarak devamsızlık hakkı dersin toplam saatinin %30’u olarak belirlenmiştir. Yani bir öğrenci bir dersin %70’ine katılmak durumundadır. Aksi durumda ilgili dersten devamsızlık sebebiyle kalır.

Ders ekle sil haftası nedir?

EkleSil günleri; Derslerin başladığı ilk hafta Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri yapılır. Öğrenci ders değişikliği yapamaz sadece danışman ekranları kullanılır. Tüm öğrencilerin ders kayıtları danışmanlarınca onaylanmış olmalıdır.

Üniversitede bir ders kaç dakika?

Dünyada nereye giderseniz gidin, özel dersler hariç, ders saatlerinin 50 dakika olduğunuz görürsünüz. Yıldız Teknik Üniversitesi‘nde de bu böyledir. Eğer öğrenciye sorarsanız, 40 dakika da fazla gelebilir. Eğer derslerin saatleri düşürülecekse de, derslerin içeriğini tekrardan revize etmemiz gerekecektir.

Üniversitede bir dönem kaç hafta?

MADDE 12 – (1) Bir eğitim-öğretim yılı dönem sonu sınavları hariç her biri on dört haftalık iki dönemden oluşur. Senato gerekli gördüğü hallerde dönem sürelerini uzatabilir veya kısaltabilir.

Üniversitede nasıl arkadaş edinebilirim?

İşte üniversitede arkadaş edinmenin 6 yolu.

  1. Kulüplere Katıl. Bir kulübe katılmak, üniversitedeki insanlarla tanışmanın en iyi yollarından biridir. …
  2. Erken Ders Alın. Sınıfının başında 10 dakika ders alın. …
  3. 3. Gündelik Etkinlikler Birlikte Yapın. …
  4. Bir Sosyal Medya Grubuna Katılın. …
  5. Kampüste Olmak. …
  6. Kampus Etkinliklerine Katılın.

Üniversitenin 1 yılı kaç ay?

Genel olarak eylül ayında başlamak suretiyle aralık ayına kadar süren bu dönem, bazı üniversitelerde ocak ve hatta şubat ayına kadar uzayabiliyor. Bu sebepten dolayı yarıyıl tatilleri ocak ya da şubat dönemleri içerisinde gerçekleştirilir.

Bir öğretim yılı kaç ay?

Ders yılının başlaması, yarıyıl tatili, ara tatiller ile yaz tatili ve ders kesimi tarihleri Bakanlıkça duyurulur. Ders yılının 180 iş gününden az olmaması esastır.