Pti ne demek?

Pti ne kadar?

2021 yılı için, Hızlı Destek projeleri destek üst limiti (Burs dahil) yıllık 45.000 TL’dir. Bu program kapsamında yürütücü, araştırmacı ve danışmanlara PTİ ödemesi yapılmamaktadır. Daha fazla bilgi için tıklayınız.

TÜBİTAK 1001 pti miktarları ne kadar?

üretilmesi, bilimsel yorumların yapılması veya teknolojik problemlerin çözümlenmesi için bilimsel esaslara uygun olan projeler desteklemektir. (PTİ), Kurum hissesi ve yurtdışı araştırmacı giderleri hariç) yıllık bütçe sınırlaması olmaksızın 360.000 TL’dir. a) Alet, makine, teçhizat, yazılım ve yayın alım giderleri.

Pti nasıl hesaplanır?

Zamanının % 40’ını projeye ayıran kamu personelinin projeye katkı oranı tam olarak kabul edilir. Bu kişilere verilecek PTİ, kişinin bir ayda ödenmekte olan tutarın ve yukarıdaki limitler esas alınarak projeye ayırdığı zamana (katkı oranı) göre hesaplanır . (Katkı oranı: Projeye ayıracağı zaman yüzdesi /@).

TÜBİTAK proje destekleri ne kadar?

Araştırma projeleri en çok 12 aylık süre ile desteklenir. Destek alanlar destek kararının TÜBİTAK web sayfasında ilan edilmesini takip eden en çok bir yıl içinde projesini tamamlamak zorundadır. 2020 yılından itibaren maksimum destek tutarı 4.000 TL’dir.

3501 pti ne kadar?

Proje süresi en fazla 36 aydır. 2019 yılı için, KARİYER projeleri destek üst limiti (Burs dahil, Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ) ve Kurum hissesi hariç) yıllık bütçe sınırlaması olmaksızın 360.000 TL’dir.

TÜBİTAK 1001 proje Bursu ne kadar?

Projede yer alacak yüksek lisans öğrencisine TÜBİTAK bursiyer ücreti 3000 TL ve Kadir Has katkı payı 1000 TL olmak üzere toplam 4000 TL aylık burs verilecektir. İletişim Bilimleri Yüksek Lisans Programı ve Sosyal Bilimlerin ilişkili diğer alanları başvuruya açıktır. Başvuru için son tarih: 6 Eylül 2021.

TÜBİTAK 1001 Kimler araştırmacı olabilir?

Not: KKTC’de yerleşik üniversiteler, ilgili protokol kapsamında 1001 programına başvuru yapabilirler. Proje ekibinde yer alacak yürütücü, araştırmacı veya danışmanların; Üniversite personeli olmaları durumunda, doktora/sanatta yeterlik/tıpta uzmanlık derecesine sahip olmaları gerekmektedir.

TÜBİTAK pti ödemesi ne kadar?

PTİ‘nin miktarı proje süresine göre değişmektedir. Bir projedeki PTİ miktarı, Proje yürütücüsünün üst sınırının proje süresiyle çarpımının 2,5 katıyla çarpımından elde edilen miktarı geçemez. Örneğin, proje süresi 24 ay, proje yürütücü üst sınırı 2.500 TL olduğunda PTİ=2.500*24*2,5=150.000 TL olmaktadır.

TÜBİTAK proje Destekleri Nelerdir?

TÜBİTAK Destekleri Nelerdir? Nasıl Başvurulur?

  • Sanayi AR-GE Projeleri Destekleme Programı
  • Proje Pazarları Destekleme Programı
  • KOBİ Yararına Teknoloji Transferi Destek Programı
  • KOBİ AR-GE Başlangıç Destek Programı
  • Uluslararası Sanayi AR-GE Projeleri Destekleme Programı

3501 Kimler başvurabilir?

Doçent ve üstü akademik unvana sahip olmaması, Daha önce TÜBİTAK’tan KARİYER desteği almamış olması, şartlarını sağlayan tüm akademik personelimiz katılabilir.

TÜBİTAK 1001 Doktora Bursu ne kadar?

Lisans öğrencisi için 3.000 TL, Doktora öğrencisi için 3.500 TL, Doktora Sonrası Araştırmacı için 4.500 TL olarak belirlenmiştir.

TÜBİTAK proje yeni bursu ne kadar?

Lisans öğrencisi için 3.000 TL, Doktora öğrencisi için 3.500 TL, Doktora Sonrası Araştırmacı için 4.500 TL olarak belirlenmiştir.

TÜBİTAK yüksek lisans bursu ne kadar 2021?

Yüksek lisans bursiyerlerimiz program türüne göre 3.000 TL/Ay – 3.500 TL/Ay arasında tam burs, 1.000 TL/Ay – 1.250 TL/Ay arasında kısmi burs alabilecektir.

1001 proje kimler başvurabilir?

Kimler Başvurabilir? durumunda, en az dört yıllık üniversite lisans eğitimi almış olmaları yeterlidir. Herhangi bir kuruluşta çalışmayan emekliler, PTİ almamak şartıyla proje ekibinde araştırmacı veya danışman olarak görev alabilirler..

TÜBİTAK Projelerinde kimler bursiyer olabilir?

Türkiye’de ikamet eden ve yurt içinde bir yüksek lisans veya doktora programına kayıtlı olan (özel öğrenci ve yabancı dil hazırlık öğrencisi hariç) T.C. ve yabancı uyruklu öğrenciler projelerde bursiyer olarak yer alabilirler.