PTT kargo verirken hangi bilgiler gerekli?

PTT kargo ile paket nasıl gönderilir?

PTT işyerlerinde kargo göndermek oldukça kolaydır. TC Kimlik Numarasını gişe görevlisine söylemek yeterlidir. Kargo, aynı gün veya ilk posta ile sevk edilir. Varış adresi Türkiye’nin diğer ucu olsa dahi kargo, en hızlı ve güvenli şekilde alıcısına teslim edilir.

Kargo için hangi bilgiler gerekli?

Adres, telefon numarası, isim bu kadar.

Kargo nasıl gönderilir üzerine ne yazılır?

Gönderiler üzerine adres ve varış yerinin önüne posta kodunun, doğru, tam ve okunaklı yazılması, gönderilerin vaktinde ve sağlıklı ulaşmasının ilk şartıdır. Tam ve doğru adres şu bilgileri içerecek şekilde yazılmalıdır.

PTT Kargo evde bulamayınca ne olur?

PTT sizi adresinizde bulamazsa kapıya not bırakır ve en yakın PTT şubesine teslim eder kargonuzu (bunu bıraktığı kağıtta belirtir). 5 iş günü bekletir sadece.

PTT kargo göndermek kaç TL?

PTT‘den alınan bilgilere göre genel fiyatlandırılma şöyle; PTT kargoda 1 kg olan gönderinin ücreti ( 1 kg dahil olmak üzere) 16,25 TL‘dir. PTT kargoda 2 kg olan gönderinin ücreti ( 2 kg dahil olmak üzere) 18,25 TL‘dir. PTT kargoda 3 kg olan gönderinin ücreti ( 3 kg dahil olmak üzere) 20 TL‘dir.

PTT kargo ile ne gönderilir?

Genel kural olarak kapsamında haberleşme niteliği taşıyan yazılar bulunmayan, en fazla otuz kilogram ağırlığa veya üç yüz desimetreküp hacme sahip her türlü maddeyi kapsayan yurtiçi gönderilere “Posta Kargosu” denir.

En hızlı kargo şirketi hangisi?

Türkiye’nin 81 ilinde 265 şubesi bulunan UPS, en hızlı kargo şirketleri arasında yer alıyor.

Anlaşmalı kargo nasıl gönderilir?

Gönderiler için hangi kargo şirketiyle anlaşmaya varacağınıza dair bir karar aldıktan sonra bu şirketin en yakın şubesine gidilmesi gerekmektedir. Şubede yapılacak görüşme sırasında gönderilmesi planlanan kargoların büyüklüğü, adeti vb. bilgilerin verilmesi beklenir.

Kargoda zarfın üzerine ne yazılır?

Cevap çok basit. Zarfın üzerine göndericinin adı, soyadı, adresi ve alıcının adı, soyadı, adresi yazılmalı. Bunlar dışında imzanıza, telefon numaranıza veya başka herhangi bir bilgiye gerek yoktur.

PTT kargoda alınmayan kargo kaç gün bekler?

PTT Kargo Bekleme Süresi Kaç Gün? Eğer kimse yoksa haber verildiği tarihin ertesi gününden itibaren alınmak üzere PTT işyeri adresliler dâhil onbeş (15) gün bekletilir. Aksi takdirde göndericinin bilgisi dahilinde kargo çıkış şubesine iade edilir.

Evde yoksak kargo nereye gider?

yoksa atar kapının önüne gider. Aras kargo arayıp müsaitseniz şu saatte kargonuzu teslim edelim diyor. Ben genelde dışarda olduğumdan şubeden gelip alacağım diyorum. Diğer firmalar özellikle ptt önüne gelene veriyor kargoyu.

PTT Kargo kaç TL 2021?

Bu tabloya göre 2021 yılında kargo ücretleri şu şekildedir; 1 kg – 16,25 TL 2 kg – 18,25 TL 3 kg – 20 TL 3 kilogramdan sonra 30 kilograma kadar olan gönderilerde, kilo başına 1 lira 80 kuruş eklenmektedir. Yani 4 kilogram 21,80, 5 kilograma 23,60 TL ödenmektedir ve bu şekilde 30 kiloya kadar artış görülür.

PTT kilo başı kaç TL?

PTT‘den alınan bilgilere göre genel fiyatlandırılma şu şekilde; PTT kargoda 1 kg olan gönderinin ücreti ( 1 kg dahil olmak üzere) 26,00 TL‘dir. PTT kargoda 2 kg olan gönderinin ücreti ( 2 kg dahil olmak üzere) 30,00 TL‘dir. PTT kargoda 3 kg olan gönderinin ücreti ( 3 kg dahil olmak üzere) 32,00 TL‘dir.

PTT Kargo neler yasak?

Yasaklı Ürünler:

  • Aerosol.
  • Traş Kremi/ Losyonu.
  • Hava Yastığı
  • Alkollü İçecekler.
  • Cephane.
  • Hayvan (Canlı veya Ölü)
  • Petrol (Sıvı veya Gaz halde)
  • Aromaterapi Yağı

PTT Kargo ile zeytinyağı gönderilir mi?

Muhteviyatı gereği bozulma ihtimali olan gıda ürünleri(peynir, zeytin, turşu, salça, et ürünleri, yumurta, vb.) Yanıcı, yakıcı, patlayıcı, zehirleyici ve fena kokulu olmayan sıvı maddeler, sağlam(plastik, çelik, alüminyum) bidon veya kaplarda taşınabilir. Raf ambalajı ile taşınmayacaktır.