Samsunspor kaç şampiyonluğu var?

Samsunspor Süper ligde kaç sezon oynadı?

1965-66 sezonu ile birlikte katıldığı profesyonel liglerin en üst seviyesi olan Süper Lig’de otuz sezon yer alan Samsunspor bu ligde en fazla puan toplayan 11. takım durumundadır. Yirmi üç sezon mücadele ettiği 1.

Yılport Samsunspor ne demek?

Samsunspor futbol takımı, tam adıyla Samsunspor Futbol Kulübü Anonim Şirketi ya da sponsorluk anlaşması gereğince Yılport Samsunspor, 1. Lig’de mücadele eden anonim şirket yapısındaki Türk futbol kulübü.

Samsunspor’un hayvanı ne?

Samsun’da düzenlenen Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nda resmi maskotu olan Çakır, Yılport Samsunsporun da maskotu oldu.

Samsunspor ligde kaçıncı sırada?

TFF 1. LigSamsunspor / LigTFF 1. Lig ya da sponsorluk anlaşması gereği Spor Toto 1. Lig, Türkiye’deki ikinci seviye futbol ligi.
1. Lig sezonda toplam 19 takımın katılımıyla oynanmaktadır. Çift devreli lig usulünün uygulandığı ligde mücadele eden her bir takım rakipleriyle sezon içerisinde toplam iki kez karşılaşmaktadır. Vikipedi

Samsunspor hangi sezon küme düştü?

Son yıllar. 2005-06 sezonunda Süper Lig adını alan 1. Futbol Ligi’nde başarısız bir sezon geçiren kulüp ligi 17. tamamlamış ve onüç sezon sonra küme düşmüştür.

Samsun sporu kim kurdu?

Samsun‘da futbolun geçmişi 1909 yılında kurulan Tenvîr-i Efkâr Gençler Kulübüne dek uzanmaktadır. Samsun‘un ilk futbol kulübü olma özelliğini taşıyan bu kulüp Samsun Limanı başkanı ile oğulları Haydar ve Faruk Beyler önderliğinde kurulmuş, ilk başkanı Boşnakzâde Ahmet Resai Bey olmuştur.

Samsunsporu kim kurdu?

1926 yılında Zaferi Millî İdman Derneği tüzüğünde ve adında değişikliklere giderek Türkocağı Spor Şubesi adını almıştır. Ertesi yıl ise Türkocağı Spor Şubesi ve Alyıldız İdman Ocağı birleşerek Nuri Bey’in başkanlığında Samsunspor Kulübü kurulmuştur.

Samsunspor kaç tarihinde kuruldu?

30 Haziran 1965Samsunspor / Kuruluş tarihi

Ankaragücü’nün simgesi hangi hayvan?

Ted Drake’nin 1952 yılında kulübü modernleştirmek için attığı adımlardan biri de amblemi değiştirmek oldu. Bir yıl süresince amblem, sadece kulübün isminin baş harflerini belirtenC.FColdu. 1953 yılında amblem, arkasına bakan ve elinde bir değnek tutan mavi aslan olarak değiştirildi.

Timsah hangi futbol takımın sembolü?

Yeşil İnciydi Timsah oldu Bursaspor’un simgesi timsah da, 1992 yılında yeşil-beyazlı kulüpte yedek yönetici olarak yer alan Lemi Keskin’in izlediği bir belgeselden yola çıkmasıyla bulundu.

Maçta 1 Sırada kim var?

# TAKIM P
1 Trabzonspor 70
2 İttifak Holding Konyaspor 55
3 Medipol Başakşehir 47
4 Fenerbahçe 47

Samsunspor kaç yıldır Süper Lig çıkamıyor?

2006-07 ve 2010-11 sezonları arasında eskiden 2. Futbol Ligi adıyla düzenlenen 1. Lig‘de mücadele eden takım 2010-11 sezonunun tamamlanmasına iki hafta kala lig 2.si olarak Süper Lig‘e çıkmayı garantilemiş ve Süper Lig hasretine son noktayı koymuştur.

Samsun süper lige çıktı mı?

Samsunspor, Spor Toto Süper Lig‘e yükselen ilk takım oldu – Spor Toto 1.

Samsun kaç senedir süper lige çıkamıyor?

2006-07 ve 2010-11 sezonları arasında eskiden 2. Futbol Ligi adıyla düzenlenen 1. Lig‘de mücadele eden takım 2010-11 sezonunun tamamlanmasına iki hafta kala lig 2.si olarak Süper Lig‘e çıkmayı garantilemiş ve Süper Lig hasretine son noktayı koymuştur.

Samsunspor hangi liglerde?

TFF 1. LigSamsunspor / Lig