ULTIVA ilaç ne işe yarar?

ULTIVA içinde ne var?

Etkin madde: 1 mg, Remifentanil’e eşdeğer remifentanil hidroklorür içerir. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, ! çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. O Bu kullanma talimatın saklayınız.

ULTIVA ampul ne işe yarar?

UL TIV A nedir ve ne için kullanılır? UL TIV A, etkisi çok hızlı başlayıp çok kısa süren anestezik bir ilaçtır. ULTIVA, steril, beyaz-kırık beyaz renkte liyofılize toz içeren, 5 adet 5 ml’lik flakonlar halindedir.

ULTIVA kiloya kaçtan yapılır?

ULTIVA, en az 30 saniyelik bir süre içinde, 1mikrogram/kg’lık başlangıç bolus infüzyonu yapılarak ya da başlangıç infüzyonu yapılmadan, 0.5-1 mikrogram/kg/dakikalık infüzyon hızıyla uygulanabilir.

ULTIVA Rentanil nedir?

RENTANİL, etkisi çok hızlı başlayıp çok kısa süren anestezik bir ilaçtır. RENTANİL, steril (içeriğinde herhangi bir yabancı madde olmayan), beyaz, hemen hemen beyaz liyofilize toz içeren, 5 ml kapasiteli flakonlar halindedir.

ULTIVA infüzyon nedir?

ULTIVA, genel anestezinin indüNsiyonu ve/veya devamı sırasında yaNın gözetim altında, analjeziN ajan olaraN Nullanılır. MeNaniN ventilasyonlu 18 yaş ve üzeri yoğun baNım hastalarında analjezi ve sedasyonu sağlamada endiNedir. 4.2.

Propofol içinde ne var?

KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 1 ml PROPOFOL-® LĐPURO % 1 (10 mg/ml) 10 mg propofol içerir. Yardımcı maddeler: Etkisi bilinen Yardımcı maddeler: 1 ml infüzyonluk veya enjeksiyonluk emülsiyon 50 mg Rafine Soya-yağı 0.03 mg Sodyum içerir.

Morfin uyutur mu?

İlaca, Yunan mitolojisinde uyku tanrısı olarak bilinen Morpheus’un adı verilmiştir. 1818 yılında Fransız bir doktor olan Francois Magendie, genç bir kız hastasında gözlemlediği morfinin ağrı kesici ve uyku verici özelliğinden bahseden bir makale yayınlar.

Fentanil nedir ne için kullanılır?

Fentanil, tıbbi çalışmalarda morfinden 80 kat daha yüksek etkiye sahip olması nedeniyle ağrı dindirmek için kullanılan maddeler arasında yer almaktadır. Çok etkili bir ağrı kesici olan fentanil, anestezi uygulamalarında kullanılmaktadır.

Esmeron kiloya kaçtan yapılır?

Hızlı sıralı anestezi indüksiyonu için 0,6 mg/kg roküronyum bromür düzeyinde bir doz kullanılması halinde hastanın 90 saniye entübe edilmesini tavsiye edilmektedir. Sezeryan yapılan hastalarda anestezinin hızlı sıralı indüksiyonu sırasında roküronyum bromür kullanımı için bölüm 4.6’da söz edilmiştir.

Dormicum kiloya kaçtan yapılır?

Yetişkinler Dormicum kombine anestezide sedasyon için ya aralıklı olarak küçük i.v. dozları şeklinde (0.03-0.1 mg/kg arasında değişir) veya sürekli i.v. Dormicum infüzyonu şeklinde (saatte 0.03-0.1 mg/kg arasında değişir), tipik olarak analjeziklerle beraber uygulanır.

Precedex ne işe yarar?

yoğun bakım ünitelerinde tedavi esnasında başlangıçtan itibaren entübe edilmiş ve mekanik olarak ventile edilen hastaların sedasyonunda endikedir. 24 saati aşmayan sürelerde sürekli infüzyon şeklinde uygulanmalıdır.ajite hastaların sakinleşmelerinde kullanılır.pamuk gibi olurlar.

Propofol infüzyonu nasıl hazırlanır?

PROPOFOL-LĐPURO %1 (10 mg/ml) intravenöz (damar içine) enjeksiyon veya infüzyon ile, yani, damarlarınızdan birine yerleştirilen iğne veya küçük bir tüp yoluyla uygulanır. PROPOFOL-LĐPURO %1 (10 mg/ml) koruyucu maddeler içermediği için, bir şişenin infüzyon süresi 12 saati geçmemelidir.

Steradin nedir?

STERADİN kan damarlarını daraltan ve kalp atımını daha güçlü yapan bir ilaçtır. STERADİN aşağıdaki acil durumlarda kullanılır; – Akut hipotansiyon durumlarında kan basıncının normale döndürülmesinde endikedir.

Propofol nedir prospektüs?

Propofol kimyasal olarak 2,6-bis(propan-2-yl)phenol olarak belirtilen anestezi indüksiyonu ve/veya refrakter status epileptikus tedavisinde kullanılan, bilinç düzeyinin azalması ve hafıza yetersizliği ile sonuçlanan kısa etkili bir ilaçtır.

Propofol ne amaçla kullanılır?

Propofol, 1980 yılından bu yana sedasyon ya da genel anestezinin indüksiyonu ve sürdürülmesi amacıyla yaygın olarak kullanılan sedatif-hipnotik bir ilaçtır1,2.