THY Star Alliance nedir?

Star Alliance havayolu kimin?

Star Alliance Almanya’nın Frankfurt şehri merkezli küresel havayolu ittifakı. 14 Mayıs 1997’de kurulan Star Alliance‘ın logosu, kurucu üyeleri ( Scandinavian Airlines, Thai Airways International, Air Canada, Lufthansa ve United Airlines) temsil etmektedir.

Star Alliance Lounge nedir?

Star Alliance‘ın dünya çapındaki havalimanlarında 1000’den fazla lounge‘u (bekleme salonu) bulunuyor. CEO’luğunu Jeffrey Goh’un yaptığı ittifakın Frankfurt’taki genel merkezinden 20’den fazla ülkeden çalışan istihdam ediliyor. İttifakın dünya çapındaki çalışan sayısı ise 420 bini buluyor.

Star Alliance Gold nedir?

Star Alliance Gold kart sahibi yolcularımız havalimanında öncelikli check-in, özel yolcu salonu kullanımı, öncelikli biniş, ekstra bagaj hakkı, öncelikli bagaj teslimi, rezervasyon yedek listesinde ve havalimanı yedek listesinde öncelik hakları kazanırlar.

Star Alliance ilk mi?

Star Alliance ilk “Küresel Havacılık İttifakı” dır ve 1997 senesinde 5 havayolu firması bu ittifakı kurmuştur. Bu havayolu firmaları Scandinavian Airlines, Thai Airways International, Air Canada, Lufthansa ve United Airlines’dır.

Türk Hava Yolları sahibi kim?

24 Şubat 2017 yılında yayımlanan kararname ile devlete ait %49,12 oranındaki hissenin Türkiye Varlık Fonu’na devredilmesi kararlaştırılmıştır. Hisselerinin %50,88’i halka açıkken %<0,01'ı ise . C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı yetkisindedir.

THY Star Alliance Havayolları hangileri?

Birliğe üye hava yolları şunlardır: Aegean Airlines, Air Canada, Air China, Air India, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, Avianca, Brussels Airlines, Copa Airlines, Croatia Airlines, EGYPTAIR, Ethiopian Airlines, EVA Air, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Shenzhen Airlines, Singapore …

THY lounge kimler girebilir?

Türk Hava Yolları ile Economy Class’ta seyahat eden Miles&Smiles Elite, Elite Plus üyesi yolcularımız 1 misafirleri veya aileleriyle (eş ve 25 yaşından gün almamış çocuklar) birlikte (Eş ve çocukların salona üye yolcularla birlikte girmesi gerekir, 25 yaş üzeri çocuklar salonu ücretli kullanabilmektedir.)

THY CIP Lounge hangi kartlar geçerli?

Ek bir karta ihtiyaç duymadan Miles&Smiles Garanti BBVA Platinum ve Privé kredi kartlarınız ile iş ve özel yolculuklarınızda kullandığınız havayolu veya biletlerinizin sınıfı dikkate alınmaksızın, dünyanın her yerinde anlaşmalı havalimanı lounge‘larından hizmet alabilirsiniz.

Miles and Smiles Classic kart ne işe yarar?

Miles&Smiles Classic Miles&Smiles Classic kart Miles&Smiles programına yeni üye olan herkesin başlangıç seviyesini ifade ediyor. Giriş statüsündeki bu karta sahip olan yolcular Türk Hava Yolları ve Star Alliance üyesi diğer hava yolları ile uçtukça mil kazanıyor.

Miles and Smiles elite nasıl alınır?

Elite Son 1 yılda kazanılan 40.000 Statü Mili karşılığında Elite için yükseltme yapılabilir. Elite Plus Son 1 yılda kazanılan 80.000 Statü Mili karşılığında Elite Plus için yükseltme yapılabilir. 1 yılda 17.000 Statü Mili ya da 2 yılda toplam 35.000 Statü Mili karşılığında üyelik yenileme yapılabilir.

Türk Hava Yolları Star Alliance ne zaman üye oldu?

Türk Hava Yolları olarak, 14 Mayıs 1997’de kurulan Star Alliance‘a, Nisan 2008’de 21. üye olarak katıldık.

Türk Hava Yolları özel mi devlet mi?

Türk Hava Kurumu, devlete bağlı bir kurum değildir. Kurum, 16 Şubat 1925 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’ün emriyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti‘nin havacılık sanayisini kurmak; askeri, sivil, sportif ve turistik havacılığın gelişmesini sağlamak amacıyla kurtulmuştur.

Türk Hava Yolları ortakları kim?

Ortaklık Yapısı

Hissedar Nominal Pay Tutarı (TL) Oy Hakkı (%)
Türkiye Varlık Fonu (A Grubu Nama) 677.884.849 49,12
T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (C Grubu Nama) 0,01 <0,01
Halka Açık A Grubu 702.115.151 50,88
TOPLAM 1.380.000.000 100,00

Star Alliance kaç uçağı var?

Star Alliance Verileri ve Yapılan Araştırmalar Gün içerisinde 18.000’den fazla uçuç gerçekleştiriliyor. 190 farklı ülkeye sefer düzenleniyor. 1300’ün üzerinde havalimanı. 1000’den fazla lounge alternatifi.

THY lounge hangi kartlar geçerli?

Ek bir karta ihtiyaç duymadan Miles&Smiles Garanti BBVA Platinum ve Privé kredi kartlarınız ile iş ve özel yolculuklarınızda kullandığınız havayolu veya biletlerinizin sınıfı dikkate alınmaksızın, dünyanın her yerinde anlaşmalı havalimanı lounge‘larından hizmet alabilirsiniz.