Yitirmek ne anlama gelir?

Yitirmek ne demektir?

Ne olduğunu, nerede bulunduğunu bilememek, kaybetmek. Bazı nitelik veya özelliklerin yok olması durumuna uğramak, kaybetmek.

Yetirmek mi yitirmek mi?

Doğru kullanımı Yetirmek şeklinde olmalıdır.

Yitirmek kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Zarar etmek, maddi kayba uğramak anlamına gelir.

Yitmek ne?

Yok olmak, ortadan kalkmak, kaybolmak.

Hana ne demek?

Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığı zaman değişik anlamları ile hana kelimesi kullanılmaktadır. Örneğini kilim ve bez ile halı gibi dokuma tezgahları şeklinde ifade edilir. Aynı zamanda hane ve ev ile aile gibi değişik anlamlar üzerinden de değerlendirilir. Oldukça fazla anlamı bulunan sözcükler içerisinde gelir.

Aheng mi ahenk mi?

Eskiden belagat kitaplarında âhenk kavramı “fesahat” sözüyle karşılanırdı. Ahenk olarak adlandırma Tanzimat’tan sonradır. Günümüzde ise “âhenk” karşılığı olarak “uyum” sözcüğü kullanılmakta.

Ahenk ne demek TDK?

Ahenk: Yazılı ve sözlü anlatımda seslerin, hecelerin, kelimelerin ve cümlelerin sıralanışlarından, birbirleriyle olan ilişkilerinden doğan, okurda estetik duygular uyandıran düzenleme. eş. Uyum, Armoni.

Başlı başına ne demek?

Türkçeyi yazım kılavuzuna uygun bir şekilde kullanmak isteyenlerin sık sık yazılışını merak ettikleri sözcüklerden biri de ‘başlı başına‘dır. BAŞLI BAŞINA NE DEMEK: Bütün yönleriyle, tamamen anlamındadır.

Işlevini yitirmek ne demek?

sahip olduğu işlev‘i kaybetmek; kullanılamaz hale gelmek; görevini yerine getiremez konumda olmak.

Yitirmek kökü nedir?

Conversation. Yitirmek; sâhip olunan bir şeyi kaybetmek, ondan yoksun kalmak, zâyi etmek demek. Eski Türkçe yit- “kaybolmak” kökünden gelen sözcük yitmek “kaybolmak” ve yitik “kayıp” kelimeleriyle akraba.

Göz Ağrım birleşik mi?

Ilk göz ağrısı nasıl yazılır? Tıpkı “baş ağrısı” gibi. İkincisinde ise eğretileme yoluyla ilk gönül tutkunluğu anlatılır. Yani burada “göz” ve “ağrı” sözcükleri kaynaşarak yeni bir anlam oluşturmuştur; o nedenle bitişik yazılmalıdır.

Kaybetmek ve yitirmek eş anlamlı mı?

1- Yitirmek: Yitik kelimesinden türetilmiş olan yitirmek, kaybetmek ile eş anlamlıdır.

Yitirmek yerine ne kullanılır?

Günümüzde yitirmek sözcüğünün yerine kullanılan sözcüklerin başında kaybetmek geliyor. Gayb kökünden türetilmiş olan kaybetmek, hem gerçek hem de mecazi anlamda kullanılır.

Hanaya çıktım ne demek?

(nsz) Mutlu, mesut olmak, rahat bir hayat sürmek, sevinç duymak, sevinmek, abat olmak.

Aranmak ne demek argo?

örnek olarak sözlükte gidip oral sex başlığının altına “xena” nickiyle “her gün yapmak için delirdiğim şey, olsa da yesek” yazan kişinin içinde bulunduğu eylemdir tam olarak. biraz daha hafif versiyonu da herhangi bir ortamda karşı cinsin dikkatini çekecek şekilde davranmaktır, gösterilecek herhangi bir ilgiye ya da …