Bulmacada tavşan yavrusu ne demek?

Tavşan yavrusuna ne ad verilir?

“tavşan yavrusu” teriminin İngilizce Türkçe Sözlükte anlamları : 2 sonuç

Kategori İngilizce
General
1 Genel kitten i.
Zoology
2 Zooloji leveret i.

At sürüsüne ne ad verilir?

Eski metinlerde sıkça geçen yılkı kelimesi bazı araştırmacılara konu olmuştur. Eski Uygur Türkçesinde, Divân-ı Lügati’t-Türk’te kısmen farklı anlamlarda kullanıldığı görülmekteyse de, Orhun Abideleri ve Dede Korkut Hikayeleri’nde, bugün kullanıldığı gibi at, at sürüsü yerine kullanılmaktadır.

Ağıl Ayla ne demek?

ayın çevresinde görülen ışık halkası, ağıl, ayla.

Bulmacada yer fıstığı ne demek?

Bulmacada sorulan yer fıstığının cevabı için 7 harfli olarak şekilde ‘kikirik’ yanıtı verilebilir.

Ceylana ne denir?

Ceylan ya da gazal, boynuzlugiller (Bovidae) familyasından Gazella cinsini oluşturan çift toynaklılara verilen ad. Uzunluğu 100-130, yüksekliği 60, kuyruğu 20 cm’dir. Boynuzları yay biçiminde, gözleri iridir.

Kuş yavrusuna ne ad verilir?

“yavru kuş” teriminin İngilizce Türkçe Sözlükte anlamları : 11 sonuç

Kategori İngilizce
1 Genel fledgeling i.
2 Genel chick i.
3 Genel nestling i.
4 Genel chicken i.

Türk atı var mı?

Türkmen atı veya Türkmene, Türkmen çöllerinde var olmuş ve günümüzde nesli tükenmiş safkan bir oryantal at ırkıdır. En yakın modern torunun Ahal Teke olduğu düşünülmektedir. Thoroughbred adlı at cinsi de dahil olmak üzere birçok modern at ırkını etkilemiştir.

Yılkı atı neyi temsil eder?

YILKI ATLARI ÖZGÜRLÜĞÜ TEMSİL EDİYOR” Bölgeye turlar düzenleyen fotoğraf sanatçısı Nuri Çorbacıoğlu, yaptığı açıklamada, yılkı atlarının özgürlüğü temsil ettiğini söyledi. … Çünkü 300 atı bir anda görmek dünyada nadir görülebilecek bir konu.

Bulmacada yarı ne demek?

Bu kelimeler farklı harflerde olması ile beraber bulmacalarda yarı sözcüğü için kullanılır. Birden fazla karşılığı ile beraber öne çıkan yer sözcüğü için 3 harfli olarak, ‘Nim’ kelimesi kullanılabilir. 4 harfli kelime ile karşı karşıya gelindiği vakit, ‘Nısf’ sözcüğünü değerlendirmek mümkün.

Anlak bulmacada ne demek?

Anlak bulmaca cevabı ise zeka demektir.

Bulmacada yer ölçümü ne demektir?

Bulmacalarda sorulan yer ölçümü sorusunun cevabı 7 harflidir. Bu sorunun cevabı Jeodezi olarak bilinmektedir.

Yer fıstığının faydaları nelerdir?

– E vitamini bakımından oldukça zengin olması nedeniyle, cilt sağlığına fayda sağlar. – Kolon ve mide kanserini koruyucu etkiye sahiptir. – Kanserli hücrelerle savaşır. – Düşük oranda kolesterol içerdiği için, kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.

Ceylanla geyik aynı mı?

Ceylan ve Geyik farklı hayvan türleridir! Oysa bu ikisi tamamen farklı hayvanlardır. Geyik, geyikgiller ailesinden, geviş getiren, otçul ve memeli bir hayvandır. Ceylan ise boynuzlugiller ailesine mensup, çift toynaklı bir türdür. Geyiklerin 50’den fazla türü olmakla birlikte, ceylanlardan daha iri hayvanlardır.

Ceylan büyüyünce ne olur?

genellikle düşülen yanılgıdır. ikisi de çift tırnaklı hayvanlar iken geyiğin ceylandan farkı; geyik geviş getirir. 21 yaşına kadar serçenin büyüyüp güvercin olacağını sanmsk ve bundan emin olmak kadar kötü değildir.

Insan yavrusuna ne denir?

(bkz: yavrum). insana direk bir hayvan olarak bakarsak, hayvanlar alemi icindeki yavrular icinde bakima en uzun sure muhtac olan ve bunun en cok caba gerektirdigi yavru.