Sabotaj ne demekdir?

Sabotaj anlamı ne demektir?

Kelime anlamı yıkmak, parçalamak, kullanılmaz hale getirmektir.

Sabotaj nedir çeşitleri nelerdir?

(Baltalama), zarar vermek, tahrip etmek, korku salmak amacıyla girişilen gizli iş ve hareketlere verilen addır. Karışıklıklarda, savaşlarda baş vurulan bir yoldur.

Asayiş ne demek TDK?

Farsçadan dilimize geçmiş olan asayiş kelimesi, asuden sözcüğünden türetilmiştir. Asuden dinlenmek ve rahata ermek anlamına gelirken asayiş de güvenlik demektir. Kelimenin ikinci anlamı ise sükunet, felah ve huzurdur.

Ereğidir ne demek?

Metafizik ve düşünceci dilde sebep karşılığıdır ve sebep ereği içerir. Genellikle erek deyimi, erişilmek istenen anlamında kullanılır hedef deyimini karşılar ve amaç deyimiyle anlamdaştır. “Herhangi bir canlının erişmek ya da elde etmek için çaba gösterdiği bir nesne ya da nokta.”

Tekst ne demek Türkçe?

Tekst kelimesi Türkçe‘de “metin, yazı” anlamına gelir. Fransızca texte “metin, yazı” sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Latince textus “1. dokuma, doku, 2. yazı örgüsü” sözcüğünden alıntıdır.

Kendini sabote etmek ne demek?

Kendini Sabote Etme Kavramı Bu kavram; bir işi ya da görevi yerine getirebilecek kapasitede olmasına rağmen bireyin bu işi yapıp yapamayacağına yönelik belirsizlik yaşaması ve yeterli kapasitede olmadığına ilişkin bahaneler bularak kendini haklı gös- terme çabasını tanımlamaktadır.

Sabotaj ne kadar?

SABOTAJ ÜCRETLİ Mİ? Sabotaj oynamak için ücret ödemeniz gerekmiyor. Şimdiye kadar 350.000’den fazla kullanıcı hesap oluşturuldu.

ISG sabotaj nedir?

Sabotajlara Karşı Koruma Yönetmeliği’ne göre; bir ülkenin, barışta ve savaşta milli savunma tedbirlerini, ekonomik faaliyetlerini, devletin icraatını, milletin birlik ve moralini bozmaya yönelik girişim, hareket ve faaliyetlerine sabotaj denilmektedir.

Asayişin bozulması ne demektir?

İnsan cemiyetlerinde iktidar, hakimiyet, bir zümrenin, bir sınıfın elinde olmaktan kurtulamamasından ve bir kısım insanlarca yapılan, istedikleri zaman değiştirilen kanunlara diğer insanların saygısı temin edilemediğinden asayişin sağlanması gittikçe güçleşmektedir.

Asayiş Şube neye bakar?

Asayiş Suçu; Toplumsal olaylar, terör ve ideolojik nedenlerle işlenmiş suçlar, ölümlü veya yaralamalı trafik kazaları dahil trafik suçları ile kaçakçılık ve organize suçlar dışında kalan, teşekkül halinde işlenenler de dahil olmak üzere kişiler ve/veya mal varlığına karşı işlenen suçları ifade eder.

Diyalektik ne anlama gelir?

Başlangıçta tartışma sanatı ya da çelişkili yollardan muhataplarını ikna etme sanatı anlamına gelmektedir. Karşıtlıkları kullanarak gerçekleştirilen akıl yürütme biçimidir, diyalektik ve Sokratik yöntem, tartışma ve düşünme sanatı olarak diyalektiğin Antik Çağ’daki en yetkin hâlidir.

Töz kavramı ne demek?

Töz ya da cevher, değişen yüklemlere desteklik eden değişmez gerçeklik; kendi kendisiyle, kendi kendisinde var olan anlamındaki felsefi kavram. Öznede değil, kendinde var olan. Bağımsızca kendi içinde var olan.

Tekst nedir tiyatro?

Bir yazıyı biçim, anlatım ve noktalama özellikleriyle oluşturan kelimelerin bütünü, tekst.

Tekstilin anlamı ne?

Tekstil veya dokumacılık, hayvansal, bitkisel veya kimyasal lifli kullanım ürünleridir. Giyilebilen her şey ve bazı dekorasyon ürünlerini de içine alan üretim sektörüdür.

Neden kendimi sabote ediyorum?

Kendini sabote etmek eyleminin temelinde öz-güven, öz-değer ve inanç eksikliği yatıyor. Yaşanan durumların hissettirdiği duygular ile baş edememe hali de “self sabotage” nedeni olabiliyor.