Siyer Vakfı kime ait?

Siyer dergisi kimin?

Akademik Siyer Dergisi, KSÜ Siyer-i Nebi Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezinin hakemli, bilimsel bir dergisidir. İlk sayısı Ocak 2020’de çıkan dergimiz, 01 Ocak-30 Haziran tarihlerinde olmak üzere yılda iki sayı halinde yayımlanmaktadır.

Hoca Mehmet Emin Yıldırım kimdir?

Muhammed Emin Yıldırım 1973 yılında Erzurum’un Horasan ilçesinde dünyaya geldi. … Muhammed Emin Yıldırım ihtisas alanı ile ilgili 200’ü aşkın TV ve Radyo programına katıldı ve sohbetleri yayınlandı. Halen kurucusu olduğu Siyer Vakfı’nda öğretim dönemi içerisinde muhtelif başlıklarda sohbetleri devam etmektedir.

Siyer Vakfı ne iş yapar?

6: Siyer Vakfı; bir müslüman’ın Hz. Peygamber (sas) ile olan münasebetinin düzeyi ve seviyesini belirleme adına, ifrat ve tefrite sapmadan, son derece doğal aynı zamanda da ciddi, her an canlı ve taze bir iletişim bağı oluşturmak için çalışmalar yapmaya özen gösterecektir.

Muhammed Emin Yıldırım babası kimdir?

Hacı Hulusi YıldırımMuhammed Emin Yıldırım / Babası

Peygamber efendimizin 4 ismi nedir?

Nakkaş, Muhammed’den nakletmiştir: “Benim Kur’an’da yedi ismim vardır: Muhammed, Ahmed, Yasîn, Tâhâ, El-Müddesir, El-Müzemmil ve Abdullah.” Cübeyr b. Mut’im’in rivayet ettiği hadiste ise altıdır: “Muhammed, Ahmed, Hatim, Akıb, Haşır, Mahi.”

Megazi ne demek?

İslam dininde kullanılan bir kelime ve ilim olarak bilinen megazi kelimesi özellikle Hazreti Peygamberin savaşlarını konu edinen bir ilim olarak bilinmektedir. Megazi kelimesi din ve devlet uğruna yapılan savaş ve gazveleri ifade etmek için kullanılan bir kelime olmaktadır.

Mehmet Emin Ay aslen nereli?

İlahiyatçı, Müzisyen. İlâhiyatçı, müzisyen. 1 Nisan 1963 tarihinde Van’da doğdu.

Mehmet Emin Yıldırım Hoca nerelidir?

47 yaşında olan Muhammed Emin Yıldırım aslen Erzurum’un Horosan ilçesindendir. İlk, orta ve lise eğitimini memleketinde tamamlayan Muhammed Emin Yıldırım, daha sonra İstanbul’a 1989 yılında gelerek burada medrese hayatına devam etmiştir.

Siyer hangi ders olur?

Siyer; Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.) hayatını, şahsiyetini, tebliğ faaliyetlerini, siyasi ve askerî mücadelelerini konu alan ilim dalının adıdır.

Siyer Sınavı ödülleri neler?

Peygamber Sevdalıları Platformu Siyer Sınavı Başvuruları Başladı

BİRİNCİ KATEGORİ ÖDÜLLERİ
(4 ve 5. sınıf öğrencileri) Adet
Dart Tahtası – Oyun Seti (Mangala / Jenga) 50
Uçurtma – Masa Tenisi Raketi Takımı – Basketbol Potası 75
Eşarp /Futbol Topu 90

Muhammed Emin Yıldırım ne mezunu?

İlk, orta ve lise öğrenimini Erzurum’da tamamlamış ve İstanbul’a gelmiştir. Hem o yıllarda hem de sonrasında medrese ilim tahsiline başlamış ve devam ettirmiştir. 1999 yılından sonra ise Mısır’da İslami ilimler, Arapça’yı kapsayan ve beş yıl süren çalışmalara başlamıştır.

Peygamber Efendimizin kaç tane adı var?

Muhammed‘in Hadislerde ve Semavi kitaplarda 235 ismi ve 4 künyesi bulunuyor. Tümünün toplamı 337 yapıyor ki kendisi de 340 küsur ifadesini kullanmıştır. Kuran’ı Kerim’de dört yerde Muhammed adı geçerken, Ahmed ismi sadece Saff surasi altıncı ayetinde Hz: İsa’nın sözünü hikaye ederken geçer.

Peygamber isimleri nedir?

Bu peygamberler, Âdem (a.s.), İdrîs (a.s.), Nûh (a.s.), Hûd (a.s.), Sâlih (a.s.), Lût (a.s.), İbrâhim (a.s.), İsmâil (a.s.), İshâk (a.s.), Ya’kub (a.s.), Yûsuf (a.s.), Şuayb (a.s.), Hârûn (a.s.), Mûsâ (a.s.), Dâvûd (a.s.), Süleymân (a.s.), Eyyûb (a.s.), Zülkifl (a.s.), Yûnus (a.s.), İlyâs (a.s.), Elyesa (a.s.), …

Muahat ne demek?

Peygamber Medine’ye hicret ettiğinde ilk yaptığı işlerden birisi Mekkeli Muhacirlerle Medineli Ensar arasında kardeşleştirme (muâhât) projesini uygulamaya koymak olmuştur. Muâhât, dünyada bir benzeri bulunmayan, din kardeşliğine dayalı özel bir kardeşleştirme olayıdır.

Şemail rivayetleri nedir?

Peygamber’in mübarek vücut yapılarının, şekil ve renklerinin, tavır ve hareketlerinin, huy ve ahlâkının işlendiği eserlere ilk zamanlar “şemâil-i şerife”, daha sonraki yüzyıllarda “hilye-i nebevî” adı verilmiştir.