Pseudo ne demek tıp?

Psödo nedir tıp?

Psödo-oral kıllı lökoplaki: Oral kıllı lökoplaki dilde EBV ilişkili beyaz plaklarla karakterize bir durumdur.

Pseudo ne demekdir?

‘südo’ diye okunan ingilizce kelime.. “sahte, yalanci, takma, uydurma” anlamlarina gelir..

Psödo eki nedir?

basit bir tanımlama ile “yalancı”. arkadaşlar arasında başkası anlamadan birisine yalancı demek için kullandığımız latince kaynaklı kelime.

Pseudo etkisi nedir?

doktorlar tarafından hastalık hastası insanlara verilen sadece psikolojik olarak ilaç aldım düşüncesi sağlayan,hiç bir etkisi olmayan ilaçlara da bu ad verilir.

Pseudo filozofi ne demek?

Akıl yerine geleneğe başvurma. Batıl inanç ile felsefeyi harmanlama.

Psödo hangi dil?

pseudo – Türkçe çeviri – örnekler Fransızca | Reverso Context.

Pseudo entelektüel ne demek?

gerçeğinden ayırdedebilmek için yeterli birikime ve savunduğu fikirler hakkında detaylı bilgilere sahip olmanız entelektüel türüdür.

Psödoefedrin ne demek?

Psodoefedrin ilaçlarda etken madde olarak amfetamin türü bir yapı bulunmaktadır. Amfetamin ise ecstasy ve uyuşturucu maddelerinde de kullanılan uyuşturucu madde adı altında yasadışı bir şekilde üretilebilen oldukça hassas bir ilaçtır.

Felsefede entelektüel ne demek?

Entelektüel; yazı bulunmadan önce pagan toplumlarda bilinen bütün bilgilerin aktarıcısı konumundaki kişiler olarak ortaya çıkarlar. Genelde felsefi anlamda doğa/insan yabancılaşması süreci üzerine makro bazda bilgi birikimi olan kişilerdir.

Entelektüel bir insan nasıl olur?

Entelektüel olmanın ilk şartlarından birisi bence entelektüel görünmeyi değil de, gerçek anlamda entelektüel olmayı ve bunun için emek vermeyi gerektirir. Bu anlamda, sürekli okumak, araştırmak, derinleşmek, analiz etmek, öğrenmek şarttır. Yani kitap okuyacaksınız her gün düzenli olarak.

Psödoefedrin Uyuşturucu mu?

Açıklamada, “Psödoefedrin adlı etkin madde uyuşturucu yapımında kullanılabilen bir öncü (prekürsör) maddedir.

Psödoefedrin uyutur mu?

nezlede kullanılan madde. uykusuzluk yapma ihtimali fazla. gece yatmadan 2 3 saat önce alınabilir. nezle başlangıcı seziyorsanız nsaii, psodoefedrin, 1. nesil antihistaminik(uyku yapar, gündüz alma) kullanarak rahat edebilirsiniz.

Entelektüel insan ne yapar?

Entelektüel, sürekli güncel olayları yazarak, güncel olaylardan yola çıkarak hayatı yorumlamaz. O güncelin farkındadır, önemli olayları izler, ama hayatı açıklarken, güncelin ötesinde yalnızca olaylardan hareketle değil, kavramlarla yorumlayarak düşünür. Yani bir çeşit kuşbakışı yapar.

Entelektüel kavramı nedir?

İşte resmi tanımlamalarıyla entelektüel kavramı Zekasını ve analitik yetisini mesleği gereği ya da şahsî amaçlarına erişmekte kullanan kişi. Kapsamlı bilgi ve birikim gerektiren soyut konularla derinlemesine ilgilenen kişi.

Entelektüel insan kime denir?

İşte resmi tanımlamalarıyla entelektüel kavramı Zekasını ve analitik yetisini mesleği gereği ya da şahsî amaçlarına erişmekte kullanan kişi. Kapsamlı bilgi ve birikim gerektiren soyut konularla derinlemesine ilgilenen kişi.