Osmaniye Düziçi Sabun Çayı Şelalesi Nerede?

Sabun Şelalesi nereye bağlı?

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde Düldül Dağı eteklerinde bulunan Sabun Çayı Şelalesi, gerek doğal güzelliği gerek soğuk sularıyla sıcak yaz günlerinin uğrak yerleri arasında yer alıyor.

Osmaniye Düziçi Sabun Çayı şelalesi kaç km?

Nasıl gidilir?: Yazımızın başında da ifade ettiğimiz gibi Sabun Çayı Şelalesi Osmaniye iline Bağlı Düziçi ilçesinde bulunur. Şehir merkezine yaklaşık 35 kilometre mesafedeki bu doğal alana gitmek için insanlar genellikle kendi araçları ile seyahat etmeyi tercih eder.

Sabun Çayı Şelalesi yasak mı?

İlçede yapılacak olan düğünlerde sadece fon müziği dinletisine izin verilmesine davul, zurna ve orkestra kullanımının yasaklanmasına, Sabun Çayı ve Şelalesi ile mesire alanına girişlerin yasaklanmasına karar verildi.

Sakarya Karasu Şelalesi Nerede?

İlçe merkezine 7 km uzaklıkta, Düldül dağının eteğinde yeşillikler arasında Sabun Çayı üzerinde bulunan Karasu Şelalesi turizm potansiyeline sahip başka bir doğal güzelliğimizdir.

Sabun Çayı na nasıl gidilir?

Osmaniye Kent merkezine yaklaşık 35 km, Düziçi ilçe merkezine ise yaklaşık 6 km uzaklıktadır. Şahsi Aracınızla gelecekler, tabelaları takip ederek, Düziçi ilçe merkezinden Sabun Çayı Şelalesi yönünde ilerledikten sonra aracınızla bir yere kadar gelebiliyorsunuz, bu kısımdan sonra 500-600 metre yürüme mesafesindedir.

Düziçi’nde ne yenir?

Özellik

Mesafe
Cannur Cafe Restaurant Komagene Çiğköfte, Düziçi Uzun Mezarlık Caddesi, 21 Yeşilova, Düziçi, Osmaniye 4.6 puan 19 reyting 730 m.
Sümbül Lahmacun Kebap Salonu, Kurtuluş Şehit Ahmet Metlioğlu Caddesi, 239 Kurtuluş, Düziçi, Osmaniye 4.9 puan 57 reyting 819 m.

Düziçi Sabun çayı nasıl gidilir?

Toplu taşıma ile ulaşmak isteyenler, Osmaniye il Merkezin den Düziçi otobüslerine binerek ilçe merkezine geldikten sonra Gökçayır Köyüne giden araçlara binerek şelaleye yakın bir yere ulaşabilirsiniz.

Düziçi Dumanlı Yaylası kaç km?

Dumanlı Yaylası Nerede Osmaniye den Düziçi ilçesi yaklaşık 30 km dir. Düz içi ilçesinden Dumanlı yaylası da yaklaşık 15 km dir.

Düziçi Sabun Şelalesi yasak mı?

Düziçi ilçesinde korona virüs vakalarının artması nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu yeni kararlar aldı. İlçede yapılacak olan düğünlerde sadece fon müziği dinletisine izin verilmesine davul, zurna ve orkestra kullanımının yasaklanmasına, Sabun Çayı ve Şelalesi ile mesire alanına girişlerin yasaklanmasına karar verildi.

Osmaniye Sabun çayı nerede?

Sabun Çayı Şelaleleri, Osmaniye‘nin Düziçi ilçesine bağlı Gökçayır Köyünde bulunur. Osmaniye Kent merkezine yaklaşık 35 km, Düziçi ilçe merkezine ise yaklaşık 6 km uzaklıktadır.

Düziçi Sabun Şelalesi kac km?

Sabun Şelalesi, Osmaniye ilinin Düziçi ilçesinde Gökçayır Köyünde bulunmaktadır. Şehir Merkezine 35 km, Düziçi ilçe merkezine ise yaklaşık 6 km uzaklıkta bulunan doğa harikası bir yerdir.

Düziçi nin neyi meşhur?

Düziçi Gezilecek Yerler

  • Düziçi Gezilecek Yerler İlk Durak: Haruniye Kaplıcası İlçenin ilk ismi olan Haruniye’den adını alan bu kaplıca Düdüklü Köyü’nde konumlanmıştır. …
  • Harun Reşit Kalesi. …
  • Türkiye’nin En Yüksek Barajına Tırmanın: Berke Barajı …
  • Düziçi Gezilecek Yerler Durağı: Tarihi Taş Köprü

Düziçi Neyi Meşhur?

yerfıstığı ve mısır bol yetişir. adından anlaşılacağı üzere dağların arasında düz bir vadiye kurulmuştur. etli kömbesi meşhurdur. yaylaları ormanlar sayesinde oldukça güzeldir. akarsuyu bol bir coğrafyası vardır nitekim her yanı barajdır.

Düldül Dağı nasıl gidilir?

Osmaniye şehir merkezinden yola çıktıktan sonra, Düziçi ilçe merkezini geçeceksiniz. Düçiçi geçildikten sonra, Çotlu bölgesini geçtikten sonra yolu düz devam edeceksiniz. Yol üzerinde Düldül Dağı hakkında bilgilendirme tabelalarını görebilirsiniz.

Dumanlı Yaylası Osmaniye arası kaç km?

Dumanlı Yaylası Nerede Osmaniye İl’i , Düziçi ilçesi sınırları içerisinde bulunmaktadır. Osmaniye den Düziçi ilçesi yaklaşık 30 km dir. Düz içi ilçesinden Dumanlı yaylası da yaklaşık 15 km dir.