Tor ne demek Osmanlıca?

Tor ne anlama gelir?

Tor kelimesi Türkçe ve Farsçada farklı anlamlara gelir. Bu kelimenin Türkçe karşılığı tuzaktır. Sadece Mevlevi ve Bektaşi dervişlerinin giydiği peştamallara da tor denir. Farsçada ise tor, acemi manasında kullanılır.

Tor nedir matematik?

uc boyutlu bir ortamda, iki boyutlu bir cismin bir eksen etrafinda 360 derece dondurulmesiyle elde edilen 3 boyutlu cisim.

Tora ne demek TDK?

Musa’ya indirilen ve Tanrı buyruklarını kapsayan, Musevilerin din kitabı. Gerek Yahudiler gerekse Hristiyanlar tarafından kutsal sayılan Eski Ahid’in üç ana bölümünden ilkidir. Kelimenin aslı İbranice olup Torah şeklinde yazılır. Tevrat, bu kelimenin Arapça okunuşudur.

Torlak ın anlamı ne?

[sıfat] Genç, toy. Henüz evcilleşmemiş, alışmamış (hergele).

Tor holding kimin?

1. 1990’lı yılların başlarında İbrahim Halil Torun tarafından kurulan Tor Holding, ilk başlarda tekstil alanında hizmetler vermiştir. İlerleyen yıllarda inşaat, yatırım, turizm ve tarım alanlarında da faaliyetler göstermiş ve büyümesini sürdürmüştür.

Tora ne demek anlamı?

Hz. Musa’ya indirilen ve Tanrı buyruklarını kapsayan, Musevilerin din kitabı. Gerek Yahudiler gerekse Hristiyanlar tarafından kutsal sayılan Eski Ahid’in üç ana bölümünden ilkidir. Kelimenin aslı İbranice olup Torah şeklinde yazılır.

Tora nedir din?

Yahudiler Tevrat’a ibranice Tora derler. Yahudi kültüründe Tora terimi öğreti, doktrin, kılavuz, teori, hüküm, kanun, din gibi anlamlara gelir. Bu terim, Hz. Musa’nın kitabına isim olarak kullanıldığı gibi Tanah, Mişna ve onun yorumu olan Gemara ve hatta din bilgini rabbilere ait bütün eserler için de kullanılır.

Tırlak ne demek TDK?

tırlak bulmak ; bazı yörelerde ishal olmak anlamındadır. meğer ishal denen olay ne çok kavramla ifade ediliyormuş dedirtmiştir. amel, ishal, sürgünlü, ötürük, cırcır, burgun, diyare anlamına geliyor, bir de fiili var: tırlamak *.

Torlak Tersanesi kimin?

torlak aile şirketler grubuna ait 5 firmadan birine ait olan gemi yapım,onarım,bakım gibi işlemlerin yapıldığı tuzla’da bulunan gemi tersanesidir.

Tor Holding ne iş yapar?

Temeli 1992’de atılan Tor Holding, bugün kendi içinde sürekli büyüyen, gelişen bir grup olarak İnşaat, Yatırım, Turizm ve Tarım dallarını ana kolu olarak görüp faaliyetlerini sürdürmektedir…

Ibrahim halil torun nereli?

İbrahim Torun Kimdir ? İbrahim Torun, 1969 yılında Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde dünyaya geldi.

Düşme Tora nedir?

eski türkçe tor * * kelimesinden, tuzağa düşmek.

Havacılık Tora nedir?

TORA (take-off run available), kalkıştaki bir hava aracının kalkış süratine erişip yerden kesilebilmesi (ground run) için gerekli olan mesafedir.

Tora da ne anlatılır?

Tevrat’ın her iki nüshası da Tekvin, Çıkış, Levililer, Sayılar ve Tesniye kitaplarından oluşur. Bu beş kitapta, yaratılıştan Hz. Musa’nın vefatına kadar geçen olaylar kronolojik bir düzende anlatılır ve Yahudilerin uyması gereken yasalar (mitzvot) belirtilir.

Tora hangi dil?

Tevrat adı, İbranice Torah sözcüğünün Arapça biçiminin Türkçeye uyarlanışıdır. İbranicede “öğretme, gösterme, yönlendirme, öğreti, yasa” anlamına gelir.