Üniversitelerarası Kurul nereye bağlı?

Üniversitelerarası Kurul Başkanı kim?

Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı

Prof. Dr. İsmail KOYUNCU (Üye) Prof. Dr. Mahmut AK (Üye)
Prof. Dr. Mustafa BERKTAŞ​ (Üye) Prof. Dr. Mustafa ÇALIŞ​ ​ (Üye)
Prof. Dr. Necdet ÜNÜVAR (Üye) Prof. Dr. Ömer ÇOMAKLI ​ (Üye)
Prof​. Dr. Yadigar İZMİRLİ (Üye) Prof. Dr. Yusuf LEBLEBİCİ​​ (Üye)

Üniversitelerarası Kurul üyeleri kimlerden oluşur?

Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı Yönetim Kurulu, Üniversitelerarası Kurul Başkanı ile fen-mühendislik, sağlık ve sosyal bilimler alanlarından üçer üye ve güzel sanatlar alanından bir üye olmak üzere toplam on bir üyeden oluşur.

Üniversitelerarası Kurul nasıl gidilir?

Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı Terminal önünden Sıhhıye – Bilkent minibüslerini kullanabilirsiniz. Havaalanından Ulaşım: EGO 442 numaralı HAVAALANI – AŞTİ – KIZILAY otobüslerini kullanarak Kızılay ya da AŞTİ üzerinden aktarma yaparak kurumumuza ulaşabi​lirsiniz.

ÜAK hangi üniversite?

Üniversitelerarası Kurul Sosyal Bilimler Eğitim Konsey Başkanlığı bünyesinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve İlişkili Fakülte Dekanları Toplantısı Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (Makü) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

YÖK Yürütme Kurulu üyeleri kimler?

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı

Prof. Dr. Ömer Açıkgöz (Yürütme Kurulu Üyesi) Prof. Dr. Necip Camuşcu (Yürütme Kurulu Üyesi)
Prof. Dr. Metin Topcuoğlu​ ​(Yürütme Kurulu Üyesi) Prof. Dr. Zeliha Koçak Tu​fan​
Prof. Dr. Hayati Dev​eli​​ Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu
Metin Kıratlı Prof. Dr. Hasan Mandal

ÜAK Genel Sekreteri Kim?

Toplantı açılış konuşmasının ardından Üniversitelerarası Kurul Genel Sekreteri Prof. Dr. Abdulkerim Çalışkan ÜAK‘ın çalışmaları, doçentlik süreçleri, yapılacak olan mevzuat değişikliklerinin gerekçeleri hakkında bilgi verdi.

YÖK üyeleri kimlerden oluşur?

(2) Başkan dışındaki üyeler, farklı yükseköğretim kurumlarında görev yapan profesör öğretim üyeleri arasından Üniversitelerarası Kurul tarafından bir yıl için seçilir. Süresi dolan üye yeniden seçilebilir.

ÜAK nerede?

4 Kasım 1981’de üniversiteler üstü bir akademik organ haline gelmiştir. Genel sekreterliği Bilkent Ankara’dadır.

Üniversitelerarası Kurul Toplantısı ne zaman?

22 Ocak 2021 / ANKARA Üniversitelerarası Kurul Toplantısı 367 üyenin ve ÜAK yetkililerinin katılımıyla video konferans yöntemiyle gerçekleşti.

ÜAK tarafından tanımlanan alan indeksleri nelerdir?

Üniversiteler Arası Kurul (ÜAK) Başkanlığı tarafından Sağlık Bilimleri Temel Alanı için başvuru şartlarında, Uluslararası Alan İndeksleri: SSCI, SCI, SCI-E ve AHCI dışındaki indeksler olarak tanımlanmıştır.

Prof Dr Güler Alkan Kimdir?

Dr. Güler Bilen Alkanın, 2011-2014 yılları arasında AK Parti Küçükçekmece İlçe Başkan Yardımcılığı yaptığı, 2015 milletvekili seçimlerinde de AK Partiden İstanbul 3 Bölge Milletvekili Aday Adayı olduğu öğrenildi.

YÖK Denetleme Kurulu kaç üyeden oluşur?

Kurul, 2547 sayılı Kanun’un 8. maddesinin (b) fıkrasında belirtilen on üyeden oluşur. Kurula bağlı olarak, denetim uzmanlarından oluşan bir grup ile bu Yönetmeliğin 20. maddesinde gösterilen Başkanlık Bürosu ve personeli bulunur. MADDE 5. Kurul, Yükseköğretim Kuruluna bağlı ve çalışmalarında ona karşı sorumludur.

Prof Dr Abdulkerim Çalışkan kimdir?

Eğitim hayatını Kıbrıs ve Sivas ilköğretim 1982, Sivas İmam-Hatip Lisesi 1988, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1993, Afyon Kocatepe Üniversitesi SBE Yüksek Lisans 1995, Dokuz Eylül Üniversitesi SBE Doktora 2001 ve Doçent (Maliye Teorisi) 2014 olarak tamamlayan Çalışkan, 1993: Afyon Kocatepe Üniversitesi …

ÜAK ne iş yapar?

Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı (kısaca ÜAK), Türkiye’de doçentlik sözlü sınavını yapan ve doçentlik sınavı jürisini oluşturan bir kurumdur.

YÖK üyeleri kim tarafından seçilir?

Yürütme Kuruluna katılacak üyelerden ikisi Cumhurbaşkanı tarafından seçilmiş olan üyeler arasından; ikisi Bakanlar Kurulu ve Genelkurmay Başkanlığınca seçilmiş olan üyeler arasından; ikisi de Üniversitelerarası Kurulca seçilmiş olan üyeler arasından Genel Kurul tarafından seçilir.