KKTC ye giderken pasaport gerekli mi?

Türkiye’den Kıbrıs’a gitmek için pasaporta gerek var mı?

KIBRIS’A GİTMEK İÇİN PASAPORT GEREKİR Mİ? Türkiyeden Kıbrıs’a gitmek için yalnızca Türkiye Cumhuriyeti kimliği göstermek yeterlidir. … Kıbrıs’ta daha uzun süre konaklamak isteyen kişilerin ise belirlenen miktarda çıkış harcı ödemesi ve pasaportları ile Kıbrıs’a gitmesi gerekmektedir.

TC vatandaşları KKTC’de kaç gün kalabilir?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine Gitmek İçin Gerekli Evraklar KKTC‘ye seyahate etmeyi planlayan Türk vatandaşlarının Kuzey Kıbrıs’ta kalabilme süresi 3 ay yani 90 gündür. 90 günü aşan bir seyahat planı yapan Türk Vatandaşlarının Umuma mahsus (Bordo) Pasaporta sahip ise pasaport tarihlerinin seyahat bitim tarihinden …

Kıbrıs çalışmak için hangi pasaport gerekli?

Çalışma İzni Vizesi; KKTC’ye Yabancıların Çalışma İzinleri Yasası kurallarına göre ön izin ile gelen kişilere 30 gün süreli olarak verilir. Ülkede elçilik, konsolosluk veya başka temsilciliği olmayan ülke yurttaşlarına çalışma izni vizesi verilebilmesi için en az 2 yıl geçerli pasaport ile giriş yapılmasına bağlıdır.

KKTC pasaportu ile nerelere gidilir?

Pasaport ile sadece 7 ülke ziyaret edilebilmektedir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hükûmetine göre bu ülkeler şunlardır:Avustralya, Fransa, Pakistan, Türkiye, ABD ve Birleşik Krallık. Ayrıca pasaport Britanya Denizaşırı Toprağı olan Anguilla’da da geçerlidir.

Türk vatandaşları Kıbrısa nasıl gider?

Kuzey Kıbrıs‘a turistik giriş için vize gerekmiyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Kıbrıs‘a sadece nüfus cüzdanlarıyla giriş yapabiliyorlar. Turist olarak 3 aylık süreyi geçirmemeleri gerekiyor. Ayrıca kalış tarihinizden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli bir pasaportunuz olması gerekiyor.

KKTC ye girişte karantina var mı?

Hava-deniz yolları ve ada dışından gelip kara sınır kapılarını kullanarak KKTCye giriş yapacak 6 yaş ve üzeri olan herkes, seyahatten önceki son 72 saat içinde Güvende Kal uygulaması veya Güvende Kal web sitesinde yer alan KKTCye Giriş Formu bölümünden Dijital Seyahat Belgesi oluşturması gerekmektedir.

Türk vatandasi kibrista yasayabilir mi?

KKTC Yurttaşlık yasası 8’inci maddede mevcut koşulları taşıyan kişiler bakanlık kararı ile KKTC vatandaşlığına kabul edilebilmektedir. Kişinin vatandaşı olduğu ülkenin yasalarına göre ya da vatandaşlığı yoksa KKTC yasalarına göre reşit olması ilk şarttır.

Kıbrıs Öğrenci Pasaportu ne kadar?

Öğrenci pasaportu çıkarırken harç bedeli ödenmemektedir, sadece defter bedeli ödemesi yapılmalıdır. 2022 yılı itibariyle pasaport defter bedeli 225,00 TL’dir. 25 yaşından büyük öğrenciler ise bordo pasaport harç bedeli ve defter bedeline tabi tutulmaktadır.

KKTC vatandaşları hangi ülkelere vizesiz gidebilir?

Türkiye doğumlu olup Kıbrıs’ta yaşayan Türkler için geçerli değildir. KKTC vatandaşlarına verilen pasaport ise Avustralya, Fransa, Pakistan, Türkiye, ABD ve Birleşik Krallıkta vizesiz geçiş hakkı sunar.

Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşları hangi ülkelere vizesiz gidebilir?

Kıbrıs vatandaşları Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda’nın yanı sıra Avrupa Birliği üyesi ülkelerine (28 ülke) vizesiz seyahat edebilmektedirler.

Kıbrıs için PCR testi gerekli mi?

Yüklenen aşı belgesi dijital olarak doğrulanamadığı zaman yolculuk öncesi yanında aşı belgesi olmayan yolcular için uçağa binmeden önce, yetkili kişiler tarafından 72 saat geçerli PCR veya 24 saat geçerli Antijen testi istenebilir.

Kıbrıs Türk parası geçiyor mu?

Kuzey Kıbrısta yaygın olarak Türk Lirası kullanıyor. Ama zaten çoğu işletme döviz kabul edebiliyor. Hemen hemen tüm bankalar da tüm para birimlerini çevirebiliyor.

Türkiye girişlerde PCR testi istiyor mu?

Türkiye‘ye girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya azami 48 saat önce yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunu ibraz edenler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır.

KKTC karantina ücreti nereye yatırılır?

Karantina Ücretinin Maliye Bakanlığının banka hesabına yatırıldığını Gösteren ve Ziraat Bankasından Alınmış Ödeme Dekontu. KKTC‘de şubesi bulunan bir bankadan alınmış Hesap Numarasını gösteren ıslak imzalı yazı.

Kaç yılda KKTC vatandaşı olunur?

Birincisi, bir Kıbrıs vatandaşı ile en az 3 yıl evli olunması ve başvuru tarihinden önce Kıbrıs’ta 2 yıllık ikamet tamamlaması durumunda vatandaşlığa başvurulabilir.