Samsunspor kaç yılında trafik kazası yaptı?

Samsunspor otobüsü ne zaman kaza yaptı?

20 Ocak 1989’da Malatyaspor maçına giden Samsunspor kafilesinin karıştığı kazada 5 kişi hayatını kaybetti. Samsun‘da 33 yıl önce yaşanan kaza Türkiye’yi yasa boğdu.

Samsunspor Kazası 1989 Kaç kişi oldu?

Başta Samsunspor taraftarı olmak üzeri tüm Türkiye, 20 Ocak 1989‘da yaşanan ve 5 kişinin hayatını kaybettiği kazanın acısını bugün bir kez daha yaşıyor. Tarifsiz acının 31. yılında sosyal medyada da birçok paylaşım yapıldı.

Samsunspor otobüs kazasında kaç kişi öldü?

Kazada teknik direktör Nuri Asan ile futbolcular Mete Adanır, Muzaffer Badalıoğlu, Zoran Tomic ve otobüs şoförü Asım Özkan yaşamını yitirdi. Karadeniz ekibi, bu kaza nedeniyle 1989 yılından itibaren kırmızı-beyazlı renklerine “siyah”ı da ekledi.

Nuri Asan neden öldü?

Futbol Ligi müsabakasına giderken, Havza ilçesinde kafileyi taşıyan kulüp otobüsünün kamyonla çarpışması sonucu ölmüştür. Bu olay Samsunspor ve Türk futbol tarihinin hafızasına “20 Ocak Faciası adıyla kazınmıştır.

Samsunspor hangi renktir?

Beyaz
Kırmızı
Samsunspor/Renkler

Samsunspor kazası kaç yılında oldu?

Samsunspor, 20 Ocak 1989’da yaşanan trafik kazasında hayatını kaybeden teknik adam, futbolcular ve personelleri için anma töreni düzenledi.

Yılport Samsunspor ne demek?

Samsunspor futbol takımı, tam adıyla Samsunspor Futbol Kulübü Anonim Şirketi ya da sponsorluk anlaşması gereğince Yılport Samsunspor, 1. Lig’de mücadele eden anonim şirket yapısındaki Türk futbol kulübü.

Samsunspor’un kaç şampiyonluğu var?

Futbol Ligi adıyla düzenlenen ligi ilk sırada bitiren Şekerspor ligin ilk şampiyonu olmuştur. Toplamda ise Samsunspor 6 şampiyonluk ile en fazla şampiyon olan takım konumundadır.

Samsunsporu kim kurdu?

1926 yılında Zaferi Millî İdman Derneği tüzüğünde ve adında değişikliklere giderek Türkocağı Spor Şubesi adını almıştır. Ertesi yıl ise Türkocağı Spor Şubesi ve Alyıldız İdman Ocağı birleşerek Nuri Bey’in başkanlığında Samsunspor Kulübü kurulmuştur.

Samsunspor’un hayvanı ne?

Samsun’da düzenlenen Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nda resmi maskotu olan Çakır, Yılport Samsunsporun da maskotu oldu.

Samsunspor kaç yıldır Süper Lig çıkamıyor?

2006-07 ve 2010-11 sezonları arasında eskiden 2. Futbol Ligi adıyla düzenlenen 1. Lig‘de mücadele eden takım 2010-11 sezonunun tamamlanmasına iki hafta kala lig 2.si olarak Süper Lig‘e çıkmayı garantilemiş ve Süper Lig hasretine son noktayı koymuştur.

Samsunspor En son ne zaman süper lige çıktı?

Son yıllar 2006-07 ve 2010-11 sezonları arasında eskiden 2. Futbol Ligi adıyla düzenlenen 1. Lig’de mücadele eden takım 2010-11 sezonunun tamamlanmasına iki hafta kala lig 2.si olarak Süper Lig‘e çıkmayı garantilemiş ve Süper Lig hasretine son noktayı koymuştur.

Ankaragücü’nün simgesi hangi hayvan?

Ted Drake’nin 1952 yılında kulübü modernleştirmek için attığı adımlardan biri de amblemi değiştirmek oldu. Bir yıl süresince amblem, sadece kulübün isminin baş harflerini belirtenC.FColdu. 1953 yılında amblem, arkasına bakan ve elinde bir değnek tutan mavi aslan olarak değiştirildi.

Timsah hangi futbol takımın sembolü?

Yeşil İnciydi Timsah oldu Bursaspor’un simgesi timsah da, 1992 yılında yeşil-beyazlı kulüpte yedek yönetici olarak yer alan Lemi Keskin’in izlediği bir belgeselden yola çıkmasıyla bulundu.

Samsun en son ne zaman süper lige çıktı?

Son yıllar 2006-07 ve 2010-11 sezonları arasında eskiden 2. Futbol Ligi adıyla düzenlenen 1. Lig‘de mücadele eden takım 2010-11 sezonunun tamamlanmasına iki hafta kala lig 2.si olarak Süper Lig‘e çıkmayı garantilemiş ve Süper Lig hasretine son noktayı koymuştur.