TDK ülkü ne demek?

Ülkü verir ne demek?

1. Amaç edinilen, ulaşılmak istenen erek, ideal. 2. Gerçekte olmayıp, yalnız düşüncede tasarım biçiminde var olan, yalnızca düşünce ile kavranabilen şey, ideal.

Ülkü ismi ne anlama gelir?

Ülkü ismi Türkçe kökenli bir isim olmakta ve sadece kız çocukları için kullanılmaktadır. Ülkü ismi amaç edinilen ve ulaşılmak istenen anlamlarına geliyor. Ülkü İsminin Anlamı Nedir? … İsmi anlam olarak ulaşılmak istenen kişi ve amaç edinilen kişi demektir.

RIS ne demek TDK?

Ad sözcük, Ad halinde sokak anlamına gelir. Riş kelimesi tarihte bilinen ilk kez Türk Dil Kurumu, TDK (1940 – ~) eserinde yer almıştır.

TDK kin ne demek?

Kin kelimesi TDK üzerinden, ‘Birine karşı duyulan öç alma isteği oluşturan gizli düşmanlık’ olarak ifade edilmektedir.

Ülkücülük nedir TDK?

1950-1953 yılları arasında Türk Milliyetçileri Derneği tarafından kullanılmıştır. Ülkü, kelime anlamı bakımından “ideal” demektir. Ülkücülük ise, “idealizm”in karşılığıdır.

Ülkü cümlesi nedir?

Ülkü cümlesi nedir? Amaç edinilen, ulaşılmak istenen şey, ideal: Millî birlik duygusunu mütemadiyen ve her türlü vasıta ve tedbirlerle besleyerek geliştirmek millî ülkümüzdür. En büyük ülküm doktor olmak.

Ülkü erkek ismi mi?

Ortalama düzeyde kullanılan Ülkü ismi hem erkek hem de kadınlar için kullanılabilen unisex bir isimdir. Bu yazımızda Ülkü isminin ne demek olduğunu, hangi anlamları taşıdığını ve Kur’an da geçip geçmediğini detaylıca öğrenelim. Türkçe kökenli bir isim olan Ülkü, ulaşılmak istenen anlamlarına gelmektedir.

RIS ne demek Türkçe sözlük?

ris ne demek? Öfke, gazab, gayz.

Barışmak ne demek TDK?

Barış sözcüğünün TDK‘ da bulunan anlamları; Barışmak eylemi. Savaş halinin bitmesinin bir anlaşma ile belirtilişinin ardındaki durum, hazar, sulh. … Barış kelimesinin eş anlamlısı olarak TDK‘ da kullanıldığı gibi “hazar” ve “sulh” kelimeleri kullanılmaktadır.

Kin tutmak ne anlama gelir?

Farsça asıllı kîn kelimesinin Arapça’daki yaygın karşılığı olan hıkd (حقد), “birine karşı düşmanlığını ve hıncını içinde tutmak” anlamında masdar ve “bir kimsenin içinde yaşattığı düşmanlık ve nefret duygusu” anlamında isim olarak kullanılır (Lisânü’l-ʿArab, “ḥḳd” md.; Kāmus Tercümesi, I, 1223-1224).

Kin beslemek anlamı nedir?

Birine karşı öç alma duygusu duymak.

Ülkücülük ne anlamı nedir?

Ülkücülük veya Türkeşçilik, Milliyetçi Hareket Partisinin neo-Osmanlıcılık, Türkçülük ve İslamcılık üzerine temellenmiş kurucu ideolojisidir.

Bir insanı arzulamak ne demek?

Arzu bir şeye ya da birine karşı duyulan güçlü istek anlamına gelir. Bu kelimeden türetilmiş olan arzulamak da, bir şeyi çok fazla ve sürekli istemek manasında kullanılır.

Ülkücü olmak nedir kısa ve öz?

1950-1953 yılları arasında Türk Milliyetçileri Derneği tarafından kullanılmıştır. Ülkü, kelime anlamı bakımından “ideal” demektir. Ülkücülük ise, “idealizm”in karşılığıdır.

Ülkü kelimesinin eş anlamı nedir?

İdeal kelimesinin eş anlamlısı olarak, ‘ülkü‘ sözcüğü karşımıza çıkıyor. Anlamı açısından açıklayıcı olarak, ‘ulaşılmak istenen şey’ biçiminde ifade etmek mümkündür. Her iki kelime de bu anlam üzerinden ele alınabilir ve değerlendirilebilir. Aynı zamanda formda, elverişli ve orantılı biçimde de anlam kazanmaktadır.