Kıbrıs’ta uçuşlar ne zaman açılacak?

Türkiyeden Kıbrıs’a uçuşlar ne zaman başlayacak?

KKTC seyahatlerinde yeni dönem 1 Mart 2022 itibarıyla başladı. KKTC Başbakanı Saner, 4 Haziran 2021 tarihinden itibaren ikinci doz yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı yaptıranların, ülkeye karantinasız girebileceğini duyurdu.

KKTC Türkiyeye uçuş var mı?

Kuzey Kıbrıs’tan tüm Dünya’ya Türkiye üzerinden aktarmalı şekilde uçuş bulunmaktadır. Türk Hava Yolları ve Pegasus ile Türkiye’de kısa bir iniş gerçekteştirdikten sonra; Pegasus ile Türkiye içinde 35, yurt dışında 77 olmak üzere toplamda 43 ülkede toplam 112 noktaya tarifeli seferler düzenliyor.

Kıbrıs Seyahat serbest mi?

Hava-deniz yolları ve ada dışından gelip kara sınır kapılarını kullanarak KKTC’ye giriş yapacak 6 yaş ve üzeri olan herkes, seyahatten önceki son 72 saat içinde Güvende Kal uygulaması veya Güvende Kal web sitesinde yer alan KKTC’ye Giriş Formu bölümünden Dijital Seyahat Belgesi oluşturması gerekmektedir.

Kıbrıs’a uçuş var mı?

Kıbrıs’a İstanbul, Ankara, Adana, Antalya, Hatay ve Gaziantep gibi şehirlerden direkt uçuş bulunur.

Türk vatandaşları KKTC’de kaç gün kalabilir?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine Gitmek İçin Gerekli Evraklar KKTC‘ye seyahate etmeyi planlayan Türk vatandaşlarının Kuzey Kıbrıs’ta kalabilme süresi 3 ay yani 90 gündür. 90 günü aşan bir seyahat planı yapan Türk Vatandaşlarının Umuma mahsus (Bordo) Pasaporta sahip ise pasaport tarihlerinin seyahat bitim tarihinden …

Kıbrıs ne zaman gidilir?

Akdeniz ikliminin hâkim olduğu Kuzey Kıbrıs’a gitmek için her mevsim uygundur. Temmuz ve Ağustos ayları çok sıcak geçer ve deniz sıcaklığı da oldukça yüksektir. Bu sebeple rahat bir deniz tatili yapmak isteyenler Kuzey Kıbrıs’a daha çok Mayıs-Haziran ile Eylül-Ekim aylarında gitmektedir.

Kıbrıs neden Türkiye’ye bağlanmıyor?

Varlığı Türkiye dışında hiçbir ülke tarafından tanınmamaktadır. Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği gibi kuruluşlar ve uluslararası toplum tarafından 1974’te Türkiye’nin gerçekleştirdiği Kıbrıs Harekâtı’ndan beri Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Türkiye işgali altındaki toprağı olarak nitelendirilmektedir.

Ercan Havalimanı uçuşlar ne zaman açılacak?

Lefkoşa. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersan Saner, Ercan Havalimanı‘nın yeni terminalinin 2021 sonu veya 2022 başında KKTC halkının hizmetine açılacağını söyledi.

Uçuşlarda PCR testi isteniyor mu?

COVID-19 bağışıklığı bulunan kişiler için aşı ve PCR testi gerekmemektedir. COVID-19 hastalığını geçirmiş olup, pozitif sonuçlu PCR testinin üzerinden en fazla 180 gün geçmiş olan yolcularımız bağışık kabul edilmektedir.

Kıbrıs’a hangi uçak firmaları gidiyor?

Türkiye ve Kıbrıs Lefkoşa arasında en sık uçan havayolu firmaları, Pegasus, Anadolu Jet, Türk Hava Yolları, Lufthansa ve Egyptair. En popüler parkur İstanbul – Kıbrıs Lefkoşa olup, Pegasus ve Anadolu Jet bu hatta en çok uçan hava yollarıdır.

Kıbrısa hangi illerden uçak var?

Başkent Lefkoşa’da bulunan Ercan Havaalanına, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Hatay, Antalya ve daha birçok ilden uçuşlar düzenleniyor. Türk Havayolları, Pegasus, Anadolujet, Onur Air, Atlas Global, Sunnexpress gibi havayolu şirketlerinin Kıbrıs ucuz uçak bileti en avantajlı halleriyle sizleri havalara uçuracak.

Türk vatandasi kibrista yasayabilir mi?

KKTC Yurttaşlık yasası 8’inci maddede mevcut koşulları taşıyan kişiler bakanlık kararı ile KKTC vatandaşlığına kabul edilebilmektedir. Kişinin vatandaşı olduğu ülkenin yasalarına göre ya da vatandaşlığı yoksa KKTC yasalarına göre reşit olması ilk şarttır.

Kıbrıs’ta en fazla kaç gün kalınır?

KKTC sınır kapılarından girişte Polis Muhaceret memurunun soracağı sorulara tatminkâr cevap verenlere en fazla 90 (doksan) gün süreyle KKTC’ye giriş ve kalış izni verilebilmektedir.

Ekim ayında Kıbrıs’ta denize girilir mi?

Ekim ayının sonuna kadar rahatlıkla denize girebileceğiniz Kıbrıs’ta fırsatınız olursa adanın en uç noktası Karpaz’ı ziyaret edin. Doğası bozulmamış bu bölgede denize girmek ayrı bir keyif olacaktır. Girne’ye gidecekseniz de Girne Kalesi, Bellapais Manastırı, St Hilarion Kalesi, Batık Gemi Müzesi, Hz.

Kıbrısa hangi ay gidilir?

Akdeniz ikliminin hâkim olduğu Kuzey Kıbrıs’a gitmek için her mevsim uygundur. Temmuz ve Ağustos ayları çok sıcak geçer ve deniz sıcaklığı da oldukça yüksektir. Bu sebeple rahat bir deniz tatili yapmak isteyenler Kuzey Kıbrıs’a daha çok Mayıs-Haziran ile Eylül-Ekim aylarında gitmektedir.