Siyez buğdayı nereye satılır?

Siyez buğdayı nereden alınır?

Siyez Buğdayı Kastamonu’daki çiftcilerden ve Siyez Buğdayı, Kavılca Buğdayı, Siyez Unu, Kavılca Unu ve bu ürünlere ilişkin unlu mamulleri satışa sunan www.kastamonudepo.com sitemiz üzerinden en uygun fiyatla temin edilebilir.

Siyez buğdayı dönüme ne kadar ekilir?

İlçemizde diğer buğdayların verimleri dekara 240-250 kg iken siyez buğdayının ortalama verimi dekara 220 kg dır. Dekara ortalama 220 kg verim ile 19.771 dekar alandan toplamda 4.340 ton siyez buğdayı elde edilmektedir.

Siyez buğdayının özelliği nedir?

Yaklaşık 80 gram gelen 1 su bardağı siyez buğdayı 270 kalori değerine sahiptir. Yaklaşık 8 gram protein içerir. B vitaminleri, E vitamini ve K vitamini içeren besin sodyum, potasyum, kalsiyum ve demir açısından da zengin bir besindir. Ayrıca selenyum ve folik asit barındırır.

Siyez buğdayı hangi iklimde yetişir?

Siyez buğdayı verimsiz ve kurak topraklarda yetişir. Sıcak havalara dayanıklı olan siyez buğdayı biraz soğuktan da hoşlanır. Bir süre kar altında kalmak siyez buğdayı için iyidir. Siyez buğdayı dünyada Türkiye, Fas, Balkanlar ve Fransa’da yetişir ve yetiştirilir.

Anadolu buğdayı nereden alabilirim?

Bereketli Hilal olarak bilinen kadim topraklarda binlerce yıldır üretilen karakılçık buğdayının kendine has rengi, kokusu ve lezzeti, iklimi ve toprağının kalitesi bakımından oldukça zengin bir bölge olan Amik Ovası’nda geleneksel yollarla üretilmesinden geliyor.

Yerli buğday tohumu nereden alınır?

Türkiye’nin farklı bölgelerinde denenerek geliştirilen yerli tohum, Hüseyinbey buğday tohumu yetkili Tarfin Satış Noktalarında! Hemen bir yetkili Tarfin Satış Noktasına uğrayın, yüksek verim kapasiteli Hüseyinbey buğday tohumunuzu avantajlı fiyatlar ve hasat vadeli ödeme fırsatı ile Tarfin’den satın alın!

Siyez buğday ekimi nasıl yapılır?

İhsangazi koşullarında siyez buğdayının ekimi genellikle güzlük Ekim olarak tabir edilen 15 Ekim ile 20 Kasım tarihleri arasında yapılır. Bahar aylarında 6 Mayıs tarihine kadar yapılan siyez buğdayı ekimine çok fazla rastlanmaz. Bahar ekimi genellikle az miktarda yapılır.

Siyez buğdayı bire kaç verir?

Normalde yağmur sularıyla kendi kendine büyürse bire 2-3 bin verirken, özel olarak her gün sulama yöntemiyle denemek maksadıyla yetiştirdiğim siyez buğdayı bire 8 bin verdi. Tane buğday, toprakta ortalama 20 kardeş sürgünle dışarıya çıktı.

Siyez buğdayı sağlıklı mıdır?

Dünyada bilinen ilk buğday olarak bilinen siyez buğdayı insan sağlığı için son derece önemli bir tüketim malzemesidir. Siyez buğdayı yüksek oranda folik asit düşük miktarda karbonhidrat barındırır. Düşük glisemik indekse sahip olan siyez buğdayı B12 vitamini açısından da zengindir.

Siyez Ekmeği hangi hastalıklara iyi gelir?

Lif açısından zengin bir besin olan siyez ununun sindirimi kolaydır. Modern beyaz unun sindirim sistemi üzerinde olumsuz etkileri vardır; ancak siyez unu sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Mide şişkinliği ve kabızlık gibi sorunları engeller.

Siyez ülkemizde en çok nerede yetişir?

Siyez buğdayının en çok Kastamonu’da üretildiği biliniyor. Kastamonu’da ise özellikle İhsangazi, Devrekâni ve Seydiler ilçelerinde yetiştiriliyor.

Siyez Unu mu tam buğday unu mu?

Siyez ununun yapısı beyaz unlara göre biraz daha kalındır. Rengi Siyez buğdayının rengi gibi esmer bir renk. Ekmek veya hamur işleri yaptığınızda rengi tam buğday ekmeğinin rengine benzeyecektir. Modern buğdaylardan elde edilen unlara göre kalın bir yapısı olduğundan içine daha fazla su çeker.

Anadolu buğdayı nedir?

Türkiye genelinde en çok Kastamonu şehrinde yetişen siyez buğdayı ilk defa Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ortaya çıktı. Siyez buğdayı genetik olarak 14 kromozomludur. Bu özelliği ile dünyadaki ilk buğday çeşidi olarak bilinir. Bazı yörelerde kaplıca buğdayı olarak bilinen siyez buğdayının genetiği bozulmamıştır.

Karakılçık buğdayı nereden alınır?

Karakılçık buğdayı, ege bölgesinde yetişen özel bir tür. Unutulmaya yüz tutan bu buğday türü, Seferihisar Belediyesi Başkanı Tunç Soyer tarafından da destekleniyor.

Hüseyinbey buğday tohumu nereden bulabiliriz?

Türkiye’nin farklı bölgelerinde denenerek geliştirilen yerli tohum, Hüseyinbey buğday tohumu yetkili Tarfin Satış Noktalarında! Hemen bir yetkili Tarfin Satış Noktasına uğrayın, yüksek verim kapasiteli Hüseyinbey buğday tohumunuzu avantajlı fiyatlar ve hasat vadeli ödeme fırsatı ile Tarfin’den satın alın!