Tedâvül ne demek?

Tedavül ne demek tarih?

Tedavül etmek, elden ele dolaşmak anlamındadır. Tedavülden kalkmak ise genellikle eski paralar için kullanılmakta ve artık kullanılmamakta olduğunu belirtmektedir. Tedavüle sokmak ise para için söyleyecek olursak yeniden kullanıma alınmasıdır.

Kotarmaya çalışmak ne demek?

bir işi yapmak, başarmak, bitirmek anlamında kullanılan bir kelime…

Hukukta tedavül nedir?

Tedavül sözlüklerde geçerlilik, sürümde bulunma, kullanılma manalarında bulunur. Hukukta ise tedavül kelimesi genellikle el değiştirmek, elden ele geçmek gibi anlamlarda da kullanılabilir.

Ifa etme ne demek?

İfa etmenin kelime anlamı; borç ödemek, herhangi bir görevi yerine getirmek, emir ve buyruk yapmak olarak ifade edilir. İfa Etmek Nedir TDK: İfa etmek sözünün TDK anlamı da yapmak, yerine getirmek ve ödemek olarak belirtilir.

Tedavülden kaldırmak ne demek?

(para için) artık kullanılmamak. bir şeyin artık kullanılmaması.

Tedavüle çıkarılması ne demek?

Tedavüle çıkarmak, altın, bono ve parayı piyasaya sürmek, kullanıma çıkarmaktır. Tedavül senedi bir hukuk terimidir. Anlamı ise kısa vadeli bir alacağı temsil eden senet ve menkul değerdir.

Kotarmak ne demek cümle?

Kotarmak ne demek cümle? Koşarak gelmek : Tarladan aşağı kotarma! Bir kaptan başka bir kaba yemek boşaltmak, yemeği kaplara dağıtmak. İşi sona erdirmek, bitirmek.

Çağdaşı olan ne demek?

Bulunulan çağın anlayışına, şartlarına uygun olan, çağcıl, modern, asri. Aynı çağda yaşayan, çağcıl, asri, muasır. Aynı yıllarda yaşamış ya da oluşmuş. Aynı çağda yaşayan, çağa uygun.

Tebellüğ etmek nedir hukuk?

Tebellüğ nedir? Bir tebliği alma, tebliğ edilen bir yazıyı imza ile teslim alma.

Tedavül senedi ne demek?

Tedavüle çıkarmak, altın, bono ve parayı piyasaya sürmek, kullanıma çıkarmaktır. Tedavül senedi bir hukuk terimidir. Anlamı ise kısa vadeli bir alacağı temsil eden senet ve menkul değerdir. Hamiline yazılı olur ve para gibi el değiştirir.

Hukukta ifa etmek ne demek?

İFA KAVRAMI: Borç ilişkisinin konusu olan edimin borçlu tarafından alacaklıya karşı gereği gibi yerine getirilmesi suretiyle borç ilişkisinin sona ermesidir. İFANIN KONUSU: Borcun konusudur. Parça borcu ya da cins borcu olabilir. TAM İFA: Borcun bütünüyle yerine getirilmesidir.

Ifaya başlamak ne demek?

farz olarak emrettiklerini yerine getirmek.

Tedavülden kalkmis ne demek?

(para için) artık kullanılmamak. bir şeyin artık kullanılmaması. bir seyin resmi olarak kulanım disi birakilmasi, piyasadaki gecerliligini yitirmesi.

Tedavülden kalkan paralar değiştirilebilir mi?

Eskimiş, yıpranmış veya kısmen fiziki parça kaybına uğramış banknotların doğrudan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası şubeleri, T.C. Ziraat Bankası veya diğer bankaların şubeleri aracılığıyla değiştirilmesi mümkündür.

Alonj nasıl eklenir?

Özet: Türk Ticaret Kanunu’nda kambiyo senedine alonj eklenebileceği düzenlenmesine rağmen alonjun ne olduğu ile ilgili herhangi bir açıklama ya- pılmamıştır. Bir kâğıdın alonj olabilmesi için, alonju oluşturan kişinin mutlaka bu kâğıdı alonj iradesiyle düzenlemesi ve imzalaması gerekir.