Zilkale ne zaman yapıldı?

Zilkale ne amaçla yapılmıştır?

Zilkale, tarihi İpek Yolu üzerinde yer aldığı için eski dönemlerde konaklama ve haberleşmede önemli bir merkez konumundaymış. Her ne kadar ismi kale olsa da, daha çok bir gözetleme kulesi ve gelen misafirlerinin konaklayabileceği bir yapı olarak kullanılmış.

Zilkale nasil bir yer?

Zil Kale‘ye ulaşmak için Çamlıhemşin ilçe çıkışına doğru gidiniz. Çamlıhemşin ilçe çıkışında yol ikiye ayrılıyor. Yolun biri Ayder yaylasına diğeri ise zil kalesine çıkıyor. Zil kalesine Orman yolundan geçiyorsunuz ve 15 kilometre kadar tırmanıyorsunuz.

Zilkalede ne var?

Zilkale yakınlarında gezilecek yerler

  • Palovit Şelalesi. 1/20, yapılacak şey, bölge: Çamlıhemşin. …
  • Sal Yaylasi. 7/20, yapılacak şey, bölge: Çamlıhemşin. …
  • Pokut Yaylası 4/20, yapılacak şey, bölge: Çamlıhemşin. …
  • Gito Yaylası 4/22, yapılacak şey, bölge: Rize. …
  • Ayder Yaylası …
  • Huser Yaylası …
  • Gelin Tülü Şelalesi. …
  • Tar Selalesi.

Ayder Zilkale nerede?

Rize’nin Çamlıhemşin’i, Ayder Yaylası nasıl özel ise Zil Kale de bölgeyi ziyaret edenler için çok özeldir. Zil Kale, Rize’nin güney kısmında yer alır ve Fırtına Vadisindeki bir geçide hâkim konumdadır. Yapının detaylarına bakacak olursak ise toplamda 8 burç ve de 1 gözetleme kulesinden oluştuğunu görebiliriz.

Zil kaleyi kim yaptı?

Tarihçe. Yapım tarihi kesin olarak bilinmeyen kale, Britanyalı tarihçi Anthony Bryer’ın tahminine göre Trabzon İmparatorluğu döneminde bizzat merkezi yönetimce ya da İmparatorluğa bağlı yerli derebeyleri (mesela Zil Kale için Hemşin derebeyi Arhakel) tarafından yapılmış olmalıdır.

Ayder Yaylası nerede bulunur?

Ayder, Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinin 19 km güneydoğusunda yer alan 1350 m rakımda ladin ve kayın ormanlarıyla kaplı bir yayladır. 1300’lü yıllarda Hala Vadisi’nde yaşayanlar tarafından kurulmuştur.

Zilkale mi Zilkale mi?

Zilkale yada asıl adıyla Zirkale, Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi sınırlarında, Fırtına Deresi Vadisi’nde yer alan, ilk inşa tarihi kesin olarak bilinmeyen bir kaledir. 14. veya 15. yüzyılda inşa edilen kale, 1800’lü yılların sonuna kadar kullanılmıştır.

Zilkale Rize arası kaç km?

Rize sınırlarına geldiğiniz zaman mutlaka uğramanız gereken bir konumda yani. Zilkale Rize‘ye 78 kilometre uzaklıkta.

Zilkaleyi kim yaptı?

Tarihçe. Yapım tarihi kesin olarak bilinmeyen kale, Britanyalı tarihçi Anthony Bryer’ın tahminine göre Trabzon İmparatorluğu döneminde bizzat merkezi yönetimce ya da İmparatorluğa bağlı yerli derebeyleri (mesela Zil Kale için Hemşin derebeyi Arhakel) tarafından yapılmış olmalıdır.

Çamlıhemşin Zilkale arası kaç km?

Bu eşsiz güzelliği görebilmek için ilk durak Rize. Sonrasında Pazar ilçesinden içeri doğru girecek ve Çamlıhemşin‘e ulaşacaksınız. Çamlıhemşin‘den yaklaşık olarak 12 km kadar güneye ilerlediğinizde ise hedefinize ulaşmış olacaksınız. Rize Zilkale kaç km sorunuzun cevabı 86 kilometre.

Zilkale Trabzon kaç km?

Araç ile Trabzon‘dan Rize’ye D010/E70 üzerinden 1 saat 8 dakika içerisinde varılabilir. Araba kiralama için Trabzon merkez araç kiralama seçeneklerini inceleyerek, 79,8 kilometre yolu rahat bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Rize merkezden aydere nasıl gidilir?

Rize‘nin Pazar ilçesine gelen otobüs seferlerini kullanarak Pazar ilçesine gelin. Ardından buradan Ayder yaylasına direkt olarak giden dolmuşlar bulunmaktadır. Bu dolmuşlar aracılığı ile Ayder yaylasına ulaşıım sağlamak mümkündür. Ayder yaylası yaklaşık olarak 1300’lü yıllarda kurulmuş bir yayladır.

Trabzon Ayder Yaylasi nerede?

AYDER YAYLASI NEREDE? Ayder 1300’lü yıllarda Halalılar tarafından kurulmuştur. Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinin 19 km güneydoğusunda yer alan 1350 m rakımda ladin ve kayın ormanlarıyla kaplı bir yayladır.

Rize Merkez zil Zilkale arası kaç km?

Rize Zilkale kaç km sorunuzun cevabı 86 kilometre. Rize araç kiralama yaparak yaklaşık 1 buçuk saatte ulaşabilirsiniz.

Palovit Şelalesi Zilkale arası kaç km?

Palovit Şelalesi, Zilkale Harabesine yaklaşık 8 km uzaklıkta yer almaktadır.