Zürafa ne demek argo?

Zürafa düşkünü ne demek?

ѻ Zürefânın düşkünü beyaz giyer kış günü: Elindeki imkânlar yetişmediği için giyimini mevsime göre ayarlayamayan, kışın incecik giyinen kimseler için kullanılır.

Zürefanın düşkünü beyaz giyer kış günü zürefa ne demek?

Zürefanın düşkünü beyaz giyer kış günü” sözündeki “zürefa”, “zürafa” olarak da kullanılır ki bu yanlıştır… Atasözü olan bu sözle anlatılmak istenen kibarlık ve zarifliğe düşkün olan birinin olmayacak zamanda olmayacak kibarlıklar göstermesidir…

Zürefanın düşkünü beyaz giyer kış günü kimin sözü?

barış manço’nun “atasözlerinden şarkı yapmak” konsepti dahilinde “nane limon kabuğu” * parçasında değerlendirdiği atasözümüz… bütün servetini güzel kızlara yedirdikten sonra sefalete düşen ve kış mevsiminde sandık dibinde kalmış beyaz keten elbiseleriyle süslenmeye çalışan seviciler * için söylenir.

Zürefa TDK ne demek?

Türk Dil Kurumu‘na göre Zürefa kelimesinin anlamı: Kibarlar, nazikler.

Zürafa kadın ne demek?

1. Zarif kimseler: “Zürefâ-yı İstanbul.” Bu dahi ehline hüveydâ ve zürefâ-yı rûzigâra gün gibi âşikârdır (Âlî Mustafa Efendi). 2. Eş cinsel kız veya kadın, sevici.

Zürafanın anlamı nedir?

Kimi falcı için falda zürafa görmek inatçılık demektir. Zürafanın uzun boynuna atıfta bulunularak fal sahibinin dik başlılık yapacağına yorumlanır. Bu falcılara göre kişi istemediği ve işine gelmeyen durumlarda oldukça inatçı olacaktır.

Hayvan olan zürafa nasıl yazılır?

Bu kelime genellikle Zurafa şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Zürafa şeklinde olmalıdır.

Osmanlıda zürafa ne demek?

Conversation. Osmanlı’da lezbiyenler sokakta birbirini, boyunlarına taktıkları beyaz eşarptan tanırmış. lezbiyenlere “zarif” sözcüğünün çoğulu olan “zürefa” denirmiş.

Zemheri zürafa deyiminin anlamı nedir?

Zemheri zürafası (gibi) deyiminin anlamı:Kışın ince elbise giyip gezenler için söylenir.

Zürafa diğer adı nedir?

Zürafa (Giraffa), soyu tükenmemiş canlılar arasında karada yaşayan en uzun ve gevişgetirenler arasında da en büyük; Afrika’da yaşayan çift toynaklı memelidir. Bilimsel tür adı deveye benzer şekline ve leoparda benzeyen beneklerine ithafen verilmiştir.

Zürafa Türkçe kelime mi?

Zürafa kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. Zürafa kelimesi Arapça kökenlidir.

Kahve falında zürafa çıkması ne demek?

Falda zürafa figürünün çıkması bu açıdan hem küslükleri ifade eder hem de kişinin küs olduğu kişilerle yeniden barışmasını gösterir. Bu barışma çoğu zaman kişinin sevgilisi ya da eşi ile olabilir. Kısaca falda zürafa görmek hane içerisindeki mutlu ortama ve kişilerin gönül bağlarının kuvvetlenmesine yorumlanabilir.

Kahve falında zürafa cikmasi ne demek?

Kahve falında zürafa şekli çıkması fal uzmanlarına göre rakiplere karşı bir avantaj elde etmek anlamına geliyor. Özellikle iş hayatında rekabette her daim bir adım önde olacağı üzerine delalet eder. Düşmanların oyunlarından önceden haberdar olacağı ve buna göre önlemini alacağına yorulur.

Ahçı nasıl yazılır TDK?

Aşçı kelimesi doğru yazılışı aşçı şeklinde olmaktadır. Ahçı şeklinde kullanım ise yazım yanlışı olarak kabul edilmektedir. Türk Dil kurumuna göre aşçı kelimesinin doğru yazımı aşçı şeklinde olmaktadır. Aş pişiren kişi anlamına gelen yani yemek yapan kişi anlamına gelen bir kelimedir.

Buymuş nasıl yazılır?

“elalem”in türk dil kurumu’na göre doğru yazılışı buymuş.