Zigana Dağı Trabzon nerede?

Zigana Tüneli hangi illeri bağlıyor?

Projeyle Gümüşhane’nin Torul ilçesi Köstere köyü mevkisiyle Trabzon’un Maçka ilçesi Başarköy köyü arasında, her biri 14,5 kilometre uzunluğunda çift tünel inşa ediliyor.

Trabzon Zigana Tüneli ne zaman bitecek?

Yapımına Nisan 2016’da başlanan tünelin aralık 2022’de tamamlanması planlanmaktadır. 2.032 m (6.667 ft) uzunluğundaki Zigana Geçidi’ni ve mevcut Zigana Tüneli‘ni devre dışı bırakacak olan tünel, yolu yaklaşık 8 km (5,0 mi) ve yolculuk süresini yirmi dakika kısaltacaktır.

Trabzon Zigana Neyi Meşhur?

Zigana‘nın Meşhur Yaylası Ana yoldan pek de iyi olmayan bir yol ile çıkılabilen yayla gerçekten de görülmeye değer doğal manzaralara sahiptir. Zigana‘nın yaylası rakımı 2032 metre olup, sosyal aktiviteleri olan ve otel, lokanta, kır kahvesi gibi sosyal tesislerin olduğu güzel bir yayladır.

Zigana Dağı hangi ildedir?

Zigana Geçidi ( ), Kuzey Anadolu Dağları‘nda, Gümüşhane ili sınırları içerisindeki bir geçittir. Rakımı 2032 metredir. Geçit Doğu Karadeniz coğrafi yapısı ile Orta Anadolu yaylaları arasındaki geçiş noktasında bulunur. Orta Anadolu tarafında Harşit Vadisi yer alır.

Eski Zigana tünelini kim yaptı?

Türkiye’nin en uzunu olacak Zigana Tüneli, 14,5 km uzunluğu ile Avrupa’nın en uzun karayolu tüneli olacak. Bu çalışmaların tamamı, Cengiz İnşaat’ın Türk mühendisleri tarafından yürütülüyor. Saraybosna’da yapılan otoyoldaki AB standartlarındaki tünellerde de Cengiz İnşaat imzası var.

Zigana Geçidi nereleri birbirine bağlar?

Kalkanlı (Zigana) Geçidi: Trabzon’u Gümüşhane’ye bağlar. Kop (Çimen) Geçidi: Gümüşhane’yi Aşkale’ye bağlar. Kop ve Kalkanlı geçitleri, Doğu Karadeniz’i Doğu Anadolu’ya bağlar.

Zigana ya nasıl gidilir?

Özel araçla ve otobüslerle ulaşım sağlanır. # Karayolu ile ulaşmak isterseniz Gümüşhane otogarından kalkan tur otobüsleri sayesinde kısa sürede ulaşabilirsiniz. # Havayolu ile ulaşmak isterseniz ise Trabzon havaalanından servis imkanı bulunmaktadır. Yine aynı yöntemle geri dönebilirsiniz.

Eski Zigana Tüneli kaç km?

Projeyle Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Köstere köyü mevkisiyle Trabzon’un Maçka ilçesine bağlı Başarköy köyü arasında, her biri 14,5 kilometre ve toplam 29 kilometre uzunluğunda çift tünel inşa ediliyor.

En uzun tüneller hangileri?

Karayolu tünelleri

Sıra İsim Uzunluk
1 Yeni Zigana Tüneli 14.481 m
2 Ovit Dağı Tüneli 14.346 m
3 Levazım-Akatlar Tüneli (Yapımda) 7.720 m
4 Kırık Tüneli (Yapımda) 7.200 m

Zigana geçidine nasıl yazılır?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Zigana Geçid’i şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Zigana Geçidi şeklinde olmalıdır.

Yeni Zigana Tüneli kaç km olacak?

Trabzon-Gümüşhane kara yolu üzerinde yapımı devam eden, bittiğinde çift tüpte 29 kilometre uzunluğuyla Avrupa’nın en uzun kara yolu tüneli unvanını alacak Yeni Zigana Tüneli Projesi’nde ışık göründü.

Zigana Tüneli ne zaman faaliyete geçecek?

Çalışmaların 500 personelle birlikte 7 gün 24 saat esasına göre sürdüğünü dile getiren Aşık, 2022 yılı sonuna kadar bütün çalışmaların tamamlanmasının hedeflendiğini ifade etti.

Mackada ne yenir?

Maçka‘nın Meşhur Yemekleri

  • Kuymak. Kuymak sabah kahvaltılarının vazgeçilmez öğelerinden birisidir. …
  • Hamsiköy Sütlacı Hamsiköy, Maçka‘nın kilometre güneyinde Gümüşhane sınırında yer almaktadır. …
  • Karalahana Çorbası Karalahana bölgede en çok tüketilen sebzelerden birisidir. …
  • Burma Baklava. …
  • Tereyağında Alabalık.

Zigana ismi nereden gelir?

Köyün adı Rumcanın yerel lehçesinde “Geçit” anlamına gelir. Antik çağlardan beri ticaret yolları üzerindeki bir geçit olarak önemini koruyan Zigana Geçidi, Zigana Köyüne de adını vermiştir.

Eski Zigana Geçidi ne zaman yapıldı?

1988 yılında yapımı tamamlanan 1702 metre uzunluğunda tek tüp olarak hizmet veren mevcut ZiganaTüneli dağın zirvesine yakın 1820 metre kotunda bulunmaktadır. Trabzon–Erzurum Bölünmüş Devlet Yolu projesi kapsamında yolun yapımı devam etmektedir.