Bir web sitesi kime ait?

Web sitesi kimin adına kayıtlı?

Whois sorgulama aracını kullanarak, dilediğiniz domainin sahiplik bilgilerine hızlıca ulaşabilirsiniz. Yapmanız gereken üst kısımdaki arama barına domain adresini yazmak ve “Sorgula” butonuna tıklamak. Çıkan sonuçlarda “Whois” butonuna tıkladığınızda, domaine ait tüm bilgilere ulaşmış olacaksınız.

Site kimin sorgulama?

Whois sorgulama, whois bilgileri öğrenilmek istenilen alan adının whois servisinde sorgulanması ile yapılır. Bu sorgulama sonucunda domain kayıt operatöründe tutulan alan adına ait iletişim bilgileri açık olarak sergilenir. Bir alan adının kime ait öğrenmek için Natro whois sorgulama servisini kullanabilirsiniz.

Com uzantılı domain ne zaman düşer?

Domainlerin hak sahipliğinin tamamen kaybolması ise 80 günlük sürecin sonunda gerçekleşmektedir.

Whois sorgusu nedir?

Whois Sorgulama, ise bir alan adının kime ait olduğunu, ne zaman kayıt edildiğini, ne zaman sona ereceğini ve sorumlu DNS sunucularını öğrenmenizi sağlayan bir servistir.

Isim tescil sahibi kim?

İsimtescil.net 1998 yılında kurulmuştur. Günümüzde 570 binden fazla domain uzantısının satışını ve desteğini sağlayan şirketimiz ICANN’ ne bağlı olarak faaliyetlerine devam etmektedir.İsimtescil.

Com tr alan adı nasıl alınır?

Com.tr Alan Adı Nasıl Alınır?

  1. Com.tr uzantılı alan adı için alan adı tahsis formu yani dilekçenin iletilmesi gerekmektedir. …
  2. Güncel faaliyet belgesi,
  3. Ticari sicil belgesi.
  4. Sicil gazetesinde yayınlanmış olan ticari unvana yönelik belgeler,
  5. Oda sicil kayıt belgesi,
  6. Marka başvuru belgesi.
  7. Marka tescil belgesi.

Alan adı sorgulama nasıl yapılır?

Whois domain sorgulama işlemi satın alınmış bir alan adının kime ait olduğunu, hangi firma üzerinden satın alındığını ve başlangıç/bitiş tarihini gösteren işlemdir. Bu noktada Atak Domain sistemi üzerinde https://www.atakdomain.com/whois-sorgulama link kullanımı ile bu sorgulama işlemi yapılabilir.

Hosting ücreti ne kadar?

Hosting Fiyatları Tablosu

Paket İsmi CPU Fiyat
Windows Hosting Basic 1 Core 1,9993/ay
WordPress Hosting Basic 2 Core 3,9901/ay
Kurumsal Hosting Setup 2 Core 3,9901/ay
Linux Reseller Hosting Small 2 Core 9,9925/ay

Com tr alan adı ne zaman düşer?

.com.tr domain ne zaman düşer? .com.tr domain düşme süresi domain bitiş tarihinden itibaren 90 gündür.

Domain süresi ne zaman dolar?

Bu periyot alan adınızın süresinin bitiş tarihinden itibaren 40. günden sonra 30 günlük bir süreyi kapsar. İlk 40 gün içerisinde alan adınızı yenileyemediğinizde standart yenileme bedeline 100 $ alan adı kurtarma bedeli eklenmektedir. 100 $ alan adı kurtarma bedeli ICANN tarafından talep edilmektedir.

Whois nedir nasıl yapılır?

Whois, bir alan adı kimliğini araması yapmanıza izin veren herkese açık bir veri tabanıdır. Bir alan adı satın aldığınızda, alan adı kayıt kuruluşunun belirli bilgileri rapor etmesi gerekir. Bu kayıt Whois veri tabanı olarak bilinir.

Whois koruması nedir?

Whois gizleme, alan adı kayıt bilgilerinin 3. kişiler tarafından görünmesi engelleyen domain hizmetidir. Alan ad satın alma işlemi yaparken ad, soyad, telefon ve adres bilgilerini alan adı kayıt şirketine bildirmeniz gerekmektedir. Bu bilgiler, alan adı whois sorgulaması yapıldığında herkese açık olarak görünür.

İsim hakkı nasıl alınır?

Ülkemizde marka tescil işlemleri Türk Patent Enstitüsü tarafından yapılmaktadır. İsim hakkı elde etmek için gerekli başvuruları kendiniz internet üzerinden TPE nin sitesine girerek yapabileceğiniz gibi, bu iş için yetkilendirilmiş “Marka Vekilleri” aracılığı ile de isim hakkı başvurusunda bulunabilirsiniz.

Domain ücreti ne kadar?

Domain Fiyatları

Domain Tescil Transfer
.info Popüler Kampanya 226.99 TL 60.99 TL 199.99 TL
.com.tr Popüler Kampanya 211.99 TL 37.99 TL Yeni Üye Ücretsiz
.ist Popüler 302.99 TL 302.99 TL
.istanbul Popüler 372.99 TL 373.99 TL

Com tr alan adını kimler alabilir?

BTK’nın üzerinde çalıştığı yeni projeye göre .tr alan adını almak için artık evrak ibraz zorunluluğu olmayacak ve dileyen herkes .tr uzantılı alan adlarını alabilecek, önce başvuran alan adının sahibi olacak! .com.tr, net.tr gibi uzantıları almak için yıllardır evrak ibraz zorunluluğu bulunuyor.