Torpil yapmak ne demek?

Torpil nasıl çalışır?

Torpil genelde yakıt ve sıkıştırılmış hava ile işletilen bir içten yanmalı motor ile sevk edilirdi. Bu torpilller yaklaşık 1 denizmili menzil ve 1 derece kadar rota hassasiyetine sahiplerdi ve yaklaşık 0.5-1m derinlikte seyir yaparak 23m/s civarında sürâte ulaşıyorlardı.

Iltimaz ne demek?

İltimas kelimesi Türkçeye Arapça üzerinden geçmiş ve yerleşmiş sözcüklerden biridir. Bu kelimenin Türk Dil Kurumu açısından anlamı, ‘Haksız yere, yasa ve kurallara uymaksızın kayırma, arka çıkma’ şeklinde ifade ediliyor.

Kayırılan ne demek?

Kayırmak işi, koruma, himmet, iltimas.

Torpil hangi dilde?

Fransızca torpille “1. çarpan balığı, torpedo, 2. su altından fırlatılan bomba, 3. bir projeyi batırmak amacıyla gerçek niyetini belli etmeden müdahale etme” sözcüğünden alıntıdır.

Torpil kul hakkına girer mi?

Torpilin kul hakkına girip girmediğine değinilmeyen yanıtta, “Liyakat sahibi olduğu halde hak ettiği görevi alamayan kimselere yardımcı olmak ise iltimas/torpil niteliği taşımaz” denildi.

Torpil nerede kullanılır?

Torpil

  • Torpil, savaş gemilerinde su altı silahı olarak kullanılan büyük bomba.
  • Torpil; halk arasında dayı, amca vb. …
  • Torpil, içi beyaz barut ile sıkıştırılmış mukavva veya plastikten yapılan küçük ses bombası
  • Torpil, bir tatlı türü

Istisnalar ne demek anlamı?

İstisna kelimesinin sözlük anlamı, bir şeyi kuralların dışında ya da eş değer olan şeylerden ayrı tutmaktır.

Iltisak kelime anlamı nedir?

SÖZLÜK ANLAMI NEDİR? TDK sözlüğüne göre dilimizdeki karşılığı ‘Kavuşma, bitişme, birleşme’ anlamlarına gelen iltisak, Türkçeye Arapçadan geçmiştir.

Adam kayırma ne demektir?

Nepotizm, akraba kayırma veya adam kayırma, öznel ve adil olmayan şekilde yapılan ayrımcılık. Nepotizm kavramının Latince’de “Nepot” sözcüğünden geldiği, İngilizcede ise “Nephew” (yeğen) olduğu değişik çalışmalarda ifade edilmiştir.

Kayırma bir tarafı tutma nedir?

Kayırma, bir tarafı tutma:İLTİZAM.

Torpil in icindeki nedir?

Torpil bir ölçü beyaz barutun tüplere sıkıştırılmasından meydana gelir. Bir çok amaç için kullanılabilen torpiller, makinelerde üretilmez. Elde dolum gerçekleştirilir. Belli bir gramajı olmayan barut bir tüpü dolduracak şekilde hazırlanır.

Torpil yaptırmak günah mı?

Kamuoyunda kadınları hedef alan sözleriyle ve “Altı yaşındaki kızlar evlenebilir” açıklamasıyla bilinen Nureddin Yıldız, “sözlü mülakatta torpil” için de “caiz” dedi.

Çevreyi kirletmek kul hakkı mıdır?

İnsanları küçümsemek, ölçüye ve tartıya özen göstermemek, adaletli davranmamak, yalan söylemek, rahatsız edici biçimde yüksek sesle konuşmak, çevreyi kirletmek, gıybet etmek, trafikte kural ihlali yapmak gibi pek çok konu kul hakkına girer.

Torpil atmak yasak mı?

Maytap, torpil, çatapat gibi piroteknik patlayıcı maddelerin satışı ve kullanılması yasak.

Istisna bir insan ne demek?

Bir kimse ya da bir şeyi benzerlerinden ayrı tutma. 2. Genelden ayrı, kuraldışı olma, ayrıklık. 3. Ayrı tutulan kimse ya da şey.