PTT çalışanları 657 ye tabi mı?

PTT ile personel arasında yapılan sözleşmelerin süresi kaç yıldır?

(6) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihte PTT‘de görev yapmakta olanlardan sözleşmeli statüye geçmeyi kabul eden personel ile üç yıl süreli “İdari Hizmet Sözleşmesi” imzalanır. Müteakip sözleşme takip eden cari yılsonuna kadar yapılır.

PTT 399 nedir?

Kanunda yer alan geçici madde ile PTT‘de çalışanların mevcut statülerini korumalarına imkan tanındı. 2013 yılına kadar PTT KİT statüsünde olduğu için, Kurumda 399 sayılı KHK ya tabi sözleşmeli personel ile memur istihdam edilmekteydi.

IHS memur ne demek?

Genel Müdürlüğümüze, 5431 sayılı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanununun 25 inci maddesi uyarınca aşağıdaki tabloda belirtilen nitelik ve sayıda İdari Hizmet Sözleşmeli (İHS) “Mühendis” alınacaktır.

PTT modeli nedir?

PTT`nin özelleştirme modeli, oldukça da basit görünüyor. Hizmetlerini özelleştirmeyi hedefleyen kuruluş, yüzde 50`si kendi patronajlığında, öteki yüzde 50`si de özel sektör ortaklığında kalmak koşuluyla yeni şirketler kurup posta merkezlerini bankacılık sektörüyle entegre ederek sağlıyor.

4b sözleşme ne zaman yenilenir?

Bilindiği üzere 1 Ocak tarihinde sözleşme yenileniyor.

PTT çalışanları devlet memuru mu?

İHS çalışanları: PTT Memurları, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve diğer kanunların sözleşmeli personelle ilgili olarak belirlenmiş hükümlerine tabi tutulmadan; idari hizmet sözleşmesi ile “sözleşmeli çalışan” olarak PTT‘de çalışabilirler.

PTT görevlisi nasıl olunur?

g) (Değişik:RG-12/4/2012-28262) Şef pozisyonuna atanabilmek için; 1) Fakülte veya en az dört yıllık yüksekokul mezunu olmak, 2) Veznedar olarak en az üç yıl çalışmış olmak veya, 3) Mütercim, Başdağıtıcı veya Memur olarak en az dört yıl çalışmış olmak.

11 1 memur maaşı ne kadar?

GÖREV ARALIK OCAK
Hizmetli (15/1 4102 5353
Mübaşir ( 11/1) 4359 5688
Memur (9/1) 4424 5773
Zabıta memuru (9/1 4424 5773

•4 Oca 2022

PTT satıldı mı?

2013 yılı Mayıs ayında TBMM’de kabul edilen tasarı ile Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi haline gelmiştir. 6 Şubat 2017 yılında yayımlanan kararname ile devlete ait bütün hisselerinin Türkiye Varlık Fonuna devredilmesi kararlaştırılmıştır.

Idari sözleşmeli personel ne demek?

Kamu tüzel kişilerinin, idare hukuku kurallarına göre yaptıkları sözleşmelere idari sözleşme denir. Kamu görevlileri içinde önemli bölümü “sözleşmeli personel” oluşturmaktadır. Sözleşmeli personel idari hizmet sözleşmesi ile istihdam edilmektedir.

4 b li personel ne zaman kadroya geçecek?

Resmi Gazete’de yayımlanan Toplu Sözleşme Mutabakatı’nın 52. maddesine göre, kamu kurum ve kuruluşlarının görüşleri alınarak, sözleşmeli personel mevzuatında düzenleme yapılacak. Sözleşmeli personelin statülerinin yeniden belirlenmesine ilişkin çalışma yetkili konfederasyonun katkısıyla 2022’de tamamlanacak.

4 b li personel işten çıkarılır mı?

Ayrıca, askerlik ve doğum dışında kesintisiz olarak fiilen en az 2 hizmet yılını tamamlayan personele; sürekli tam iş göremezlik geliri bağlanması, malullük aylığı bağlanması, yaşlılık aylığı bağlanması veya toptan ödeme yapılması halinde sözleşme kendiliğinden feshedilmiş olur.

PTT KPSS puanı kaç?

2) Yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek beden veya akıl hastalığı bulunmadığını resmi sağlık kurulu raporu ile belgelemek. 3) KPSS P3 puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almış olmak.

PTT çalışanları hangi kanuna tabi?

MADDE 8 − (1) PTT personeli, 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve diğer kanunların sözleşmeli personel hakkındaki hükümlerine tabi olmaksızın idari hizmet sözleşmesi ile istihdam edilir.

PTT Genel Müdürü nasıl olunur?

ç) Müdür (Teknik) kadrosuna atanabilmek için;

  1. Fakülte veya en az dört yıllık yüksekokulların teknik bölümlerinden mezun olmak,
  2. Başmühendis olarak en az üç yıl çalışmış olmak veya,
  3. Teknik Uzman olarak en az bir yıl çalışmış olmak veya,
  4. Teknik Amir olarak en az iki yıl çalışmış olmak,