Selde can kaybı kaç oldu?

Sel felaketinde can kaybı kaç oldu?

Ankara. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Karadeniz’deki sel nedeniyle ölenlerin sayısının 82’ye yükseldiğini bildirdi. AFAD’dan yapılan açıklamada, Kastamonu’da 71, Sinop’ta 10, Bartın’da 1 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Bozkurtta selde kaç kişi öldü?

İnşallah yarın sabah ya da öğleye kadar bu suların tamamını temizlemeyi düşünüyoruz.” İlçede 11 Ağustos’ta şiddetli yağışın ardından Ezine Çayı’nın taşması sonucu can kayıpları yaşanmış, iş yerleri ile çok sayıda ev su ve balçık altında kalmıştı. 82 kişinin hayatını kaybettiği afette 9 kişi kaybolmuştu.

Kastamonu sel felaketinde kac kisi oldu?

Kastamonu‘da etkili olan sağanağın ardından Azdavay, İnebolu, Bozkurt, Küre ve Pınarbaşı ilçelerinde selin izleri siliniyor. 25 kişinin öldüğü, 925 kişinin de tahliye edildiği Kastamonu‘da, selin sürüklediği odun, toprak ve balçık Karadeniz’e aktı.

Selde kac kişi kayıp?

Selde Ölenlerin Sayısı 70’e Çıktı 47 Kayıp Aranıyor.

Karadeniz’deki selde kaç kişi öldü?

Karadeniz‘in batısında etkili olan sel nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 82’ye yükseldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Kastamonu’da 71, Sinop’ta 10, Bartın’da bir kişi olmak üzere toplam 82 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Bozkurtta sel ne zaman oldu?

11 Ağustos’ta sel felaketinin yaşandığı Bozkurt’ta, akşama doğru sağanak etkili oldu.

Selda kaç kişi öldü?

Yüz yılda bir görülen sağanak yağış, Trakya’dan sonra dün İstanbul’u vurdu. Yoğun yağışın etkisiyle dereler taşarken, İkitelli, Halkalı, Küçükçekmece ve Başakşehir sular altında kaldı. Bilanço ağır: 24 ölü, 7 kayıp.

Sel nasıl oldu?

Sel; nehir, göl veya okyanus gibi su kütlelerinden su taşması halinde meydana gelir. Seller suyun üst üste geldiği veya setlerin kırıldığı zaman suyun bir kısmının olağan sınırlarından kaçmasına neden olabilir ya da alansal bir taşkında doymuş bir zeminde yağmur suyunun birikmesi ile ortaya çıkabilir.

Bozkurtta kaç kayıp var?

BOZKURT’TA 62, SİNOP’TA 15 KAYIP İHBARI VAR‘ Hayatını kaybeden 58 vatandaşımızın 15’inin kimliği henüz belli değil. Kimliklendirme çalışmaları yapılıyor. Adalet Bakanlığımız, adli tıp bu konudaki çalışmalarını sürdürüyor. 112’ye gelen kayıp ihbarları 143 civarındaydı.

Selde kaybolanlar bulundu mu?

Sinop’un Türkeli ilçesi sahilinde çıkan cesedin, 11 Ağustos’ta Kastamonu Bozkurt’ta meydana gelen sel felaketinde kaybolan bir kişiye ait olduğu belirlendi. DNA incelemesinde bulunan cesedin, Bozkurt ilçesinde 11 Ağustos’ta kaybolduğu bildirilen Orhan Kalabalık’a ait olduğu ortaya çıktı.

Bozkurttaki HES kimin?

Ebru Regülatörü ve HES Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde Ezine Çayı üzerindedir. Tesla Enerji bağlı ortağı olan Berke Elektrik Üretim A.Ş. tarafından işletilen santral 30,62 MWe kurulu gücü ile Türkiye’nin 375. Kastamonu’nun ise en büyük enerji santralidir.

Kastamonu seli ne zaman oldu?

Kastamonu‘nun Bozkurt ilçesinde 11 Ağustos’ta yaşanan sel felaketine ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı.

Karadenizdeki selde kaç kişi öldü?

Karadeniz‘in batısında etkili olan sel nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 82’ye yükseldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Kastamonu’da 71, Sinop’ta 10, Bartın’da bir kişi olmak üzere toplam 82 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Sinop Ayancık sel kaç kişi öldü?

Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan da Reuters’a yaptığı açıklamada, Ayancık ilçesi başta olmak üzere şehirde sel felaketinden dolayı 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 20’ye yakın kişiye ulaşılamadığını belirterek, hükümetten acilen afet bölgesi ilanı istediklerini söylemişti.

Kastamonu sel neden?

Ezine Çayı’nın daraltılması, dere yatağına bina inşa edilmesi, köprülerin tomruklarla tıkanması Bozkurt’taki sel felaketinin nedenleri arasında bulunuyor. Kastamonu‘nun Bozkurt ilçesini vuran sel felaketinin oluşmasında yedi temel etken öne çıktı. … Selin en fazla etkilediği yer ise Kastamonu‘nun Bozkurt ilçesi oldu.