Sanal dolandırıcıları nereye şikayet edebilirim?

Sanal dolandırıcılık nasıl şikayet edilir?

Sanal dolandırıcılık şikayet hattı olarak, [email protected] adresine mail atabilişiniz.

Online dolandırıcılık nereye şikayet edilir?

Mağdur olduğunuz böylesi bir durum karşısında derhal şikâyet için en yakın emniyet birimine ya da Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat ederek suç duyurusunda bulunun.

Internet üzerinden dolandırıldım ne yapmam gerek?

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde bilhassa internet aracılığı ile işlenen dolandırıcılık gibi suçlar ile mücadele maksadına yönelik olarak Siber Suçlarla Mücadele birimi kurulmuştur. Dolandırıldım Ne Yapmalıyım ? Durum ivedilikle kolluk birimlerine/savcılığa bildirilmelidir.

Internet bankacılığı dolandırıcılığı nereye şikayet edilir?

İnternetten dolandırılmanın ihbar ve şikayeti kolluk kuvvetlerine ya da cumhuriyet savcılıklarına başvuru yaparak gerçekleşmektedir.

Internetten alışveriş yaptığım siteyi nereye şikayet edebilirim?

BTK Tüketici Sitesi. BTK Bilgi ve İhbar Merkezi’ne 120 Numaralı Telefon Kanalıyla Ulaşılabilmektedir.

Internetten verilen siparişler nereye şikayet edilir?

Yaşadığınız problem ile ilgili olarak; https://www.turkiye.gov.tr/tuketici-sikayeti-uygulamasi adresinden detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Dolandırılan bir kişi ne yapmalı?

Dolandırıcılık mağduru olan, dolandırılan kişiler Cumhuriyet savcılığına suç duyurusuna bulunarak soruşturma başlatılmasını sağlayabilirler. Soruşturma sonunda yeterli şüphe elde edilirse Cumhuriyet savcısı tarafından kamu davası açılacaktır.

Internetten dolandırıldım Paramı nasıl alırım?

Dolandırıldım Paramı Nasıl Alırım sorusunun cevabı hukuktur, hukuk yolu ile paranızı geri alabilir ve maduriyetinizi giderebilirsiniz. Bunun haricindeki yollat hukuksuzluk doğurur ve asla tavsiye edilmez.

Dolandırıcılık ihbari nereye yapilir?

Şikâyet Süreci En yakınınızdaki karakola veya savcılığa giderek ilgililer hakkında şikâyetçi olabilirsiniz. Basit dolandırıcılık suçları uzlaştırmaya tabiidir. Basit dolandırıcılık suçu mağduruysanız şikâyetçi olduktan sonra dosyanız uzlaştırma bürosuna gönderilerek uzlaştırma süreci başlatılır.

Dolandırıldım paramı nasıl geri alabilirim?

Karşı taraf belki de ödemeyi size yargılamanın ardından ödeyip, davanızı geri çekmenizi isteyebilir. Böylece paranızı alabileceksiniz. Eğer yaşadığınız olay çok detaylı ise, alanında uzman bir Ceza Avukatından yardım almanız sizin adınıza daha faydalı olacaktır.

Amazonu nereye şikayet edilir?

Sorunuza gelince Tüketici Hakem Heyeti’ne gidebilirsiniz.

Amazonu nereye şikayet edebilirim?

0850 390 21 53.

Teslim edilmeyen kargo nereye şikâyet edilir?

Kargom gelmedi diyorsanız; mevzuat gereği, gerekli maddeler kapsamında vatandaşlar, ilgili kargo firması ile iletişime geçtikten sonra hala sorun yaşıyorsa yaşadığı sorunu belirterek; elinizdeki bilgi ve evraklarla ilgili bakanlık olan Ulaştırma Bakanlığına ya da bölge müdürlüklerine şikâyet edebilirsiniz.

Müşteri şikayetleri nereye yapılır?

Başvurular, uyuşmazlık konusunu içeren dilekçenin, varsa delil oluşturan ilgili belgelerle birlikte tüketici hakem heyetine verilmesiyle yapılır. Tüketici hakem heyetlerine yapılacak başvurular Ticaret Bakanlığı’nın internet sayfasında yer alan başvuru formu kullanılarak yapılabilir.

Dolandırıcıdan para nasıl geri alınır?

Karşı taraf belki de ödemeyi size yargılamanın ardından ödeyip, davanızı geri çekmenizi isteyebilir. Böylece paranızı alabileceksiniz. Eğer yaşadığınız olay çok detaylı ise, alanında uzman bir Ceza Avukatından yardım almanız sizin adınıza daha faydalı olacaktır.