Rezistans Tipta ne demek?

Rezistans hasta nedir?

1- Mesane sinirlerinin uyartıyı hissetme yeteneğinin kaybı; mesane felci; asistinervi. 2- Mesanede sinir donanımının doğuştan kusurlu veya yetersiz oluşu.

Rezistans tedavi nedir?

Retansiyon, restorasyonun giriş yolu ya da diş kesiminin uzun ekseni boyunca yerinden çıkmasını engelleyen kuvvetler bütünüdür. Retansiyon, restorasyonun giriş yolların azaltılması ile sağlanır.

Rezistans neden kullanılır?

Rezistans, elektrik enerjisinden ısı enerjisi elde etmek için kullanılan endüstriyel bir üründür. Sadece endüstriyel alanlarda değil otomobillerde ve ev aletlerinde de kullanılır. İçerisinde genellikle krom ve demir gibi maddeler bulunan rezistansların ani ısı değişimlerine karşı mukavemet gücü yüksektir.

Rezistans oluşumu nedir?

Rezistans, elektrik enerjisini ısı enerjisine dönüştüren direnç tellerine denir. Rezistans teli genellikle bir lamba filamenti gibi ısıyı veren bir bobin, şerit (düz veya oluklu) veya tel şeritte benzer. … Direnç teli üzerinden elektrik akımı geçtiğinde ısı üretilir.

Rezistans nedir psikoloji?

Rezistans: Psikoterapi sırasında bilinçdışı materyalin yorumlarına direnç göstermektir.

Damar rezistansı ne demek?

Arter sisteminin son dallanmalarıdır. … Çapları aort ve büyük arterlerden daha küçük olduğu için kan akımına direnç gösterirler. Bu dirençe periferik direnç adı verilir. Bu yüzden rezistans (direnç) damarları olarak bilinirler.

Psikolojide rezistans nedir?

Rezistans, direnç anlamına gelmektedir. Danışanın tedaviye direnmesi durumudur. Değişime ve psikoterapistin çabalarına direnir. Analiz, kabul edilmesi güç dürtülerin ve yaşantıların bastırılmasını engellemeyi amaçlar; rezistans ise tedavi sürecine karşı bastırma mekanizmasını korumaya çalışır.

Araba rezistans nasıl çalışır?

Cam çerisinde gizlenmiş olan rezistans tellerinin ısınması şeklinde çalışan bu sistem birçok eski ve yeni arabada bulunur. Çalışma prensibi otomobilin aküsünden alınan elektrik kablolar vasıtasıyla arka cama iletilir. Tellerde bulunan direnç ısıya dönüşür. Isı da cam üzerinde bulunan buğuyu çözer.

Isıtıcı rezistans ne işe yarar?

Rezistans, esasında elektrik enerjisini ısı enerjisine dönüştürme amacı doğrultusunda kullanılan sabit dirençtir. Rezistansın içinden elektrik akımı geçtiği vakit ısınma ortaya çıkar. Bir rezistans, Joule ısıtma işlemi vasıtasıyla elektriği ısıya dönüştürmektedir.

Serpantinli rezistans ne işe yarar?

Serpantinli rezistans, genel itibariyle sağladığı hava dolaşımı sayesinde, ısı transferi sağlayan ürünlerdir. Serpantinli rezistansların ısıtıcı elementleri ise Cr-Ni boruları kullanılarak üretilmektedir. Bununla birlikte bu ürünlerin üretiminde zaman zaman DKP borular ve bakır da kullanılabilmektedir.

Rezistans üretimi nedir?

Elektrikten almış olduğu enerjiyi kısa bir süre içerisinde ısı enerjisine dönüştürmesi ile hayatımızı kolaylaştıracak olan birçok alette hayat veren rezistanslar kullanılan makine ya da cihazlara göre farklı şekillerde üretiliyor. Rezistans imalatı çeşidine göre onlarca farklı çeşide sahiptir.

Bozuk rezistans nasıl anlaşılır?

Rezistans arızasında ürüne elektriğin geldiğinden emin olmanız son derece önemlidir. Elektriğin ürüne ulaşmasına karışık rezistansın beslenmesi gereken enerjiyi alıp ısının oluşumuna yer vermemesi rezistansta arıza olduğunun önemli bir göstergesidir. Bu durum da ise rezistans tamir işlemi yapılamaz.

Psikiyatride ra ne anlama geliyor?

Amaç: Romatoid Artrit (RA) olgularında anksiyete ve depresyon sıklığını sağlıklı kontrol grubu ile karşılaştırmak ve psikiyatrik bozukluk şiddeti ile romatizmal hastalığın aktivasyon parametreleri arasında ilişki olup olmadığını incelemek.

Psikoloji terimleri nelerdir?

Bu yazımızda psikoloji ve psikiyatrideki temel kavramlara değinecek, psikoloji, psikiyatri ve psikoterapide sıklıkla kullanılan terimleri açıklayacağız.

  • Bilinçdışı: …
  • İd, ego, süperego: …
  • Ego savunma mekanizmaları: …
  • Psikoseksüel gelişim evreleri: …
  • Oedipus kompleksi: …
  • Elektra kompleksi: …
  • Ego psikolojisi: …
  • Nesne ilişkileri kuramı:

Vazokonstrüksiyon sonucu ne olur?

Vaso kelime anlamı olarak kan damarı demektir. Vazokonstriksiyon ise vücuttaki kan damarlarında meydana gelen daralma anlamına gelmektedir. Bu olay kan damarındaki düz kasların gerilmesi sonucunda meydana gelmektedir.