Kamyon girmesi yasaktır levhası hangisi?

Yasaklama levhası hangisi?

Bütün Yasaklamalar ve Kısıtlamaların Sonu Levhası TT-32, daha önce yapılmış olan yasaklama ve kısıtlamaların sona erdiğini bildirir. Trafik tanzim işaretleri taşıt trafiğinin akışının düzenli olarak sağlanabilmesi için konulmuş işaretlerdir.

Giremez levhası hangisi?

Taşıt Giremez Levhası: Bu işaret levhası bisiklet, motorlu bisiklet ve el arabası dışındaki her türlü taşıtın girmesinin yasak olduğunu bildirir. Trafik Tanzim işareti kategorisinde yer almaktadır.

Trafik işaretlerinden hangisi Kamyonlar için öndeki aracı geçme yasağını bildirir?

Kamyonlar İçin Öndeki Taşıtı Geçmek Yasaktır Levhası TT-28: İzin verilen azami ağırlığı 3.5 tonun üzerinde olan yük taşıtlarının öndeki aracı geçmesinin yasak olduğunu bildirir. Otomobiller için geçmenin sorun oluşturmadığı fakat yük taşıtlarının geçme yapmakta zorlanacağı ve sorun teşkil edeceği yerlerde kullanılır.

Girişi Olmayan yol levhası ne anlama gelir?

Girişi Olmayan Yol İşareti: Bisiklet, motorlu bisiklet (mopet) ve el arabaları dışındaki araçların bu yola girmelerinin yasaklanmış olduğunu belirtir. Araç sürücülerinin bu yola girmemeleri gerekir.

Yasaklama amaçlı trafik levhaları hangi şekildedir?

Yasaklayıcı işaret ve levhaları yaya sürücüleri yasaklayan ve sınırlama getiren levhalardır. Yasaklayıcı levha ve işaretler genellik olarak daire şeklinde bulunur.

Kırmızı levhaların anlamı nedir?

Toplamda 52 adet olan ve çoğunlukla üçgen şeklinde ve kırmızı renkte olan bu işaretler arasında yaya geçidi, sağa viraj, kasisli yol, tehlikeli eğim, kaygan yol, iki yönlü trafik gibi levhalar yer alır.

Dikkat levhasının anlamı nedir?

Dikkat Levhası T-20; yol üzerinde tehlike uyarı işaretleri ile belirlenen tehlikeler dışında kalan diğer tür tehlikelerden birisinin varlığı hakkında uyarıda bulunmak amacıyla kullanılır.

Daire şeklindeki levhalar ne anlama gelir?

Trafik işaretleri üçgen şekilli, daire ve kare şeklindedir. Üçgen şekilli levhalar tehlike uyarı amaçlı kullanılır. Daire şekilli levhalar düzenleme ve kare şeklinde ki levhalar ise sürücüleri ve yayaları bilgilendirme amaçlı kullanılmaktadır.

Aşağıdaki trafik işaretlerinden hangisi geçme yasağı sonunu bildirir?

Geçme Yasağı Sonu Levhası TT-34a: Öndeki aracı geçme yasağının sona erdiğini bildirir.

Dönel Kavşak Levhası Nedir?

Dönel Kavşak Levhası T-24: İleride bir dönel kavşak olduğunu bildirir. Hız azaltılmalı, ilk geçiş hakkı dönel kavşak içindeki araç sürücülerine verilmelidir. Dönel Kavşak Levhası Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tanımlanan şekil ve boyutlardadır. Omega direğe uygun olarak delikleri açılmıştır.

Girişi Olmayan yol levhası nerelerde kullanılır?

Girişi Olmayan Yol levhası, her türlü taşıt girişinin yasak olduğu yolların girişlerinde kullanılır ve normal olarak işaretin konulduğu yolun karşı yönden tek yönlü trafiğe ayrılmış olduğunu belirtir.

Girişi Olmayan yol Kavşağı ne demek?

Konulduğu yerin yaya geçidi olduğunu, sürücülerin bu kesimden geçerken daha dikkatli davranmaları ve yaya geçidinden geçen yayalara ilk geçiş hakkını vermeleri gerektiğini bildirir.

Yasaklayıcı iş güvenliği levhaları ne renktir?

Yasaklayıcı levhalarda kırmızı renk halka şeklinde kullanılır. Yasaklanacak eylemin veya ürünün önüne konulan diyagonal çizgi şeklinde çizilir.

Uyarıcı trafik levhaları hangi şekildedir?

Trafik işaretleri üçgen şekilli, daire ve kare şeklindedir. Üçgen şekilli levhalar tehlike uyarı amaçlı kullanılır. Daire şekilli levhalar düzenleme ve kare şeklinde ki levhalar ise sürücüleri ve yayaları bilgilendirme amaçlı kullanılmaktadır.

Trafik işaret levhalarının şekilleri ne anlama gelir?

Trafik levhaları tehlike uyarı işaretleri yol üzerinde karşılaşabileceğiniz ve bulunmakta olan tehlikelerden sizleri haberdar ediyor. Dikdörtgen, yuvarlak ve kare olan levhalar ise bilgi veren levhalar olarak adlandırılabilir. Kare levhalar sürücüyü yol üzerindeki durumlar için bilgilendirir.