Revolver nedir sozluk?

Revolver hangi dilde?

İngilizce revolver “1. dönen her şey, 2. 1835″te Samuel Colt tarafından icat edilen döner tamburlu tabanca” sözcüğünden alıntıdır. İngilizce sözcük İngilizce revolve “bir eksen etrafında dönmek” fiilinden türetilmiştir. Bu sözcük Latince revolvere, revolut- “geri dönmek, devrilmek” fiilinden alıntıdır.

Maamafih ne demek?

Cümleye ‘Bununla birlikte’ anlamı kazandırabilmek için kullanılan bir kelimedir. Kökeni Arapçadan gelen kelime Türkçe içerisinde de rahatlıkla kullanılabilir.

Rovelver nedir?

Fr. (Aslı: Revolver-Lüverver) Tabanca. Küçük silah. Toplu tabanca. Altı patlar denilen, altı mermi alan tabanca.

Ayyuka çıkmak ne demek TDK?

Ayyuka Çıkmak Deyiminin Anlamı (TDK) Anlamı: Gizli bir şeyin ortaya çıkması ve herkes tarafından bilinmesi.

Revolver ne demek laboratuvar?

Revolver nedir TDK? Işık mikroskoplarının objektiflerinin oluşturduğu disk biçimindeki parça.

Revolver ne demek TDK?

Revolver kelimesinin Türk Dil Kurumuna göre iki farklı anlamı bulunmaktadır. İlk anlamı altıpatlar şeklindedir. Revolver kelimesinin ikinci anlamı ise ışık mikroskobunda merceklerde meydana gelen disk benzeri parçalara verilen isimdir. Revolver genellikle ilk anlamı ile kullanılmaktadır.

Keza ne demek örnek?

Yinelemelerden sakınmak amacıyla “aynı, aynı biçimde” anlamında kullanılır. Cümle içinde kullanımı: Süt beyaz, kar keza, pamuk keza, hepsi beyaz.

Mamafih nasıl kullanılır?

Mamafih nedir cümle içinde kullanımı? – Mamafih kelimesinin sözlük anlamı bununla birlikte demektir. İki cümleyi birbirine bağlar. – Çok uzun yoldan geldin, mamafih istediğin hiçbir şey olmadı. – Senin gelecek için büyük umutların vardı, mamafih hayallerin gerçekleşmedi.

Rovelver torna nedir?

Revolver tornalar parçaların seri halde yapımı söz konusu olduğu zaman kullanılan bir torna tezgahı çeşididir. Bu şekilde yapılan parçalar belirli bir tolerans sınırı içerisinde süratle işlenerek ölçü ve biçimleri birbirinin aynı olur; bunlara özdeş parçalar denir.

Ayyuka çıkar ne demek?

pek yukselmek: sesi ayyuka cikiyordu. “herkes duydu” anlamına gelen bir deyim. bir olayın, bir dedikodunun herkes tarafından bilindiğini, çok konuşulduğunu ifade eder. ayyuk kelimesinin tam manasını kesin olarak bilmemekle beraber “gökler” veya buna benzer bir anlamı olabilir.

Ayyuka çıksın ne demek?

Ayyuka çıkmak genel anlam olarak çok yükselmek demektir. Ayrıca çabuk yayılan anlamına da gelmektedir.

Sana keza ne demek?

Bir şeyi sürekli yinelemekten kaçınmak ereğiyle aynı biçimde, böyle, aynı, böylece ya da öylece anlamları katmak için kullanılır.

Kayıtsız kişi ne demek?

Kayıtsız insan ne demek? i. Kayıtsız olma durumu, aldırmazlık, umursamazlık, ilgisizlik: Bilakis her zaman oldukça vehimli bir adam olmasına rağmen bu gece tehlikenin her türlüsüne karşı içinde büyük bir kayıtsızlık ve pervâsızlık vardı (Reşat N. Güntekin).

Hal böyleyken yerine ne kullanılır?

İşte, detaylar. Değişik cümleler üzerinde mamafih kelimesini Türk Dil Kurumu’na göre anlatmak mümkün. Bu doğrultuda anlamı, ‘hal böyleyken, bununla birlikte ya da iş bu durumdayken’ gibi ifadeler üzerinden ele alınmakta ve değerlendirilmektedir.

Bilmukabele nerelerde kullanılır?

Birinin söylediği söze karşılık söylenen “ben de, size de, sizlere de” anlamında kullanılan bir söz. Örnek: “Hürmetler ederim. – Bilmukabele.