Samuray kılıcı ile öldürülen kadın nasıl öldü?

Samuray kılıcıyla nasil olduruldu?

Bir inşaat firmasında mimar olarak çalışan Başak Cengiz, yolda yürürken elinde samuray kılıcı bulunan Can Göktuğ Boz’un saldırısına uğradı. Görgü şahitlerinin ifadelerine göre şüpheli şahıs, hiçbir şey söylemeden elindeki 75 santimetre uzunluğundaki samuray kılıcını Cengiz’e peş peşe saplamaya başladı.

Kılıçla kızı nasıl öldü?

İstanbul Finans Merkezi’ndeki bir proje için iki aylığına İstanbul’a gelen 28 yaşındaki mimar Başak Cengiz, mesaisinin ardından otele yürüdüğü sırada Can Göktuğ Boz’un (28) samuray kılıçlı saldırısına uğradı.Cani, kılıcı defalarca saplayıp genç kızı öldürdü.

Samuray kılıcı kim öldürdü?

İstanbul’da 9 Kasım’da, bir inşaat firmasında mimar olarak çalışan Başak Cengiz’i sokakta yürürken samuray kılıcıyla öldüren Can Göktuğ Boz hakkında, üç ayrı suçlamayla ağırlaştırılmış müebbet ve 7 yıla kadar hapis cezası istendi.

Samuray kılıcı ile öldürdü nerede?

İstanbul Ataşehir’de samuray kılıcıyla katledilen genç mimar Başak Cengiz’in ölümüyle ilgili çarpıcı bir gelişme yaşandı.

Samuray kılıcı nasıl bir kılıçtır?

Samuray kılıcı ya da diğer bir adıyla katana, kavisli, tek ağızlı, iki elle tutulabilecek kadar uzun saplı bir Japon kılıcı. Japon samurayı tarafından kullanılan, geleneksel tek-yönlü, kıvrık kılıç çeşididir.

Samuray kılıcı nasıl bişey?

Katana kılıcı bilinen adıyla Samuray kılıcı Japonların kullandıkları geleneksel bir kılıçtır. Kavisli, tek ağızlı, iki elle tutulabiliyor. Uzun saplı bir kılıçtır Japon samurayı tarafından kullanılıyor.

Kılıçla öldürülen kadın nerede öldü?

İstanbul Ataşehir’de gerçekleşen olay, dün akşam saat 19.00 sıralarında Barbaros Mahallesi Karanfil sokakta meydana geldi.

Başak Cengiz nasıl öldürülmüş?

İstanbul Ataşehir’deki Barbaros Mahallesi’nde meydana gelen olayda Can Göktuğ Boz, iş için Ankara’dan gelen, tanımadığı mimar Başak Cengiz‘e samuray kılıcıyla saldırdı. Ağır yaralanan Cengiz, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Samuray kılıcı ile öldüren adama ne oldu?

Can Göktuğ Boz, “Tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Can Göktuğ Boz öldü mü?

DHA’nın dün elde ettiği fotoğraflar Boz ile ilgili bazı şifreleri ortaya çıkarıyordu. İstanbul’a eğitim için gelen Mimar Başak Cengiz, geçtiğimiz salı günü yolda yürürken Can Göktuğ Boz‘un samuray kılıçlı saldırısına uğrayarak hayatını kaybetti.

Başak nasil katledildi?

İşi için Ankara’dan İstanbul’a gelen Başak Cengiz 9 Kasım Salı günü 19.00’da 27 yaşındaki Can Göktuğ Boz tarafından samuray kılıcı ile saldırıya uğradı. Ataşehir, Barbaros Mahallesi, Karanfil Sokak üzerindeki lüks sitenin önünde gerçekleşen saldırının ardından hayatını kaybeden Başak Cengiz nişanlıydı.

Samuray kılıcı neden yasaklandı?

‘VAHİM NİTELİKTE SİLAH’ DENİLİYOR Bunların imalatı ve satışı yasak. Ancak birçok vahim nitelikte bu ve benzeri silahlar internet üzerinden kolayca satılabiliyor. Yasanın etrafından dolanıp bunlar için hediyelik eşya diyorlar. Bu durumun önüne geçilmesi gerekiyor.

Samuray kılıcının özelliği nedir?

Dünyanın en keskin objeleri olan samuray kılıcının zor bir yapım şekli vardır.İyi bir kılıcın yapımı Aylar sürmektedir. Katanaların kesiciliği olmakla beraber Şimşir gibi fazla eğimi olmadığı için saplama silahı olarak da kullanılır. Kılıcın bir diğer avantajı ise avrupa kılıçları gibi fazla ağır olmamasıdır.

Dünyanın en ağır kılıcı kaç kilo?

Kars’ın Selim ilçesinde demircilik yapan Latif Baytar, Hz. Ali’nin Zülfikar ismi verilen kılıcını yaptı. 4 kilo 820 gram ağırlığındaki kılıcın boyu 185 santim, eni 24 santim.

Can Goktug kimdir?

Özel bir üniversitede mühendislik okuyan, aynı zamanda Açık Öğretim Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Can Göktuğ Boz’un, daha önce 5 yıl psikolojik tedavi, 17 gün uyuşturucu tedavisi gördüğü belirtildi.