Siyasette konjektör ne demek?

Siyasi konjektör ne demek?

Herhangi bir ülkenin ekonomik yönden inişli veya çıkışlı dalgalı durumunu anlatan yapıya konjektör denmektedir. Aynı zamanda birçok değişik çeşit ve şartın ortaya çıkardığı bir durum şeklinde de ifade etmek mümkün.

Konjektör ne demek türkçe anlamı?

Konjektör kelimesinin Türk Dil Kurumuna göre iki farklı anlamı bulunmaktadır. Bunlardan biri geçerli durum olarak ifade edilir. Diğeri ise durumların ya da şartların meydana getirmiş olduğu sonuçlar olarak ifade edilir.

TDK kümülatif ne demek?

TDK‘ya göre kümülatifin anlamı hakkında bilinmesi gerekenler. Kümülatif kelimesinin Türk dil kurumu açısından anlamı ‘Birikmeli, birikil veya birikmiş’ şeklinde geçtiğini söylemek mümkün. Fransızca kökenli olan bu kelime aynı zamanda bir araya gelen, birbirine eklenen ve toplanan şeklinde tabir edilmektedir.

Regülatör anlamı ne?

Şebeke gerilimindeki yükselme, düşme ve tüm dengesizlikleri önleyip, gerilim regülasyonu yapan cihazlara Regülatör denir. Frekans, hız, güç, Basınç,gerilim ve akım gibi fiziksel büyüklükleri, belli ölçüde sabit tutabilen ve bu unsurları değiştirerek tekrar sabit tutabilen alet.

Siyasi konjonktür ne demek?

Konjonktür; ekonomik, toplumsal, siyasal alanlarda istatistiklerden, olgulardan, nesnel durumlardan yararlanarak olayların gelecekteki gelişmeleriyle ilgili kestirim. Belirli bir durumu oluşturan öğelerin tümü olarak biliniyor. Bu kelime; iktisadi olarak da kullanılabiliyor.

Konjektör bozulursa ne olur?

Eğer söz konusu konjektör arızası olursa herhangi bir şekilde araca elektrik gitmez. O halde elektrik gereksimi duyan tüm parçalar araç içerisinde kullanılamaz hale gelir. Akünün zaman içerisinde bitmesi ile birlikte konjektör sistemi düzelene kadar araç hareket etmez.

Konjonktür ne demek örnek?

Konjonktür, Türk Dil Kurumu sözlüğünde şöyle tanımlanıyor: ‘Bir ülkenin ekonomik hayatının yükselme ve alçalma yönünde gösterdiği inişli çıkışlı, dalgalı hareketlerinin bütünü. ‘ Bir ülke ekonomisinin reel üretim hacminde ortaya çıkan inişler ve çıkışların oluşturduğu görünüme konjonktür dalgaları adı veriliyor.

Konjonktür ne demek TDK?

KONJONKTÜR NE DEMEK? 1– Geçerli durum. 2– Her türlü durum ve şartın ortaya çıkardığı sonuç.

Kümülatif yüzde nasıl hesaplanır?

kümülatif yüzde

  1. toplamlı veya birikimli yüzde olarak da bilinir. spss sonuçlarında adamın karşısına çıkar, mal mal baktırır. …
  2. anket vs sonuclarinda bir uctan diger uca giderken verilen cevaplarin yuzdesinin toplanmasi ile elde edilir. dolayisiyla bir ucta bu yuzde gecerli yuzde kadarken diger ucta % 100 e cikar.

Kümülatif olma ne demek felsefe?

Yani, felsefe tek bir konudan değil, bir çok konunun ve düşüncenin sonucunda bilgilerin yığılarak felsefeyi oluşturmasıdır. Kümülatif, sözcük anlamı olarak yığılma anlamına gelir. Felsefede bilgiler, tek bir görüşten yola çıkılarak oluşturulmaz. … Felsefede bilgiler sürekli birbiri üzerine eklenir ve büyür.

Regülatör ne demek biyoloji?

regülatör gen Represör proteini kodlayarak yapısal genin transkripsiyonunun kontrol edilmesini sağlayan DNA bölgesi.

Regülasyon ne demek TDK?

Regülasyon regüle etmek kökeninden gelir. Regüle etmek bir şeyi düzenlemek anlamında kullanılır. Bu bakımdan regülasyon da bu eylemin isimleştirilmiş halidir. Manası bakımından düzenleme ya da ayarlama olarak kullanılmaktadır.

Tarihte konjonktür ne demek?

iç veya dış siyasetin, tarihteki kişi veya olayların tartışıldığı ortamlarda, nadiren bir hakikate tekabül etse de, genellikle her türlü tutarsızlık, iki yüzlülük, haksızlık, taviz ve gayrı ahlakiliğin meşrulaştırılmasında kullanılan temel malzeme.

Konjektör bozuk olduğu nasıl anlaşılır?

Aracın yapısına bağlı olarak motorda kesiklik, gösterge panelinin ışıklarında dalgalanma, iç ışıkların titremesi gibi problemler de ortaya çıkabilir. Daha ileri durumda akü şarj etmez ve yolda kalır ya da aracı hiç çalıştıramazsınız.

Konjektör arızası nasıl anlaşılır?

Sabitlenirse voltaj değerleri 14 V ile 14,5 V arasında olması gerekmektedir. Bunların sonucunda konjektör arızalı ise rölantide ve 5,500 devirde avometrenin gösterdiği değer yaklaşık 12,0 ve 13,0 arasında olup konjektörün aküye yeterli derecede enerji göndermediği ve şarj etmediğini gösterir.