Zur ne demek?

ZÛR ne demek osmanlica?

Söz verme, sözleşme, andlaşma.

Şehadeti Zur ne demek?

Yüce Allah’ın: “Ve onlar ki yalan şahidlik yapmazlar” buyruğu şu demektir: Onlar yalan ve batılın bulunduğu yerde hazır olmazlar ve bunu da müşahede edip seyretmezler. “Zur” (yalan)” Değiştirilmiş ve allanıp, pullanmış batıl olan herbir şeydir.

Pür Zur ne demek?

Pür Zur ne demek? pür-sûz ~ پرسوز pür-sûz ::: (f. b. s.) : 1) çok yanık.

MA ZÛR ne demek?

mazur / mazûr / مَعْذُورْ Özürlü. Özrü olan.

Dini terim olarak şahit ne demek?

Sözlükte “hazır bulunmak, haber vermek, bilmek, gözlemek, görmek” anlamlarındaki şehâdet kökünden türeyen şâhid, fıkıh terimi olarak bir olaya veya duruma tanık olan veya tanıklık eden kişiyi ifade eder (farklı tanımlar için aş

Yalancılığa şahit olmak ne demek?

Yalan tanıklık (şahitlik) suçu, tanık dinlemeye yetkili kişi veya kurul önünde gerçeğe aykırı olarak beyanda bulunulmasıyla meydana gelir (TCK md.272). Suç, halk arasında daha çok “yalancı şahitlikolarak tabir edilmektedir. Yalan tanıklık suçu, “adliyeye karşı suçlar” bölümünde düzenlenmiştir.

Pür hayal ne demek?

PürHayâl Sözlük Anlamları Hayal ile dolu.

Pür rasyonel ne demek?

Ana akım iktisadın “Pür Rasyonellik” kavramına karşılık Herbert Simon “Kısıtlı Rasyonellik” kavramını öne sürerek aldığımız kararlarda her zaman tam bilgiye sahip olmadığımızı, tercihlerimizin tam ve geçişken olmadığını, zevklerimizin değişebileceğini ifade etmek istemiştir.

Şahit ne demek kısaca?

Tanık. Bir olayı gören kişi. Şahit Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Şahit: Gördüğünü ve bildiğini anlatan, bilgi veren kimse, tanık.

Tanık ve şahit nedir?

Tanık (şahit), dava konusu olay hakkında bilgi sahibi olduğu bilinen; ancak davaya taraf olmayan kişilerdir. Bir kişinin tanık olduğu olayla ilgili sahip olduğu bilgileri adli makamlar önünde anlatması ”tanıklık” olarak nitelendirilmektedir.

Yalan taniklik cezası nedir?

Yalan Tanıklık Suçunun Cezası (TCK 272) Mahkeme huzurunda ya da yemin ettirerek tanık dinlemeye kanunen yetkili kişi veya kurul önünde gerçeğe aykırı olarak tanıklık yapan kimseye 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilir.

Felsefe de rasyonel ne demek?

Rasyonellik, akılcılık ya da usçuluk anlamında felsefi terim ve önerme. Rasyonalizm, rasyonelliği merkez alan bir felsefe öğretisidir. Buna göre, hem gerçekliğin hem de doğruluğun ölçütü rasyonalitede yani ustadır. Akılcılık, rasyonel olmanın niteliği ya da halidir – yani, akla dayalı ya da akla uygunluk.

Irrasyonel kişilik ne demek?

İrrasyonel insan kimdir? İrrasyonel insan; gerçekçi olmayan, çoğu zaman geçmişte veya gerçekleşmesi olanaksız düşlerde yaşayan, onu aşağı çeken duyguları üzerinde kontrol kurma kabiliyeti az olan kişidir.

Şahitler tanıklar ne demek?

Tanık (Şahit) Nedir, Ne Demektir? Tanık, diğer bir ifade ile şahit; davaya konu edilen olay hakkında bilgisi ve görgüsü olduğu bilinen ancak davacı veya davalı olarak taraf olmayan kişilerdir.

Tanıklık etmek ne demek?

Tanıklık, bir kimsenin geçmişte yaşanan bir olayla ilgili beş duyusuyla elde ettiği bilgi ve görgüyü “mahkeme huzurunda” anlatmasıdır. … Yalnızca ispat konusunda karar verecek mahkeme önünde verilen beyan, tanık beyanı olarak kabul etmektedir.