K2 * belgesi ne işe yarar?

Yıldızlı K2 Belgesi şehir dışına çıkabilir mi?

Yıldızlı K2 yetki belgesi şehir içi ya da şehir dışı ayrımı olmaksızın 3.5 tonun altındaki kamyonet türü araçlarla sadece kendi iştigali konusu ile ilgili taşıma yapan firmaların almakla yükümlü oldukları yetki belgesi türüdür.

K2 yıldızlı belge kaç para?

K2 Yetki Belgesi Ücreti : 19,856TL. Toplam Yüklü Ağırlığı 3.500. Kg. geçmeyen araçlar için uygulanan u indirimli K2* Yetki Belgesi Ücreti: 4964TL. Taşıt Kartı Ücreti: 594TL.

K1 * belgesi ne işe yarar?

K1 Yetki belgesi, ticari amaçla yurtiçi eşya taşımacılığı yapacak, gerçek ve tüzel vergi mükelleflerine verilen belge türüdür.

K2 * belgesi ne kadar 2021?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca düzenlenecek belgeler ve verilecek idari para cezalarının yeniden değerleme oranında artırıldı. Kamyon, çekici ve tanker muayene ücreti 462 TL’den 503,86-TL’ye çıkarıldı. C2 belgesi 66.193,00 lira, K1 ve K2 belgeler ücretleri 16.547,00 TL olarak belirlendi.

Yıldızlı K1 şehir dışına çıkabilir mi?

Yıldızlı K1 yetki belgesi, şehir içinde taşımacılık yapacak olan gerçek ve tüzel kişilere verilir. Bu belgeye sahip olanlar taşımacılık faaliyeti için şehir dışına çıkamazlar.

K2 belgesi K1 belgesine çevrilir mi?

Şahıs firması veya tüzel firma olarak K1 yetki belgesi alabilmenin şartı olan 25-75 ton taşıma kapasitesine sahip araçlarınız varsa ve firmanızın faaliyet konuları içinde taşımacılık hizmetleri veya benzeri mevcutsa, K2 yetki belgenizi K1 yetki belgesine değiştirmek üzere Bakanlığa başvurabilirsiniz.

K2 belgesi maliyeti ne kadar?

K2 belgesi ücreti , 3.5 tonun altındaki araçlar için(kamyonetler için) bir firma için 3.791 TL dir. Ayrıca kaç araç için başvuru yapılıyorsa araç başına da 454 TL ayrı bir harç ücreti yatırılıyor . ( 3.5 tonun üstündeki araçlar için, kamyonlar için k2 harç ücreti 15.166 TL ‘dir.)

K 2 belgesi yenileme ücreti ne kadar?

K2 BELGESİ YENİLEME ÜCRETİ Yenileme ücreti 2021 yılı belge ücretinin %5 i dir. Yani Yıldızlı K2 BELGESİ YENİLEME ÜCRETİ için 206 TL ödemeniz gerekmektedir.

K1 * belgesi nedir fiyatları?

Kamyonetler için uygulanan ücret 2020 yılı için (*K1 belgesi) 3.792,-TL dır. Kamyonlar (azami yüklü ağırlığı 3,5 ton üstü) için uygulanan ücret 2020 yılı için (K1 belgesi) 15.166,-TL dır. K1 yetki belgesine kayıt edilecek olan her bir araç için, 454,-TL taşıt kartı bedeli Bakanlığa ayrıca ödenir.

K1 * belgesi nasıl alınır?

K1 belgesi almak isteyen kişi ya da firmaların direkt olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına başvuru yapması gereklidir. Başvurular direkt olarak bakanlığın ilgili birimlerine yapılabildiği gibi aynı zamanda e-Devlet üzerinden de gerçekleştirilebiliyor.

K2 Belgesi K1 belgesine çevrilir mi?

Şahıs firması veya tüzel firma olarak K1 yetki belgesi alabilmenin şartı olan 25-75 ton taşıma kapasitesine sahip araçlarınız varsa ve firmanızın faaliyet konuları içinde taşımacılık hizmetleri veya benzeri mevcutsa, K2 yetki belgenizi K1 yetki belgesine değiştirmek üzere Bakanlığa başvurabilirsiniz.

K1 K2 Belgesi nasıl alınır?

K2 Belgesine başvuru, K2 belgesi dilekçesi ile yapılır, dilekçenin ardından k2 belgesi başvuru formu doldurulur, firma ile ilgili istenilen evraklar hazırlanır ve dosya bakanlığın istediği formatta K Belgesi Başvurusu için Ulaştırma Bakanlığı Yetkili Kurumuna elden k başvuru işlemi yapılır.

K1 belgesi babadan oğula devir olur mu?

MADDE 23 – (1) Aşağıdaki haller yetki belgesi devri olarak kabul edilmez. Buna göre; a) Gerçek kişilerde, yetki belgesi sahibinin talebi üzerine; yetki belgesi, babası veya annesi veya eşi veya çocukları veya kardeşleri arasında bulunan bir gerçek kişi adına düzenlenebilir.

K2 Belgesi nasıl alınır 2021?

Ulaştırma Bakanlığı tarafından takip ve koordine edilen işlemler e-devlet üzerinden alınabilir. Bu sayede bu belgenin alınması çok daha kolay ve pratik bir hale geldi. Bu yolu kullanmak istemeyen kişiler ya da K belgesi ile ilgili başka işlemleri olanlar da Bakanlığa direkt başvuruda bulunabilirler.

K2 * belgesi nasıl yenilenir?

K2 belgesi yenileme için yönetmelik a) 270 takvim günü içinde Bakanlığa yazılı olarak müracaat edilmesi halinde; yetki belgesi, yenileme ücretinin ödendiği tarih esas alınarak yenilenir. Yenileme ücretinin, söz konusu 270 günlük süre içinde ve ödeme tarihindeki geçerli yenileme ücreti olarak ödenmesi şarttır.